Legea „desecretizării protocoalelor” a fost votată

 A fost votată legea pentru desecretizarea hotărârii CSAT din 2005 cu referire directă la protocoale. Propunerea legislativă privind declasificarea unor documente a fost adoptată de senatori cu 79 de voturi „pentru”şi 17 voturi „împotrivă”.

Comisia juridică a Senatului a dat, luni, raport de admitere în forma adoptată de Comisia pentru apărare, cu amendamentul lui Traian Băsescu, asupra proiectului de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu pentru declasificarea hotărârii CSAT 17/2005 privind combaterea corupţiei.

„Se desecretizează de la data intrării în vigoare a legii toate planurile de cooperare realizate între DNA şi SRI în baza art. 15 din Protocolul de cooperare dintre PICCJ şi SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr. 003064 din 04.02.2009”, prevede amendamentul lui Traian Băsescu depus la proiectul de lege pentru declasificarea hotărârii CSAT nr 17/2005 privind combaterea corupţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. Presupun că următorul pas, la mintea PSD-ALDE, este ca numele tuturor angajaților SRI, SIE, SPP, DIICOT, DNA, etc. și colaboratorilor acestora să fie făcute publice pe site-ul parlamentului sub formă de listă cu copia scanată a actului de identitate al fiecăruia alături iar, pas următor, aceeași angajați să poarte un semn distinctiv vizibil de departe ziua și luminat noapte atunci când se află în misiune pe stradă sau în vacanță pe care să fie scris „Atenție, lucrător servicii secrete”. Mai ales în vacanță. Și să nu aibă voie prin lege să facă ascultarea de la distanță prin mijloace electronice a marilor hoți ai patriei chiar dacă activitățile lor afectează siguranța națională.

    • @Adrian Papara. Bre securistule, nu te preface că nu pricepi, este vorba de a împiedica pe viitor posibilitatea ca Neosecuritatea (=SRI) să mai facă poliție politică.

    • Nu trebuie sa fii mare specialist in drept ca sa mirosi ca SATANA poporului roman a fost basinescu care ce-a visat noaptea a pus in practica ziua prin CSAT cu urmasul sau de vaza!

  2. Papara facuta din oua stricate miroase ingrozitor. Asa ca atentie la SULF

  3. Papara și a luat… papara… Pai el postează fiind plătit de ăștia de au făcut protocoale…. Caută ți serviciu, papara…

  4. Papara are dreptate, pana la un anumit punct. Protocoalele trebuie verificate si rasverificate pentru a se vedea legalitatea activitatilor prevazute acolo si daca modul de cooperare intre DNA si restul este in limitele legii. Dar sa desecretizezi un asemenea protocol si al face disponibil publicului inseamna prostie.
    Acum orice om „educat” si „profesionist” din Parlament poate sa isi dea cu parerea pe niste lucruri pe care le-a aflat la scoala de mecanici sau ca angajat intr-o primarie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.