VIDEO. Coadă la CCR. Zeci de oameni depun sesizări

imunitate judecatori CCR

Zeci de persoane s-au aşezat, joi la prând, stau la coadă la sediul Curţii Constituţionale (CCR) pentru a depune intervenţii scrise în care cer verificarea constituţionalităţii Codului de Procedură Penală.

Apelul pentru acest demers a fost făcut printr-un eveniment anunţat pe Facebook, intitulat ”Stăm la coadă pentru Democraţie, la CCR”.

LIVE București CCR – Stăm la coadă pentru democrație. Vino și tu până la ora 15:00 la sediul CCR (Palatul Parlamentului, Intrarea B1, Bucureşti, Calea 13 Septembrie nr. 2, sector 5), în încercarea de a salva democrația.https://www.facebook.com/events/263107431113984/?ti=ia

Publicată de Rezistența TV pe Joi, 12 iulie 2018

”Stăm la coadă pentru Democraţie? Ne dăm întâlnire joi, de la ora 12:00 la sediul CCR (Palatul Parlamentului, Intrarea B1, Bucureşti, Calea 13 Septembrie nr. 2, sector 5), în încercarea de a salva democraţia. Am cercetat în amănunt ce instrumente democratice ne stau la dispoziţie pentru a combate modificările Codului de Procedură Penală. Amicus Curiae (prieten al curţii) este o intervenţie scrisă, pe care oricine o poate adresa Curţii Constituţionale. Prin acest instrument juridic, le putem solicita să verifice constituţionalitatea legilor în dezbatere.

Am redactat o astfel de intervenţie în colaborare cu specialişti în drept. Sute de persoane au trimis deja prin fax sau poştă textul Amicus Curiae. (Am aflat că faxul de la CCR a rămas vineri fără toner). Ne-am propus să facem mai mult decât atât. Mergem să depunem şi personal documentul la sediul Instituţiei. Va fi pentru prima dată când se face coadă la uşa CCR, haide să ne asigurăm că o să fie una lungă de tot”, precizează organizatorii, potrivit news.ro. 

CCR ar urma să discute ultima sesizare a președintelui Iohannis

Curtea Constituţională ar urma să discute joi ultima sesizare a preşedintelui Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.

Legea a fost respinsă trei ori de Parlament în forma trimisă de şeful statului la reexaminare şi a fost contestată la CCR atât de către Klaus Iohannis, cât şi de PNL şi USR, sesizările acestora fiind respinse. Marţi, Iohannis i-a trimis o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, împreună cu sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, prin care solicită ca sesizările să fie discutate după ce se pronunţă Comisia de la Veneţia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Greu se vom mai vindeca tara asta de prostie… Si stiu ce spun. Tot eu am spus cand Base inca era presedinte ca basismul o sa puta multa vreme dupa ce base nu va mai fi. Iar acuma ne tinem de nas…

    • Petenti si instigatori ignoranti, CCR nu se sesizeaza de catre oricine.

  2. alta metoda sorosista…astia isi fac temele cu sarg,trebuie sa justifice banii pe care i-au primit ! stau la coada si cu bebelusi in brate?!

  3. CCR-ul a devenit un fel de CC al PCR din care au mancat doua litere!Din lacomie…

  4. nu-mi vine sa cred ca mai sunt oameni adevarati in tara asta.

  5. Dumnezeu i-a creat pe shmekeri, ca sa aiba cine sa-si bata joc de tampiti. S-au dus ca gogosarii la coada, fara macar sa se intrebe daca CCR ia in consideratie SOLICITARI INDIVIDUALE, DE LA PERSOANE FIZICE. Oricum, nu-i ajuta la nimic faptul ca pierd timpul. Pentru ca unii sunt chiar tampiti si nu inteleg, iar altii iau solda ca sa stea la cozi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.