Uniunea Europeană va introduce noi teste pentru emisiile maşinilor

Uniunea Europeană (UE) va introduce de vineri, 1 septembrie, noi testări ale emisiilor produse de mașini, în condițiile în care autoritățile încearcă să prevină un scandal similar celui generat de Volkswagen, potrivit Reuters.

Producătorul auto german a admis, în septembrie 2015, că a folosit un program pentru a modifica emisiile mașinilor diesel din Statele Unite. Acest fapt a evidențiat neglijența testelor din Uniunea Europeană și nevoia de reforme.

Noua procedură, cunoscută ca Real Driving Emissions (RDE), a fost creată pentru a reflecta condițiile zilnice de condus și pentru a reduce din diferențele dintre rezultatele testelor realizate pe șosea și cele realizate în laborator. Prin procedura RDE, emisiile poluante vor fi măsurate prin sisteme portabile care vor fi atașate mașinilor conduse în condiții reale. Procedura RDE nu va înlocui testele de laborator, ci va fi complementară. De asemenea, testele de laborator au fost îmbunătățite pentru a oferi informații mai exacte despre nivelul emisiilor de dioxid de carbon și al combustibilului consumat, potrivit Comisiei Europene.

Până acum, doar testele de laborator au fost folosite ca etalon pentru evaluarea emisiilor generate de mașini.

Noile reguli se vor aplica tuturor modelelor noi de mașini până în septembrie 2017 și vor fi introduse treptat pentru toate vehiculele noi în perioada septembrie 2018-2019.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.