Vânătoarea în Delta Dunării, interzisă. Care vor fi excepţiile

Vânătoarea în Delta Dunării va fi interzisă, excepţie făcând animalele dăunătoare, care prin înmulţire excesivă pot duce la dezechilibre ecologice majore, ordinul de ministru urmând să fie trimis luni la Monitorul Oficial, a anunţat ministrul Mediului, Rovana Plumb, relatează Mediafax.

Ordin care prevede interzicerea vânătorii în Delta Dunării a fost semnat vineri de ministrul Rovana Plumb.

„Dunărea şi Delta sunt mai mult decât spaţii geografice sau preocupări de mediu, sunt spaţii ale tradiţiei, adevărate comori culturale. Pentru a proteja biodiversitatea extraordinară a Deltei am pregătit un Ordin de ministru, care va pleca luni la Monitorul Oficial pentru publicare, care prevede interzicerea vânătorii în Delta Dunării, cu excepţia acelor animale dăunătoare, care prin înmulţire excesivă pot duce la dezechilibre ecologice majore. Şi mă refer la speciile şacal, lup, vulpe etc., care vor putea fi vânate doar prin vânătoarea de extracţie, în cantităţile stabilite prin ordin al ministrului Mediului şi Pădurilor”, a declarat Rovana Plumb, la masa rotundă cu tema „Dunărea: Rinul Europei Centrale şi de Est sau Coridorul Verde al Europei?”, organizată de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Asociaţia „Salvaţi Dunărea şi Delta”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.