Zilele Culturii Sârbe, găzduite de Muzeul Satului

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Uniunea Sârbilor din România lansează o invitație pentru sâmbătă, 4 octombrie 2014, la orele 11.00, la deschiderea evenimentul ZILELE CULTURII SÂRBE, după cum anunță un comunicat de presă al organizatorilor.

Timp de două zile, 4 şi 5 octombrie 2014, Muzeul Satului va găzdui spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale sârbeşti susţinute de ansamblul Kolo din Arad, ansamblul Sfântul Gheorghe din localitatea Stanciova, Timiş, ansamblul de tamburaşi Zlatna suza din localitatea Diniaş, Timiş, Orchestra Populară condusă de Ioţa Bugarschi, şi invitaţii din Serbia – orchestra de suflători Zlatne trube. De asmenea, în cadrul evenimentului va avea loc proiecţia filmului documentar Sârbii din România – trecut şi prezent, producţie coordonată de Raico Cornea şi expoziţia de fotografie documentară Cetatea Aradului – lagăr pentru sârbi în Primul Război Mondial.

Uniunea Sârbilor din România (USR) reprezintă minoritatea sârbă din România, minoritate concentrată mai ales în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Mehedinţi.
Anual, USR organizează peste o sută de manifestări cultural-artistice, printre care Sărbătorirea Zilei SF. Sava, în luna ianuarie, Festivalul Coral, în luna mai, Zilele Schimbării la Faţă, în luna august, Maratonul dansului şi cântecului sârbesc, în luna septembrie, Festivalul de Datini şi Obiceiuri pentru Copii, în luna decembrie. Un loc important în calendarul evenimentelor culturale ale USR îl ocupă Zilele Culturii Sârbe desfăşurate în mai multe localităţi printre care: Bucureşti, Timişoara, Arad şi Reşiţa.
De asemenea, Uniunea Sârbilor din România editează săptămânalul Nasa reci/Cuvântul nostru, trimestrialul literar Knjizeveni Zivot/Viaţa literară, trimestrialul Novi Temisvarski Vesnik, anuarul Banatski Almanah, iar editura uniunii propune anual publicului aproximativ 15 titluri de carte.

Informaţii suplimentare:
Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”
Biroul de Relatii Publice – tel. 021 317 91 03/ int. 178, 195

Uniunea Sârbilor din România
Boris Velimirovici – 0745 666 323

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.