Un avion s-a prăbușit în Marea Egee

Un avion de vânătoare al armatei Greciei s-a prăbușit, joi, în Marea Egee.

Pilotul aeronavei a murit, a anunțat Ministerul Apărării de la Atena, relatează site-ul agenției The Associated Press.

Aeronava de tipul Mirage 2000-5 s-a prăbușit în jurul orei locale 12.15 (11.15, ora României), în apropierea insulei Skyros.

Aeronava a căzut în mare după ce a încheiat o misiune de interceptare a unor avioane de vânătoare din Turcia.

„Misiunea se încheiase şi avionul se întorcea la bază. Încă nu știm dacă înainte a avut loc vreun incident cu avioanele de vânătoare din Turcia”, a afirmat o sursă din cadrul Statului Major al armatei Greciei.

În ultimul timp, Grecia a intensificat misiunile de patrulare din Marea Egee, susținând că Turcia a încălcat în mod repetat spațiul aerian al Greciei.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.