Violenţele din Siria au făcut alte 180 de victime într-o singură zi

Represiunea şi luptele între forţele guvernamentale şi rebeli s-au soldat joi, în Siria, cu aproape 180 de morţi, în majoritatea lor civili, acesta fiind unul dintre bilanţurile cele mai sângeroase de la declanşarea revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad, în martie 2011, transmite vineri AFP, citată de Agerpres.

Potrivit cifrelor anunţate de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), cel puţin 178 de oameni şi-au pierdut viaţa joi, printre care 117 civili şi 58 de membri ai forţelor guvernamentale.

Cel mai grav bilanţ s-a înregistrat în oraşul rebel Duma, în apropiere de Damasc, bombardat violent de armată. Potrivit Observatorului, 36 de persoane – printre care şase copii şi şase femei – au murit în violenţele de la Duma.

Bilanţul total al victimelor din ultimele 15 luni este de peste 15.800, în majoritate civili. De mai bine de o săptămână, numărul zilnic al victimelor depăşeşte 100 de morţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.