„UFO“ rusesc face ochi în TNB

După succesul multipremiatului spectacol „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii“, de Mark Haddon, tânărul regizor Bobi Pricop revine la Teatrul Național „I.L. Caragiale“ București, la aceeași Sală Pictura, lansând, în premieră națională, piesa „UFO“, a unuia dintre cei mai talentați și jucați dramaturgi tineri ruși, Ivan Vyrypaev, în traducerea inspirată a Mașei Dinescu, arată un text remis presei.

Folosind proiecții simultane pe suprafețe diferite, medii virtuale 3D (construite de Paul Spike), live-video (coordonat de Tudor Panduru), o construcție sceno-tehnică inventivă (Paul Popescu și Mizdan) și muzica originală a lui Alexei Țurcan, spectacolul UFO spune poveștile unor oameni care au avut contact cu civilizații extraterestre. Mărturisirile acestor întâmplări sunt tratate cu limpezime, autenticitate și umor, îmbinând adevăruri virtuale cu revelații practice și devenind astfel spectacolul surprinzător al întâlnirii dintre tehnologie și emoție, dintre artă și programare digitală, dintre inovațiile care reconstruiesc teatrul și adevărurile care l-au definit dintotdeauna. „Mecanismele de storytelling folosite în spectacol sunt bazate pe tehnologii de nouă generație, integrate într-o dramaturgie a firescului, într-o instalație artistică hi-tech a emoțiilor exprimate pe mai multe planuri, la toate nivelurile de viață, percepție și realitate. O montare care sparge propriile convenții, făcând din realitate artificiul suprem, iar din suflet – performance“, spune descrierea oficială a proiectului.

Foto Adi Bulboacă

„UFO“ este spectacolul-experiență de care avem nevoie atunci când uităm de noi din cauza zgomotului din jur, dar și o joacă de-a docu-mistificarea, cu humanoizi verzi, civilizații extraterestre și liniștea unei dimineți senine.

Din distribuția spectacolului fac parte Ada Galeș, Istvan Teglaș, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu și Ion Caramitru. Primele reprezentaţii sunt programate peste o săptămână, pe 15 şi 16 septembrie, de la ora 20.00, la Sala Pictura. Premiera oficială va avea loc duminică, 17 septembrie, ora 20.00.

Recomanda
Andrei Radulescu 161 Articole
Author