Vara în valurile de la Lido

Pentru că o fotografie veche este un fragment de eternitate, răscoliți de frumusețea acestor documente, continuăm să publicăm fotografii vechi, cu alți oameni importanți din istoria țării noastre, dar și cu părinți și bunici, mari anonimi ai istoriei române.

Tipărim în ziarul Cotidianul fotografii mai vechi expediate în aceste zile redacției noastre, la adresa de e-mail redactia@cotidianul.ro. Vă invităm să continuați să ne transmiteți fotografii vechi, scanate și expediate prin e-mail, care să conțină cîteva detalii sau o scurtă poveste despre viața subiectului din imagini. Este un omagiu și un minunat fragment de istorie românească.

Flirt în Herăstrău, 1936

Eleni și cu Ianis, în cea mai frumoasă zi din viața lor! Se întâmpla în preajma Războiului de Independență, când, înainte să fie chemat sub drapel, micul negustor cu prăvălie de coloniale și-a dus iubita la biserică să își jure credință veșnică. Fericita clipă avea să fie imortalizată de celebrul Franz Duschek, fotograful Domnitorului Carol I, în atelierul de lângă Grădina Episcopiei, pe strada Franklin nr. 3. Dragostea i-a călăuzit pasul în drumul de foc al războiului din 1877-1878 și l-a adus acasă întreg, iar împreună cu Eleni s-au bucurat de visul împlinit al românilor de atunci, să trăiască liberi într-o țară independentă!

Grațiela în fața servantei, plină de dor, în așteptarea lui Alecu, plecat în misiune de afaceri tocmai la Berlin. Locuiau într-o casă cochetă din Popa Nan, aveau o grădină mică plină cu trandafiri, iar la poartă un tei le parfuma serile începuturilor de vară din perioada interbelică

„După terminarea serviciului, Ionel merge acasă la nevastă, iar noi la bere!“

Vintage SUV de București

Fotografii şi texte trimise de Sorin Mărgărit

Recomanda