Un microbuz care transporta turiști în Salina Unirea s-a răsturnat

trafic-autostrada-a2-politie

Update: Douăzeci și doi de turiști israelini, între care opt copii, din microbuzul care s-a răsturnat, duminică, pe drumul spre Salina Unirea, din Prahova, au fost transportați la spital. Aceștia au suferit contuzii și traumatisme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Florin Chivu, la locul intervenției, pompierii au găsit 22 persoane, dintre care 8 copii, toți cetățeni israelieni. Grupul de turiști era mai mare, însă doar aceștia au vrut să coboare în mină.

“În total 22 de victime au fost transportate la spital, toți cetățeni israelieni. Au suferit diferite contuzii și traumatisme, dar nu grave”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Florin Chivu.

Victimele au fost transportate la UPU Ploiești.

La spital este așteptat să ajungă și consulul Israelului pentru a se interesa de soarta răniților.

Polițiștii sunt la fața locului și au deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a produs accidentul.

Un microbuz care transporta turiști în salina Unirea din Slănic, județul Prahova, s-a răsturnat, duminică, în vehicul fiind 19 pasageri, printre care și turiști israelieni. Mai multe ambulanțe sunt trimise la locul accidentului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat că un microbuz cu 19 pasageri, care se deplasa către Salina Unirea, s-a răsturnat, mai multe persoane fiind rănite.

“Din primele informații, microbuzul s-a răsturnat la intrarea în mină, erau 19 călători, printre care și turiști israelieni”, a declarat Brezeanu.

Accidentul s-a petrecut în tunelul care coboară în mină.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ambulanței Prahova, George Duță, a declarat că evenimentul este în desfășurare, la locul accidentului fiind trimise două ambulanțe cu medic și alte șase cu asistent medical.

Directorul Minei Slănic, Anghel Belea, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că microbuzul s-a răsturnat pe traseul care leagă suprafața de Mina Unirea, în tunel, toți turiștii fiind scoși din mașină de personalul Salinei și duși la zona de îmbarcare, unde sunt evaluați de medici.

Niciunul dintr turiști nu este încarcerat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.