Revoluţia de pe piaţa mondială a cafelei porneşte de la Oradea, scrie Digi24.
După o idee nemţească, doi tineri studenţi au realizat un aparat care simplifică procesul de producţie a cafelei. În maşinăria concepută de cei doi români sunt puse direct boabe verzi. Acolo sunt prăjite, măcinate şi apoi transformate în lichid. Pentru invenţia lor, tinerii din Oradea au primit 1.500 de dolari, iar de la sfârşitul anului, când produsul va fi vândut, vor mai primi aproape un euro pentru fiecare aparat cumpărat în orice colţ al lumii.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.