(DOCUMENT) A „ievaluat”: Tudorel Toader a și DEMISIONAT

UPDATE. Tudorel Toader a anunțat joi după-amiază pe scările Ministerului Justiției, la capătul unei zile cu suspans, că va merge la Palatul Victoria cu demisia sa. Ulterior, s-a răzgândit și i-a trimis premierului demisia sa prin șofer și a publicat-o și pe Facebook.

„Merg la Guvern şi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii. În felul acesta domnia sa declanşează, pe de o parte, procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi a trimis-o de aseară. Are în acelaşi timp şi demisia mea şi, cel mai probabil, o va trimite la preşedintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care preşedintele evaluează, analizează, decide şi emite decretul, pe de o parte, de eliberare a mea, pe de altă parte, de numire a noului ministru al Justiţiei”, a spus Toader pe scările ministerului.

Reamintim că premierul a trimis încă de miercuri președintelui solicitarea de revocare a lui Toader, iar la nivel public i-a cerut și demisia. Comitetul Executiv al PSD a decis miercuri după-amiază să-i retragă sprijnul politic lui Tudorel Toader, iar de la acel moment, ministrul Justiției a făcut un adevărat balet cu demisia sa. Ultima întâlnire cu Dăncilă o avusese joi dimineață.

Tudorel Toader și-a anunțat demisia din funcție

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat că își dă demisia din funcție.

Publicată de Epoch Times Romania pe Joi, 18 aprilie 2019

Publicată de Ceausescu Marian pe Joi, 18 aprilie 2019

UPDATE. Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat joi dimineață, după întâlnirea cu premierul, că a luat act de decizia acesteia de a trimite preşedintelui solicitarea de revocare din funcţie. El a precizat că premierul nu îi poate cere demisia, pentru că nu e corect din punct de vedere juridic. El a dat asigurări că va reflecta şi joi, până la sfârşitul programului, decide dacă trimite demisia la Guvern sau dacă rămâne pe ideea revocării.

„Am luat act de decizia doamnei prim-ministru de a trimite la Cotroceni solicitarea de revocare din funcţia de ministru, o voinţă pe care, după lege, eşti obligat să o respecţi şi, în fapt, sigur o voi respecta. Am asigurat-o că astăzi voi reflecta şi, până la sfârşitul programului, voi da răspunsul dacă îi trimit în scris, cu nume şi prenume demisia, sau rămânem pe varianta punerii în aplicare a solicitării de revocare”,a  declarat Toader, după a doua întâlnire cu premierul de la anunţarea deciziei PSD privind revocarea sa de la Justiţie.
„Până la final de program, vă voi comunica decizia pe care am luat-o şi, repet,: juridic nu poţi să-i ceri cuiva demisia, dar voinţa dânsei – a fost o discuţie foarte relaxată – voinţa dânsei implicită era aceea ca să-mi dau demisia. Am asigurat-o că voi reflecta şi îI voi comunica”, a afirmat Tudorel Toader.
Ministrul a menţiona că nu înseamnă că că va pleca imediat de la minister.
„Nu înseamnă că închid şi plec la Iaşi. Înseamnă că mai vin o zi-două, până când preşedintele ia act de demisie, dacă va fi demisie, sau de solicitarea de revocare, dacă rămâne dar revocarea”, a subliniat el.

Ministrul Justiţiei a ajuns joi dimineaţă la Palatul Victoria pentru a avea o discuţie cu privire la o eventuală demisie sau la revocarea sa din funcţie, în locul său fiind propus deputatul Eugen Nicolicea.

Înainte să se ducă la Palatul Victoria, Toader le-a declarat jurnaliștilor: „Îi voi da un telefon (premierului, n.r.) în prealabil şi sigur voi merge. La momentul în care am stabilit că voi merge la 9.30, înţeleg că nu era trimisă la Cotroceni (revocarea – nr). Am văzut şi eu, mă rog, aşa, exprimări diferite. Premierul mi-a spus ieri, textual: Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciaţi, vă gândiţi şi mâine ne întâlnim şi îmi comunicaţi. Dacă a trimis la Cotroceni (revocarea,n.r.), sigur că demisia mea rămâne fără obiect. Există Constituţia, există o decizie a CCR, care spune că premierul are rolul decisiv în procedura de numire şi revocare a unui ministru. Guvernul îi aparţine primului ministru, nici preşedintelui, nici Parlamentului. Voinţa primului ministru este decisivă şi o voi respecta”.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8597 Articole
Author

13 Comentarii

  1. Urmeaza pastele catolic, motiv pentru care nu se va intampla nimic … deocamdata, dupa, totul se desfasura conform „ritualului” cunoscut din cazul Olgutei Vasilescu .

  2. Upsss! Observați ca psd plus alde dar și opoziția pe ascuns sau la vedere,guvernează doar pentru partea politică din toate punctele de vedere? De câțiva ani în afară de votul la alegeri,nu au nimic in comun cu trăitorii majoritari din Romania! Ba mai mult,îi cearta și reproșează ca le-au marit pensiile și salariile, de parcă nu era obligatie de serviciu! Și cu cât le-a mărit,cu cât le-au rămas in fundul palmei,câțiva mărunței,dar partea politica plus numiții în funcții…gras până la dublare sau triplare!

  3. va fi revocare, e prea orgolios ca să demisioneze şi pân’la urmă ce să recunoască, doar n-a greşit cu nimic, i-a întors pe fraierii care au crezut că vor scoate castanele din foc cu mâna lui…

  4. O lovitura devastatoare pentru actuala Coalitie de la putoare!Pana va accepta Iohannis un alt ministru la Justitie vor trece exact 3(trei) luni!Cum spuneau si alti pesedaci,Prostia conduce coalitia PSD & ALDE & UDMR!Ce facusi ba, Acordeone de la Gratia ,Slugarel de la Panciu canta dupa ureche ,nu dupa note??:)))Plus ca vor fi respinsi si ospatarul SEKURITATII DIN TURISM, ala de pe Litoral care s-a imbogatit din contrabanda, si fraiera aia de la comisia de ancheta…

  5. IR sau cum te-ai fi chemând: modul în care faci aprecieri la adresa unui om care este membru al Comisiei de la Veneția, rector universitar, fost judecator CCR(vertical, care nu a aderat la „erata”) descalifica publicația in care te produci. Ce IQ ai incat nu realizezi ce câștig imens pentru România ar fi ca de la toamnă sa il avem presedinte?

  6. Sex-simbolul Ministerului Justitiei,fermecator si intelept,dispare din guvernul de trista actualitate !Mascarada continua,Romania e guvernata pe pe chef si intimplare nu pe principii si strategie

  7. Acest TT membru la Venetia si fost rector si fost ministrul al justitiei , va ramane in istorie cel care a eliberat 16 000 de talhari, hoti,violatori si multi derbedei! Rusine moldoveanule, aceste pacate nu ti se vor ierta curand dau poate niciodata.?

  8. Ești un prost și postac pe deasupra. Statistic, e o reușită, deși nu el a initiat legea…Când doar 5% se întoarce e clar bine. Pune mâna și citește și după aceea elucubreaza.

  9. Melcule, ce grad spui prietenei ca ai? Nu-i așa că te dai mare si ii spui ca esti caporal? Vrajeala, ești un biet postac, plătit cu 50 de bani pe mizerie expusă. Ai probleme si cu perceptia realitătii: ai incercat sa înțelegi ce inseamna sa ai statutul de membru al Comisiei de la Veneția sau de Rector? Din sentimente umanitare, te rog sa nu te scremi sa înțelegi, pentru ca riști hernie la creier.

  10. Aminarea la nesfirsit a sentintei la atentatul asupra Protectiei Copilului a dus la pierderea acelui copil !
    In ce tara Protectia Copilului este confiscata de ambitiile absurde ale unora ?

  11. Ma uit la ce au patit „victimele ” lui Tudorel si imi spun ca mai nimic, erau vechi cunostinte, evolutiile puteau fi usor anticipate. Altfel, ne place de el, e destept si hatru.Ar fi fost bun de presedinte daca am fi siguri ca a jucat cinstit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.