2023, unul dintre cele mai bune sezoane din viața mea… Djokovic, gânduri de retragere?

40 de ani sau chiar mai mult este vârsta până la care se gândește Novak Djokovic (36 de ani) să mai joace.

Cu un an superb, el a  câștigat trei dintre cele patru turnee de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros și US Open) ajungând la 24 de titluri de acest nivel.

A cucerit, de asemenea, și Turneul Campionilor.

Anul 2023 este al optulea din carieră pe care îl termină la vârful clasamentului ATP, un alt record.

Amintind că Tom Brady a jucat în NFL până la vârsta de 45 de ani, Nole este de părere că mai are cel puțin patru ani sau chiar mai mult în tenisul profesionist, potrivit Tennisnow.com.

„Tom Brady este un minunat exemplu de campion în sportul său și cineva care a avut o carieră și o longevitate grozave.

Și-a dedicat mult timp pentru a avea grijă de el, pentru a se recupera, pentru a se asigura că fiecare aspect al corpului și minții este acoperit astfel încât să poată avea o carieră de succes și de durată”, a explicat Djokovic, într-un interviu pentru presa din Arabia Saudită.

Singurul Grand Slam pe care nu l-a câștigat în 2023 este Wimbledon, acolo unde a fost învins în marea finală de Carlos Alcaraz.

„2023 a fost unul dintre cele mai bune sezoane din viața mea. De ce să te oprești când încă joci foarte bine. Așa că voi merge înainte și voi lua lucrurile pe rând, și voi vedea cât de departe o să ajung”, a conchis Djokovic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Ar fi bine să se retragă în plină glorie, înainte să i-o pună de-o suspendare pentru droguri, ceea ce este foarte posibil, Nole deranjează enorm industria farmaceutică americană.

  2. deranjeaza pe multi altii inclusiv ATP care a ajuns la fel corupta si politizata ca si FIFA

    daca nu ar fi prietenii oligarhi sirbi si chiar ceva rusi residenti in Monaco, Joko nu razbea pina aici cu tot talentul sau incontestabil, motive se gasesc oricind.

    c-asa e-n tenis

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.