Vântul urcă România în top

Vântul a asigurat joi, 21 noiembrie, o treime din consumul de energie electrică al României (32%), ceea ce plasează România pe locul 2 în Europa, în clasamentul ponderii energiei eoliene, după Irlanda, cu 35%, arată datele Windeurope.

România ocupă, cu 54 GWh, locul 7 în clasamentul producției eoliene de electricitate, după Suedia, cu 67 GWh și înaintea Italiei, cu 34 GWh. Topul este condus de Marea Britanie, cu 219 GWh, Germania cu 135 GWh și Spania cu 132 GWh.

La ora transmiterii știrii sistemele eoliene erau din nou principalul producător de electricitate din România, furnizând 24,03% din producție, urmate de hidrocentrale (21,9%), centralele pe cărbune (19%), centralele pe hidrocarburi (18,7%) și energia nucleară cu 14,8%.

Consumul la ora 11.00 era de 8.509 MW, iar producția de 9.190 MW.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Ar trebui , cumva , sa ma bucur . In realitate , insa nu-mi pasa absolut deloc , constatand , ca odata cu cresterea numarului de eoliene (numai in Dobrogea sunt cateva sute ) si pentru care suntem pusi la plata (?) , ca un fel de investitori, care nu sunt si actionari, pretul curentului electric s-a „liberalizat”,adica urca fara jena . Producem curent ieftin , in hidrocentrale , la Nuclearelectrica si cu sistemul de eoliene , dar in folosul cui , in niciun caz in folosul poporului roman ?! Asa vrea UE ! Ce scuza minunata , dar de ce nu vrea UE sa ne triplam salariile , asa cum este in „vest” ? Asa ca stirea de mai sus , ma lasa rece si nepastor !

  2. „Vântul urcă România în top”
    Asa o fi, dar ca de obicei … vindem ieftin si cumparam scump.

  3. Eolienele afecteaza circuitul vintului, creaza mase de aer static, nu circula vintul ? avem temperaturi extreme fie prea cald fie prea rece, afecteaza clima.
    Haideti sa facem un fond de investitii sa construim turbine oceanice sa captam Gulf Stream-ul sa facem treaba asa cum trebuie

  4. Voi de la Cotidianul va put comentariile privind articolele scrise la comanda sau cu texte puse din burta.
    De unde pana unde Romania mare producatoare de energie ?,Romania cumpara energie fiinca golanii din ploitica au furat ,au vandut tara timp de 30 de ani si n-au investit nimic.
    Mare rahat cu perje 2200 Mwh obtinuti de morile de vant !,mai neispravitilor Germania produce 27000 Mwh cu eolienele ,Spania ,Danemarca ,Olanda produc intradevar energie cu eoliene ,noi romanii idioti am lasat pe CEZ sa-si monteze eolienele si sa le amortizeze in catva ani ,pretul enegiei din eoliene achizitionat de romani fiind EXORBITANT ,cehul si-a luat repede banii investiti si a facut alte afaceri ,desi amortizate ,pretul energieidin eoliene este tot umflat artificial ,iar golaniile ANRE si politrucilor tradatori il platesc romanii prosti .

  5. sursele de energie (ca sa fie eficiente daca tot o tinem cu eficienta!) trebuie sa fie cel putin predictibile si consistente…unde vedeti predictibilitate si consistenta la vant?…daca mai adaugam si politicile (mafiote de-a dreptul!) de recuperare a investitilor (cu preponderenta straine!) prin DISCREDITAREA celorlalti producatori (preponderent autohtoni!) imaginea pretului energiei electrice (care tinde sa devina PURA speculatie!) nu este (si nu va fi!) catusi de putin roz!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.