USR cere desigilarea tabletelor: „Viciază prezidențialele”

USR solicită Comisiei de anchetă pentru investigarea eventualelor fraude la alegerile europarlamentare din mai să desigileze de urgență tabletele folosite atunci pentru înregistrarea votanților și împiedicarea votului multiplu, deoarece acestea ar trebui folosite și la alegerile prezidențiale.

„USR cere parlamentarilor PSD din așa-zisa Comisie specială de investigare a eventualelor nereguli și fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai, comisie condusă de deputata PSD Lia Olguța Vasilescu, să urgenteze desigilarea tabletelor pentru prevenirea votului multiplu, tablete folosite la alegerile europarlamentare și care trebuie să fie utilizate și la alegerile prezidențiale. În caz contrar, există riscul major ca desfășurarea alegerilor din noiembrie să fie viciată. Comisia a decis sigilarea tuturor tabletelor folosite la scrutinul din primăvară pentru înregistrarea votanților și împiedicarea votului multiplu, tablete care ar trebui să fie utilizate și la alegerile prezidențiale din toamnă. Prin această dispoziție arbitrară, PSD împiedică organizarea corespunzătoare a alegerilor prezidențiale, lăsând foarte puțin timp instituțiilor implicate să se pregătească pentru scrutin”, transmite USR, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Senatorul USR Nicu Fălcoi a afirmat că reprezentanții PSD din comisia de anchetă pentru fraudarea alegerilor europarlamentare încearcă din răsputeri să acrediteze ideea unei „fraude electorale” fără a avea nicio bază reală.

„Două personaje reprezentative pentru PSD, adică PRM-ista Olguța Vasilescu și deputatul Viorel Sălan, au încercat cu disperare să găsească cea mai mică breșă în declarațiile tranșante, atât ale reprezentanților Institutului Național de Statistică, cât și ale reprezentanților Serviciului de Telecomunicații Speciale, care au spus cât se poate de clar, de la început, că nu există absolut niciun indiciu care să ducă la concluzia că alegerile ar fi fost fraudate. A fost imposibil să înțeleagă până și faptul că Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV) nu este un soft în sine, ci un sistem care are mai multe componente, inclusiv niște soft-uri, și că Institutul Național de Statistică lucrează exclusiv cu Sistemul Informatic de Centralizare a Proceselor Verbale (SICPV), unul dintre softurile din SIMPV”, a transmissenatorul USR Nicu Fălcoi.
Alegerile prezidențiale au loc pe 10 noiembrie în țară și între 8 și 10 noiembrie în străinătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Auziti, Fălcoi e nume „pă bune” sau poreclă ? … Domne, daca am ajuns sa avem senatori(?!?) numiti Nicu Fălcoi (!) si sa ne mai si uitam in gura lor, rau am ajuns !

  2. Caraghiosii astia securisti vor sa faca uitat episodul cand s-au furat intre ei pentru a-l scoate din nou pe Borno ca capetenie usr.

  3. Atat timp cat voturile sunt gestionate de tabletele SRIului va iesi cine vrea SRIul

  4. De ce vor astia desigilarea tabletelor, le e frica sa nu-i dea in fapt?

  5. Asa-zisu senator Falcoi (!) din asa-zisul partid USR, s-a trezit vorbind….Bai senatorule, comisia pe care o invoci este o comisie legal constituita a Parlamentului Romaniei, parlament care are grija si de salariul tau! Asta-i schimbarea, mi-e sila!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.