Valer Blidar și necazurile industriei

Săptămâna trecută a început școala. Aceeași poveste din anii trecuți, despre clădiri nerenovate, manuale lipsă, programe depășite. Se vorbește despre analfabeți funcționali, de lipsa dascălilor, a tinerilor slab pregătiți.

Cum vedeți dumneavoastră lucrurile?

– Am spus de mai multe ori părerea mea. Este un dezastru, iar problemele vin din urmă, partidele politice trebuie să știe că ei sunt adevărații autori. Totuși, actualul ministru al Învățământului încearcă să facă ceva. Ani de zile m-am străduit să înființez o școală profesională și nu am reușit, până când a fost numit Liviu Pop ministru.

El a fost singurul care s-a aplecat asupra cererii noastre și a aprobat înființarea școlii profesionale de 3 ani. Săptămâna trecută ne-a aprobat înființarea școlii de maiștri, cu durata de 2 ani: lăcătuși, electricieni, sudori etc. Urmează organizarea ei, o să vedem cât timp ne va lua să o deschidem.

În fabrică am avut 100 de maiștri, inițial, și acum au mai rămas doar 4, restul s-au pensionat. Nu analizez competența acestui ministru, nu mă interesează greșelile lui de ortografie, văd doar că dorește să facă ceva, cel puțin în această zonă, a orientării tinerilor către muncă.

Valer Blidar, președintele Astra Vagoane Călători

Despre (R.C.) Articolele 2298
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*