Vai de obrazul ICR!

În sfîrșit, după zecile de articole, hohotele de rîs stîrnite de declarații imbecile și bolboroselile de oameni sărăcuți cu duhul, avem parte de un mic ecou, un fel de mîrîit, nu de strigăt. Un parlamentar român (Ionuț Vulpescu) face o declarație politică în parlament pe seama dezastrului de la ICR.

Ce se alege de ICR?

Despre programul cultural al piloșilor trimiși la Londra sau la Lisabona, am rîs de ne-am prăpădit. Am avut parte de humor involuntar, imposibil de reprodus chiar de mari comici ai scenei românești. Apoi, tot noi ne-am întors. Nu-i de rîs! Este de plîns. La ce orori face Martin Ladislau Salamon la ICR Tel Aviv nu se sesizează nimeni.

ICR Tel Aviv, directorul Salamon sau Cine nu e cu noi e împotriva noastră

Doar n-or să lupte cu un favorit uitat de UDMR în Israel? La prosteala culturală cu Dinu Gîndu și Cezar Preda, cu Maria Catinca Nistor sau Cătalina Nausica Mircea (trimisă fără să știe limba turcă la Istambul),  s-a adăugat și bolboroseala directorului ICR, Liviu Jicman. Directorul ICR, o funcție cu rang de ministru și de țuțăr PNL, este dirijorul din centrală al acestei rețele împănate cu piloși, acoperiți și impostori. Prestația lui distribuită pe Tiktok a făcut furori. El și Dinu Gîndu ilustrează perfect fauna de sfertodocți împinsă de partide pe funcții bine plătite, liniștite și necontrolate.

Șefa ICR Londra, scoasă de MAE din locuința de lux

Ce caută un asemnea ins în fruntea ICR? Că a făcut nu știu ce cursuri de apărare? Toți politrucii români care aveau nevoie de o patalama au trecut pe acolo. Este doar marcă de mediocritate. Augustin Buzura s-ar răsuci în mormînt dacă ar putea să audă bîlbele lui Jicman. Beleaua cu specimenele de la ICR trimise la odihna creierului în străinătate nu este singulară. Cu cîteva excepții, institutul funcționează la fel. Despre ce se petrece la IRCCU Venezia și la Roma nu vorbește nimeni. În cele două orașe italiene, protejații lui Ioan Aurel Pop băltesc de peste un deceniu și nu fac mare brînză. Se lucrează din greu la numirea prof. univ.  Cristian Luca (inactiv didactic și devotat președintelui Ion Aurel Pop), după 18 ani de Italia. Omul trage tare, și sponsorul său de la Academia Română împinge la greu pentru un mandat de director la IRCCU Veneția după ce 8 ani gălățeanul a frecat mangalul ca director adjunct. Puțini știu că pentru institutele de la Roma și Veneția propunerile de directori cad în sarcina Academiei Române. Care Academie are faliții ei. Academia Română nu zice nimic despre aceste sinecuri protejate. Cum să o facă din moment ce ele sunt opera președintelui?

Pe nesimțite, Academia Română a devenit și ea o oază de afaceri și aranjamente. Degeaba au început cercetările pentru contractele umflate de la Biblioteca Academiei Române. Nu s-a finalizat nimic! Nici cu evaluările, nici cu cd-ul care să prezinte valorile, nici cu indemnizațiile încasate pentru morți.

Cîinii latră, caravana trece! O facem lată și pe urmă zicem că plouă! Politică de stat, ce mai! Și la ICR, și la Academia Româna! Cum să nu plouă la acestea dacă același aer de ploaie caldă și dolce far niente domină ministerele, poliția, instanțele, inclusiv teatrele și serviciile secrete. Cine conduce roade osul și se pregătește de alte funcții importante!

ICR- când se schimbă legea de funcționare?

„ICR a devenit un soi de agenție de turism, care exportă forme de impostură managerială peste graniță”, a afirmat deputatul Ionuț Vulpescu într-o declarație politică.

„Dacă există o vină a partidelor pentru impunerea unor manageri în fruntea instituțiilor de cultură, care nu sunt persoanele potrivite pentru acestea, fără îndoială, ea există și este cunoscută, dar trebuie să amintim că propunerile care se fac pentru pozițiile de conducere în filialele ICR sunt făcute de președintele ICR, nicidecum de partide. ICR Lisabona și alte numiri suprarealiste care au nedumerit și revoltat lumea culturală reprezintă deja cazuri pierdute. Importantă e bătălia mai mare, pentru obrazul ICR ca ansamblu. Ne ajustăm însă speranțele în acord cu timpurile pe care le trăim”.

ICR – Isterizează Cultura Română (video)

Ionuț Vulpescu spune că își ajustează „speranțele în acord cu vremurile pe care le trăim“. Ce vrea să spună? Că nu se poate face nimic? Mă îndoiesc! Măturarea hoților, impostorilor și a incapabililor de peste tot ar fi o măsură suficientă!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 43

34 de Comentarii

 1. Aparatia lui DARIE NOVACEANU la Madrid in decembrie 1991, ca Ambasador al Romaniei in Spania, a facut ca (pur si simplu) ambasada noastra de acolo sa incepa sa conteze. Fara ICR (si alte „harneli”), omul asta a facut cunoscute valorile romanesti in Spania.
  Asta inseamna, in opinia mea -omul potrivit, in locul si la timpul potrivit-.

 2. Orice parlamentar rumân este ” furajat” de la Buget cu 11 500 de Euro net lunar, juma’ din sumă adică 5 750 de Euro, nu trebuie justificată! Cât de bine este in Rumânia, cât de bine este în Politică, departe de Sărăcie, Jeg, Muncă! Nu sunt fraier, nici Bomfaier! Beau până urlă câinii în Giurgiu! Ponta Viorel Victor cu Tesla X de 150 000 de Euro bani publici râde, râde, râde! E așa de fericit! Socrul e pe 11 000 de Euro, bani pe viață, nevasta în politică, cumnatul în politică, el în politică! De Sfânta Muncă nimic, NI-MIC! La ICR smen pe viață! Lux, curvasaraie, atribuții zero, ZE-RO! Marian Preda, bivolul african de la Universitate a retras Doctor Honorius Causa lui Ion Antonescu! Butoiul cu Untură Ranceda a fost racolat „recent” de B’nai B’rith, coleg cu vânzătorul de Neam și de Țară Bogdan Aurescu! La mai mare! Rumânia? Groapa de gunoi Glina a Europei Occidentale Civilizate!

 3. Instituția numită ICR? Un nume simplu în societate, numai politicienii îl fac complicat! În Rumânia ( sunt date oficiale), se consuma anual cam 22.5 lei pe cap de om pentru cumpărare de cărți? Și noi vrem export de cultură prin ICR sau export de animale, de proștii Europei, proștii României? Deci? Deci dacă ești în politică ori ești în ICR, tu ești smecheras ești băiat de baiat! Dacă ești la muncă în Privat, ești în rahat uman până la urechi! Este o „abjectie” în România ca să muncești, la câte milioane de rumâni „driblează” Munca! Pui afișe cu PSD-PNL și ești „aranjat” pe viață! Țară tribala gen Venezuela ori Salvador a ajuns Rumânia! Și Manolescu de la BNR ne recomandă călduros ceai de Tei pt cei cu credite! Dacă ai avut rata lunară de 800 de lei și acum o ai de 1400, bea ceai de Tei! Dacă ești mason în grad 33 și „nembru” la Davos și la Clubul de la Roma, îți permiți „ca” să scuipi pe rumâni și pe Rumânia!!!!

 4. E declaratie politica si nu schimba nimic in sensul bun al tarii. Trebuie actiuni in forta.

 5. Ce treaba are Cotidianul cu subventionarea mascata, preferentiala si nejustificata a „oamenilor de cultura” de catre o institutie de acoperire a unei activitati de culegere de informatii din exteriorul tarii ? Sau sa fim informati despre orice acces la „cutia milei”, sa putem contabiliza castigurile nestiute ale unora ?

 6. Institutul cultural Român este o sinecură de ordin cultural acordată privilegiaților literelor românești. Și cum nicio transgresiune nu rămâne în afara principiului cauzal al efectului adecvat cauzei, evident că acapararea resurselor institutului de către aparatcik-ii culturii românești, Pleșu, Patapievici și mai ales Cărtărescu, a condus România la frumosul rezultat de a rămâne o cultură europeană marginală, irelevantă și cvasinecunoscută. România, spre deosebire de Ungaria sau de Bulgaria dar și de alte țări europene nu are niciun premiu Nobel și nici nu va avea atât timp cât ICR investește doar în scriiturile, insuficiente pentru nivelul prestigiosului premiu, ale lui Cărtărescu. Despre cele ale lui Pleșu sau Patapievici, necunoscuți în străinătate nu mai vorbim, sunt eludate de orice evaluare și valoare europeană.

 7. Institutiile ca ICR, aia a ,,Revolutiei” si ,,Certificatele de Revolutionari” sunt surse de sifonat banii ptr leprele sustinute de stabii de la guvernare. Aici vei gasi rudele si slugile acestor nemernici, tinute pe banii romanului prost.
  Asta ne-a adus lovitura de stat din Dec 1989: o pleiada de profitori si de plosnite……[Rumburak]

 8. Toti scrieti sau vorbiti din punctul de vedere al nemultumirilor proprii sau particulare. Nu faceti o analiză imparțială, obiectivă a ICR. Că ICR se înscrie și el în trendul actual, așa e, aici aveți dreptate, dar…nu vă referiți doar la nemulțumirile personale, particulare, uitați – vă la cele generale. Dece oameni cu școală multă și bună optează să fie lași, să fie slugi. Aici e buba, aici e derapajul. Unde este coloana lor vertebrală?

 9. -„Academia Română”, care *in fond* trebuie să fie *Crema Inteligenței și Înțelepciunii Române / Românești Ancestrale*, …și care prin „Activite și Acțiune”, …trebuie „Să Se Așeze deasupra Blatului Tortului / Blaturilor Politicii Netrebnice, distructive *Pas cu Pas* a Romaniei, inclusiv și implicit deasupra „Tuturor Serviciilor *Judiciare /(Justițiare)*, din Administrarea Dregătoriilor Romaniei, …

  dar, „Nu este Crema Inteligenței Românești, fiind la îndemânarea unor neromâni”, …și de rămâne contextul implicit în faptul că *activînd mascat *Pas cu Pas* și „Mână-n Mână, …cu alde Ciucă”, …pentru că „Nu au Măciucă, cu care să-i ia la plesneală, …bineînțeles în contextul Demnității și Decenței Umane, Romane / Românești – Ancestrale!”

  = Cu stimă. -Mesia.

 10. Nici obrajii angajaților nu contează.
  Importante sunt fotoliile pentru șezuturi !

 11. Doamnă Tică, Ești la fel de incompatibila ca Plicusor Dan, dovedit de Ani ca semnând pe mai multe state de plată.
  Are obrazul gros, ca persoana care semnează pe forum cu zeci de nume.
  Rușine, Doamnă Tică.

 12. „Dece oameni cu școală multă și bună optează să fie lași, să fie slugi.”

  Pentru ca unii ignora omul vad „zeitatea” din ei si apreciaza litera V: Valoarea, anVergura), Vanitatea, Virulenta, Violenta si nu se uita la caracteristica principala la un om: CARACTERUL ! Fiecare premier a avut „idolul” sau, Patapievici a fost unul dintre ei, doar ca ala nu si-a recunoscut vina, nu si-a dat demisia.

 13. Maestre ,
  Daca s-ar face o analiza a personajelor trimise sa reprezinte ROMANIA din cadrul ambasadelor te crucesti <

 14. Metastaza securistilor, care au acaparat toata Romania, a ajuns vizibila si ptr straini. Ce vorbiti de oameni de cultura? Ce vorbiti de obraz? Stati linistiti la locurile voastre si luptati-va sa platiti acest stat securist. Nu mai visati ca va face cineva ceva contra mafiei securiste. Ei sunt in toate. Iar romanii sunt lasi , nu veti gasi pe nimeni sa lupte contra lor.

 15. Functiile la stat sunt „trofee” in toata lumea. De asta e si batalia continua sa fie „ai nostri” la guvernare. Cand ai ales gresit tabara, te plangi ca te-a facut Udrea, hahaha. Cine sa te aleaga cand iti faci singur aceasta reclama ?

 16. Salamon si nu Solomon.
  SALAMON inseamna omul care extrage sare. Sare din marea moarta care este atat de sarata incat malurile sunt albe de sare. Deci nu exista regeke Solomon ci Salamon.

 17. Tunaiar Domnul cand le-o fi lumea mai draga de paraziti(adica paduchi) ai natiuni romane.

 18. _ @(* SALAMON ADEVARATUL NUME 16 FEBRUARIE 2023 LA 12:04 spune: … Salamon si nu Solomon.*): …

  -Te rog „mult și bine”, să precizezi /(să detaliezi în cîteva cuvinte), …„Sursa / Sursele” care te-au inspirat, …(poate fi foarte important, în contextul faptului că Scripturile Originale Autentice / Traco-Dacice /Zamolxiene – Primordiale, au fost falsificate și denaturate cu scopul „Însușirii Frauduloase /(Furt, Răstălmăcire), de Identitate, …cu aprox.300 de ani înainte de anii 0-100, adică mult în urmă față de 2023 de ani (citește _ 2 Petru 1/19-21, adică „coroborează”): _ Daniel 8/13,14,26; _ 2 Petru 3/1-9,(14-17 _ Înțelegi ?); _ Daniel 12/1-9; _ Apocalipsa 5/1-9; 17/13-15; 22/13-2022.

  = Cu stimă. -Mesia _ Ioan 4/(25),26; 5/39; …&… „Mielul” _ Apocalipsa 5/1-9; 17/13-15; 22/13-21 („Carte Încheiată! /*Împlinită!*”; _ Matei 13/(13,15),16,17,(34,35); _ „Înșelătorul Acela!” _ Matei 27/62-68 _ Ioan 19/02.55,(2022 -„Scris în Genetică” _ Geneza 1/(24),25 + 6 zile = 31 _„Aceasta a fost Ziua a 6”; _ Isaia 42/1-9,14-2023 _ Înțelegi ?; _ Matei (1/18-2023) 12/(17),18-21, …„Urmînd!” / În derulare, „A doua Zi” _ Ioan 7/37-39; _ Geneza 2/1-3, …
  (repet _ 2 Petru 3/8: …-*8. Dar, preaiubitilor, sa nu uitati un lucru: ca, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani sunt ca o zi.*

 19. Astia au vacanta la Seminar sau sunt pedepsiti sa scrie de 100 de ori ?

 20. Liviu Sebastian Jicman, un personaj stupid, buhait si placid, fara CV, ajuns director la Muzeul Cotroceni fara concurs, este tatal distrugerii ICR. Tot ce ati vazut la faimoasele audieri i se datoreaza. Ar fi trimis si un caine mort in post daca obtinea ceva in schimb. Dar va ajunge putin pe la DNA, are niste lucruri nerezolvate.

 21. _@(* altul decat toti 16 FEBRUARIE 2023 LA 13:26 spune: …-Astia au vacanta la Seminar *): …

  _La care „Astia” te-ai referit, …măi dragă „altul decît toți”, …căci dacă te-ai referit la Mine, înseamnă că Nu Mă cunoști, dar „Î-ți place să te bagi ca musca sub coada Calului Meu!* – Proverb Românesc Ancestral”, …

  #(vorbind despre „Calul Meu din Fier”, așa cum a prevăzut Vanga Vanghelia – Bulgăroaica Oarbă, în previziunile făcute despre Mine și Romania _ În conformitate cu Scripturile”), …

  adică: -„Nu știi nimic!” (iată) _ 1 Timotei 6/4,5: …

  -*4. este plin de mandrie si nu stie nimic; Ba inca are boala cercetarilor fara rost si a certurilor de cuvinte, din care se naste pizma, certurile, clevetirile, banuielile rele,

  5. zadarnicele ciocniri de vorbe ale oamenilor stricati la minte, lipsiti de adevar si care cred ca evlavia /(Evoluția), este un izvor de castig. Fereste-te de astfel de oameni.*

  = Cu stimă. -Mesia, …&… _P.S. -Te rog să ieși la dialog cu Mine cu id-ul real …&…Nu pățești nimic, „Orice rău este spre Bine!” -*Proverb Românesc*, …poate reușesc să te „Înviez dintre cei morți!” (coroborează) _ Ioan 5/24,25,(39); 9/39; …&…

  _ Apocalipsa 3/1-3,(15,16),17,18,(19-2022,2023 -în derulare): …

  -* 17.Pentru ca zici: „Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic”, si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol,

  18. te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi.*.

 22. Nene, tehnologia si Google au invins definitiv biserica de orice fel. Anul trecut au luat apa chiora de la Mache doar 30.000 de amatori din 150.000 de mii de locuitori, adica 20%. Anul acesta au luat doar 6.000 de babe cu banii in batista, adica 4%, de 5x mai putin. Intelegi tendinta, e ca-Charlie, tinde spre zero !

 23. Doamna Rene de ce plângi la uși străine? Una zici și alta fumezi doamna Rene? Rusinica.

 24. Multe doamne, puțini domni pe forum.
  Cea mai tare doamnă pare să fie Charlie, cel mai Domn, Radu Humor la egalitate cu Justinianus, supervizati de yahve.
  În vreme ce naș de cununie doarme în cismele pescărești până la șold. Ha, ha ha! Punct. Și de la capăt.
  Ochii pe România TV, să nu-l pierdem pe Vișan, cel cu pantecaraie verbală și atitudine studiată.

 25. desfintati-ii draga, tot nu ne ajuta cu nimic, ba ne mai fac si de rusine. Din cate stiu ambasadele au atasat cultural!
  Aici este centru de beizadele sau de amante, sau cimitirul elefantilor? Pentru agaricii astia mai
  punem o haina in plus??

 26. @Aloo spune clar: DESFINTATI!!! Sunt institutii, Academia, sau servicii, ICR, care nu servesc la nimic. Vremurile actuale le-au facut obsolete. Intr-o UE nici ambasadele in fiecare tara nu se mai justifica. Mijloacele de comunicare s-au schimbat de maniera fundamentala. Daca Romania vrea actiuni de reprezentanta se pot organiza super-rapid cu ajutorul unei ambasade romanesti ”regionale” (3 pentru fiecare continent ar fi suficient!!” si ce este mult mai util este DIASPORA romaneasca!!! Diaspora reprezinta Romania foarte bine si cu valori romanesti reale, universitari, artisti, ingineri, etc. in numar foarte mare!!!

 27. Cand se va desfinta ICR? Cand se va desfinta Academia Romana? Cand se vor desfinta teatrele si alte institutii de cultura abonate la bani publici fara sa existe nici o forma de masurare a performantei.
  Toti astia se adreseaza unei minoritati fiind platiti, si nu putin, de marea majoritate.
  Sa stiti ca si in America, cum termini a facultatea de arte, primesti pe loc salariu si plan de pensie pe termen nelimitat de la guvernul federal.

 28. Un atasat cultural in fiecare ambasada ar fi suficient pentru a servi sarmale diasporei de Ziua Națională. ICR-ul, cu toate filialele lui, trebuie DESFIINTAT! Bani pradati, ca in multe alte cazuri.

 29. Ar trebui o singura lege de desfiintare a acestei sinecuri. Avem oameni de valoare in diaspora pe care ii putem ruga si invita sa ne fie ambasadori, in schimb securistii prosti de la putere ce fac isi trimit toate loazele cara nu au incaput pe locurile caldute din tara, deh nu putem inventa sinecuri la nesfarsit in tara incepe sa bata la ochi si polpulatia s-a cam saturat asa ca ii trimitem in afara tarii , acolo nu ii vede nimeni.

 30. Relevante retragerile titlurilpr Dr.H.C. acordate odata lui I.Antonescu si lui N.Ceausescu .Si mai interesanta motivarea pt I.Antonescu, criminal de razboi, cu referire la pierderile de vieti ebreiesti (nimic despre cele salvate) si rrome, pana in Transnistria si inapoi.Desi,poate , in lumina razboiului de azi de pe acolo… Cititi pe cotidianul, dar comentariile sunt lipsa, inchise ab initio acolo.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.