(VIDEO) Proteste și în Europa: „Fără dreptate nu este pace!”

Revoltele din SUA au trecut Oceanul. Sute de persoane au manifestat duminică și la Londra, Berlin, la Copenhaga în semn de solidaritate cu manifestaţiile din SUA generate de moartea bărbatului de culoare asfixiat sub genunchiul unui poliţist alb. Oamenii au ignorat distanțarea socială și au ieșit în stradă să ceară dreptate pentru George Floyd și să denunțe rasismul.

Protestatarii s-au adunat în centrul Londrei, în Trafalgar Square scandând:”Fără dreptate nu este pace!” şi „Nu pot să respir!”, cu referire la cuvintele victimei, George Floyd care se stingea sub genunchiul unui poliţist alb.

Unii au afișat panouri din carton pe care se putea citi „Black lives matter” („Vieţile negrilor contează”) şi „Culoarea pielii noastre nu este o crimă”.

Manifestanţii au îngenuncheat apoi zece minute, gest devenit un simbol al luptei împotriva discriminărilor în SUA, unde adunări similare au loc în fiecare zi, începând apoi un marş spre Ambasada SUA, în pofida măsurilor de distanţare socială aflate în continuare în vigoare pe fondul combaterii COVID-19.

Ei voiau să-şi exprime astfel mânia după moartea la Minneapolis al lui George Floyd, devenit de atunci un nou simbol al brutalităţii poliţieneşti împotriva comunităţii afro-americane.

„În mod evident, imaginile a ceea ce s-a petrecut cu George Floyd au fost extrem de răscolitoare, la fel ca şi scenele de tulburări şi de violenţe care au loc pe teritoriul SUA”, a declarat duminică ministrul de Externe britanic Dominic Raab.

Raab a refuzat în schimb să comenteze un tweet polemic al lui Donald Trump şi modul în care a gestionat această criză.

Mai multe sute de manifestanţi au organizat de asemenea o adunare în faţa Ambasadei SUA din Berlin, agitând pancarte prin care cereau „Dreptate pentru George Floyd!”, „Încetaţi să ne ucideţi!”.

Un protest similar a avut loc duminică şi la Copenhaga, capitala daneză, unde sute de persoane s-au adunat în faţa Ambasadei SUA pentru a protesta împotriva morţii lui George Floyd

Stare de asediu în 25 de orașe americane

(VIDEO) Momentul în care mașina Poliției intră în plin în protestatari

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

11 Comentarii

 1. Acum cei care poarta protesteaza poarta masca legal. Politia isi da singura cu tesla-n bile.

 2. sa dea Dumnezeu sa va dea criminalul din Pekin ora exacta..!!!..asta va doresc!!…v-ati saturat de democratie ??..ei lasa ca va pune lantul dictatorul comunist de gat!!!.acum rade -n barba !!..uite le zice banditul celor din jurul lui,dupa ce i-am nenorocit cu virusul,acum ii terminam cu democratia lor..mai am putin si conduc lumea ..planul merge perfect tovarasi,indeplinim visul de aur al omenirii ..comunismul!!!..pastele ma-tii de criminal galbejit!!..iar primarului de culoare inversa atat ii zic”Fuck you!!”…

 3. Mai cretini decât îndoctrinații corect politic englezi nu cred că exită! este de mult timp public faptul că ”migranții” pakistanezi, arabi, africani au violat și traficat zeci de mii femei și de minore de origine engleză (cele mai pesimiste cifre sunt în jurul a un milion), dar spălații pe creier nu au ieșit în stradă să protesteze. Acum că un membru al celei mai privilegiate minorități din America (sunt ”discriminați” pozitiv în orice aspect al vieții), ce provoacă și cele mai multe acte de violență (căutați pe net – o să vă îngroziți), a murit – ies să protesteze.
  Tot în Minneapolis anul trecut un polițist negru a ucis o femeie albă care a sunat la 911. A protestat cineva!?
  Tot în Minneapolis anul trecut un negru a aruncat un copil de 5 ani de la etajul unui mol; copilul a murit – a ieșit cineva să protesteze!?

 4. Simbolul acestei noi lupte , Floyd , este un recidivist cu un cazier din care nu lipseste furtul, talharia, incalcarea proprietatii. A fost retinut de politie pt uz de bani falsi. Aceste lucruri sunt trecute cu vederea de presa indoctrinata. Am citit in evenimentul zilei unde se poate vedea si o fotografie cu cazierul defunctului. Au ales gresit simbolul luptei impotriva rasismului.

 5. De ce negrii au locuri rezervate în toate universitățile europene și americane? De ce toate firmele și instituțiile statului (inclusiv poliția și FBI) au procent de negri la angajări? Asta nu e discriminare? De ce crimele comise de negri împotriva albilor nu sunt atât de trâmbițate? De ce în majoritatea producțiilor cinematografice negrii sunt buni și albii sunt răi? De ce procentul de negri în pușcăriile americane e de peste 80% în situația în care ei reprezintă 13% din populație? De ce toți infractorii, contravenienții, ba chiar și sportivii sau copiii negri se plâng de rasism atunci când sunt sancționați? Ăsta nu e rasism? Nu cumva invocarea rasismului este o metoda de intimidare a autorităților și pentru promovarea globalismului? De ce protestele împotriva înarmării și a diminuării drepturilor civile nu sunt atât de amplificate?

 6. Ce intelege autorul articolului prin DISTANTARE SOCIALA?!? Ca, se pare ca nu intelege NIMIC.

 7. Anglia s-a tampit de tot, si peste tot in lume, multe universitati si administratii locale se tem sa nu fie acuzate de rasism/xenofobie… indiferent daca acuzatiile sunt fabricate, si multi au ajuns sa profite de acest lucru. Nu mai e vorba de rasism, este tribalism si o competitie spre categoria cea mai „discriminata”… cea mai victima. Multi dintre acesti progresisti sustin ca nu exista rasism contra albilor, ca nu exista discriminare fata de barbati, cand au impus baremuri de note mult mai mari asiaticilor la facultatile de top spun ca nu au facut-o din rasism, regizorul/scenograful ala roman care a demisionat de la o universitate de top din NY (parca) pentru ca i-a spus unei transgender ca nu si-o poate imagina in rol de Julieta. In Anglia exista un raport care nici pana la ora aceasta nu a fost facut public, in legatura cu rapiri si violuri organizate de extremisti islamisti asupra tinerelor, multe albe, si se tem ca facut public ar genera ura.
  La asta a degenerat societatea pentru ca exista doar o minoritate vocala, in timp ce oamenii rationali si normali tac.

 8. Ei vin din Africa ca „refugiati”, fac ce fac prin Europa, comit cine stie ce infractiuni, violente sau atentate teroriste. Ca dupa tot ei vin sa se planga ca ar fi discriminati, de un rasism inchipuit si sa strige „Încetaţi să ne ucideţi!”.
  Lor le sunt acordate „safe spaces” unde albilor, discriminati cu buna stiinta, le este interzis sa intre. Corectitudinea politica e rasism pe invers si Covid-19 a zgaltiet din temelii pilonii globalizarii, care impinge toata treaba cu corectitudinea politica. UE e pe moarte, refugiatii sunt ultimul lucru pe care-l mai vor tarile europene. Si privilegii pentru ei. In afara de Iohannis care primeste orice zboara dinspre Berlin si Bruxelles, altele nu mai chef de toanele corectitudinii politice, discriminare pozitiva si restul.

  Va veni o vreme ca treaba cu hlobalizarea sa dispara de tot.

 9. soros lucreaza la foc continuu. oile se lasa conduse catre mazilirea lor….china este aproape.

 10. George Maior, ca Ambasador al României la Washington, trebuie să se adreseze Administrației SUA pentru respectarea drepturilor Omului, condamnarea rasiștilor și încetarea falsurilor în Justiție, la fel cum Klemm ne-a îndrumat să respectăm Justiția în România și pe Codruța

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.