Ziua Internațională a Îmbrățișării

Astăzi este ziua națională a îmbrățișării, ceea ce înseamnă că este o zi grozavă pentru că este o zi pentru a oferi și primi îmbrățișări, fiind menită să ajute oamenii să înțeleagă beneficiile îmbrățișării, nu este sărbătorită doar în Statele Unite, ci și în alte țări, precum Canada, Rusia și China.

Istoric

Sărbătoarea mai puțin obișnuită datează din anul 1986 și a fost inițiată de pastorul Kevin Zaborney, din statul american Michigan. Sărbătoarea a devenit în scurt timp un eveniment popular în foarte multe țări, îmbrățișarea fiind unul dintre cele mai simple moduri de a arăta afecțiune.

Ziua a fost sărbătorită pentru prima dată în 1986, în Clio, Michigan. Ideea Zilei Naționale a Îmbrățișării este de a încuraja pe toată lumea să îmbrățișeze mai des familia și prietenii. Acesta avertizează să întrebe mai întâi dacă cineva nu este sigur de răspuns, deoarece respectarea spațiului personal al altora este întotdeauna importantă și unii oameni nu sunt îmbrățișați.

El a ales ziua de 21 ianuarie, deoarece a căzut între Crăciun, Sărbătorile de Anul Nou, Ziua Îndrăgostiților și zilele de naștere, când a descoperit că oamenii sunt în general în stare de spirit scăzut.  A considerat că „societatea americană este jenată să arate sentimente în public” și a sperat că o Zi Națională a Îmbrățișării va schimba acest lucru, deși a crezut că ideea lui va eșua. După ce ideea lui a fost publicată în Chase’s Annual Events, a devenit imediat globală.

„Am fost extraordinar de surprins”, a spus pastorul . De fapt, nu se aștepta să ajungă nicăieri. A crezut că ideea lui va fi batjocorită.

„Îmbrățișarea este un tonic excelent”

Oamenii de știință sunt din ce în ce mai interesați de posibilitatea ca emoțiile pozitive să fie bune pentru sănătatea ta. Acest studiu a consolidat concluziile cercetării care susținerea unui partener, în acest caz o îmbrățișare a unei persoane dragi, poate avea efecte benefice asupra sănătății inimii”, a spus. Dr. Charmaine Griffiths, purtător de cuvânt al British Heart Foundation.

Cercetările au arătat că îmbrățișările pot îmbunătăți sănătatea mintală, sănătatea fizică și pot construi un sistem imunitar bun. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord a descoperit că îmbrățișările cresc hormonul de „legare” oxitocinei și scad riscul de boli de inimă. De fapt, nivelurile cortizolului, hormonului stresului, au scăzut la femei, la fel ca și tensiunea arterială.

„S-a demonstrat din punct de vedere științific că oamenii care sunt dezamăgiți și depresivi sunt mult mai predispuși la îmbolnăviri decât cei care nu sunt. Îmbrățișarea poate ameliora depresia, permițând sistemului imunitar al organismului să se optimizeze. Îmbrățișarea dă o nouă viață unui om obosit. corp și te face să te simți mai tânăr și mai vibrant în casă, îmbrățișarea zilnică va întări relațiile și va reduce semnificativ frecarea.”, a spus dr. Harold Voth, psihiatru senior la Fundația Menninger din Topeka, Kansas.

Voth nu este singurii psihiatri care cred că o îmbrățișare poate avea un efect terapeutic uimitor. Mulți furnizori de servicii de sănătate mintală cred că îmbrățișările oferă un sentiment de companie și fericire. Studiile au arătat că oamenii care sunt deprimați și depresivi sunt mult mai predispuși la îmbolnăviri decât cei care nu sunt. Când o persoană este îmbrățișată, nivelul de confort crește. Se creează sentimente de securitate și o legătură sau conexiune între doi oameni.

Așa că îmbrățișează-te astăzi pentru sănătatea ta. Este o modalitate simplă și eficientă de a vă stimula sistemul imunitar, de a vă asigura o sănătate bună a inimii și de a vă ușura emoțiile.

Surse https://www.christianpost.com/news/national-hugging-day-one-pastors-ingenious-idea-48607/;https://web.archive.org/web/20210924082317/https://www.emaxhealth.com/1357/5/35179/today-national-hug-day-which-means-good-health.html.

Recomanda
Dan Orghici 256 Articole
Author

5 Comentarii

  1. La o imbratisare din asta pe strada, iti salta portofelul de nici nu simti……[Rumburak]

  2. Plavanul a îmbrățișat țara pentru retragere benevol din funcția ocupată fara a fi votat de cetățeni!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.