Veste bună pentru fosta șefă a AEP, Ana Pătru

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Centrale (AEP), Ana Maria Pătru, poate părăsi teritoriul României, dacă anunță organele judiciare.

În 5 septembrie, Tribunalul București a admis cererea Anei Maria Pătru de a părăsi teritoriul României. Decizia acestei instanțe nu a fost definitivă, motiv pentru care procurorii au contestat-o.

Instanța superioară, respectiv Curtea de Apel București (CAB), a respins apelul procurorilor și, astfel, a dispus ca fosta șefă a AEP să poată ieși din țară, dacă anunță oamenii legii în prealabil. Sentința CAB este definitivă.

Ana Maria Pătru a anunțat că vrea să părăsească țara pentru că a primit o ofertă de a lucra în străinătate.

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente a fost arestată în 2016 și, ulterior, cerctată sub control judiciar.

Ana Maria Pătru este acuzată că a primit mită de la reprezentanţii firmei SIVECO pentru a derula contracte cu instituţia pe care a condus-o.

Potrivit unui raport de activitate al Autorităţii Electorale Permanente pe anul 2008, raport postat pe site-ul instituţiei, acelaşi contract de achiziţie, respectiv cel cu numărul 80703/25.04.2008, a fost cu firma SIVECO România.

„Prin contractul de achiziţie publică nr. 80703/25.04.2008, s-au realizat programele de calculator pentru consiliile locale şi judeţene (inclusiv sectoarele şi primăria generală a municipiului Bucureşti), precum şi pentru primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor, primarul general al mun. Bucureşti şi preşedinţii consiliilor judeţene. Contractul a fost încheiat cu S.C. SIVECO România S.A”, se arată în raportul de activitate.

Procurorii o acuză pe Ana Maria Pătru că a primit, de la aceeaşi firmă, şi contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover.
„În cursul anului 2011, în calitate de vicepreședinte al A.E.P.– funcție cu rang de secretar de stat – a pretins de la reprezentanţii SC S. R. SA contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover model Range Rover Sport și a primit de la reprezentanții agentului economic precizat suma de 15.000 euro – echivalentul a 61.765,50 lei, promiţând în schimb că va susţine derularea în bune condiţii a acordului cadru de servicii nr. 4595/29.08.2011 și a contractului subsecvent de servicii nr. 1 din data de 30.08.2011, cu denumirea ”Acord cadru de servicii pentru realizarea sistemului informatic al registrului electoral” încheiate de asocierea SC S. R. SA – în calitate de lider și SC A.S. SRL cu A.E.P., precum şi că va susţine SC S. R. SA pentru obţinerea şi derularea unor contracte viitoare cu instituţia publică precizată, fapt care s-a şi realizat”, conform sursei citate.

Recomanda
Julieta Tarnovan 2765 Articole
Author