Vara deciziilor cruciale în PSD. Anunțul lui Dăncilă!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că după Congresul PSD din 29 iunie, va fi făcută o evaluare pe primele șase luni ale acestui an a activității Guvernului, pe fiecare minister în parte.
„La șase luni vom face o evaluare a măsurilor din programul de guvernare, vom vedea ce mai avem de îndeplinit și bineînțeles o foaia de parcurs. Acum la șase luni se încheie primul semestru și vom face evalaure. După Congres, vom face în luna iulie o evaluare pe primele șase luni ale anului”, a declarat Viorica Dăncilă, marți seară la România Tv.
Întrebată dacă sunt lucruri care nu funcționează în Guvern și dacă va face o remaniere, în acest context, șeful Executivului a răspuns: „Ca să putem vorbi despre o remaniere trebui să vin cu o evaluare a îndeplinirii progra pe fiecare minister. Se împlinesc 6 luni în acest an de guvernare, voi face o evaluare pe fiecare minister în parte. Eu nu cred că remanierea se poate face pe oameni. Cred că dincolo de oameni trebuie să vedem munca lor, ce au realizat. După ce vom face această evaluare, decizia o vom lua în CEx, voi asculta opinia tuturor colegilor și vom vedea ce vom face în perioada următoare”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ia în calcul și o restructurare a Guvernului în Parlament, în contextul votului de marți în plenul reunit prin care a fost respinsă moțiunea de cenzură a opoziției.
„Luăm în calcul și restructurare, vom decide cu colegii pe ce variantă vom merge, astfel încât să nu mai avem aceste blocaje. Cred că rezultatul de la moțiunea de cenzură ne permite să avem o restructurare și să luăm în calcul acest aspect”, a afirmat Viorica Dăncilă.
Ea a mai declarat că vrea ca, până la finalul lui iulie sau începutul lui august, PSD să aibă candidatul la prezidențiale. Ea a precizat, întrebată dacă alianța PSD-ALDE s-ar rupe în cazul în care ar fi doi candidați la Președinție, că este solidă coaliția, iar lucrurile trebuie separate.

„Noi vrem ca la sfârșitul lui iulie, începutul lui august să avem deja candidatul la prezidențiale”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți seară, la România Tv.
Întrebată cum vede soarta alianței PSD-ALDE dacă ar fi doi candidați la prezidențiale și dacă asta ar duce la o rupere a coaliției, Viorica Dăncilă a răspuns: „Eu nu cred acest lucru. Alianța e solidă și trebuie să separăm lucrurile. Indifrent dacă vom avea un singur sau doi candidați vom merge împreună, pentru că, dincolo de prezidențiale, avem un guvern al României care trebuie să își continue activitatea. După prezidențiale sunt locale urmate de parlamentare”.
Președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a mai afirmat că este imposibilă revenirea la alegerea primarilor în două tururi, în contextul în care nu pot fi făcute modificări legislative cu un an înainte de alegerile locale.
În luna martie, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu spunea că alegerea primarilor în două tururi de scrutin este un sistem mai democratic și că este necesară o discuție mai amplă pentru modificarea legislației în acest sens, la care să participe toate partidele parlamentare.
Anul viitor vor avea loc alegeri locale și parlamentare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Mai liberalilor in gandire, daca as fi prim-ministru (Dancila) as lua urmatoarele masuri inspirate din doctrina pnl si usr:
    – tichete pe tren clasa II pentru studenti cate unul pe luna de studiu pe ruta facultate-domiciliu si retur:
    – 1 voucher de vacanta pentru o familie de bugetari care au 1 copil cel putin:
    – scutire de impozit pe 1 IT-ist casatorit si cu un copil nu pentru holtei;
    – salariul maxim de 2000 euro pentru ROMAFIA si Romatsa;
    – reducerea sporului de doctorat de la 15% la salariu si pensie la 5%;
    – eliminarea sporurilor de la Romgaz, Engie etc;

  2. ” Lunga vara fierbinte …politic „, numai ce a declarat Dancila ca a inteles „mesajul” electoratului si, si Rovana Plumb si-a montat „sistem de alarma”, „si-a uns” baiatul ca „vice” la organizatia in care ea este presedinte (o fi bine, o fi rau) deoarece ea va merge cu niscai „trebi” la Bruxelles; „ievaluare” ministrilor si remanierea este posibila doar in toamna, in conditiile in care se subrezeste relatia cu ALDE pe portofoliile acestuia (si nu numai) s-ar putea sa apara problema „majoriritatii” in parlament.

  3. Ca nivel de comunicare este tip “plan de masuri” fără de care nu se putea încheia ședința sindicală, car era și după orele de servici. Cu apariții gen muzeul pâpușilor de ceară, și vorbire limbâ de lemn, râspuns la magariile și trivialitățile emanate de opoziția democrată nu ajungeți departe cu intențiile de vot. Și vin prezidențiale. Și dacă râmâne domnul Iohannis, 10 ani de Basescu cu 10 ani de Iohannis fac 4 cincinale adică România între 1960 și 1980. Este devastator pentru țară și cetățenii ei. Și este nedrept pentru cei au muncit cinstit și din greu pentru țara noastră să îmbătrânească văzànd cum se lăfăie în scaunul cel mai de cinste asemenea renegați.

  4. Este scandalos si dubios ca premierul nu scoate o vorba despre presupusa fraudare a alegerilor. Zilnic apar dovezi concrete iar in calitatea sa de premier ar trebui sa se adreseze romanilor pe aceasta tema. Ori infirma oficial totul ori dispune o serie de anchete. Asta este decizia cruciala a momentului. Sa te dai pitita nu este o rezolvare. Romanii trag concluziile.

  5. FACETI FABRICI SI UZINE MICI IN MICILE ORASE .faceti locuri de munca….Daca avem productie AVETI IMPOZITE SI BANI LA BUGET.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.