22 decembrie. ”Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii”

ca. December 1989 Bucharest, Romania

Prin Legea nr. 273 din 7 decembrie 2011 pentru modificarea Legii nr. 258/2002 privind declararea zilei de 22 decembrie Ziua Libertăţii României, ziua de 22 decembrie a fost declarată ”Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii”, potrivit https://www.cdep.ro/.

Senatorii au adoptat la 14 iunie 2011 propunerea legislativă prin care ziua de 22 decembrie este declarată Ziua Victoriei Revoluţiei române şi a Libertăţii.

Propunerea iniţiată de deputaţi şi senatori, aparţinând grupurilor parlamentare ale PDL, PSD, PNL şi minorităţilor naţionale altele decât cea maghiară, a fost aprobată de Senat cu 96 de voturi pentru, trei voturi împotrivă şi şase abţineri. Iniţiatorii au susţinut în expunerea de motive a propunerii legislative că este necesară promovarea, în mentalul colectiv, a importanţei zilei de 22 decembrie, ca dată ce a marcat începutul democraţiei în România.

Senatul a fost prima Cameră legislativă sesizată în cazul acestei propuneri.

Legea nr. 273 din 7 decembrie 2011 are ca titlu ”Lege privind declararea zilei de 22 decembrie Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii”, iar Articolul 1 are următorul cuprins: „Art. 1 – Se declară ziua de 22 decembrie Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii.”

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată, potrivit https://www.cdep.ro/.

Decretul nr. 948 din 6 decembrie 2011 privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 258/2002 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 873 din 12 decembrie 2011.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

27 de Comentarii

 1. Romania si poporul roman traiesc in minciuna de 34 de ani!
  Apocalipsa 22:15 VDC
  ‘Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigașii, închinătorii la idoli și oricine iubește minciuna și trăiește în minciună!’

 2. cit de cinic , avem o zi a victoriei revolutiei care n-a fost revolutie… adica sa pastram in mentalul colectiv ca un agarici ca iliescu, caruia i s-a deschis drumul catre putere de catre trupele spetsnaz din urss, traieste bine mersi cu mainile pline de singe fara sa dea socoteala pentru ceea ce a facut… de aceea isi apara cu toate puterile ilici, in toate delcaratiile, actiunile criminale ca fiind revolutie… altfel se delegitimeaza si ramine in fundu gol.

 3. copiii noștri sunt liberi:droguri,sinucideri,accidente,analfabetism funcțional, moarte sub dărâmăturile imperiului,prostituție juvenilă,sodomie,bulling,chipsuri cu euri,.abandon școlar,—-„DACĂ NU-I AȘA ,ÎMI CER SCUZE.POATE SUNT MIOP SOCIAL”

 4. Mda.. Ziua… când deja a inceput răfuială dintre mafii și au murit 859 de nevinovați pentru fotoliile unora creatori de Martie 90, de mineriade, de Caritas și Bancorex,..plus altele patriotice..Deci ai ales ce trebuia bre.. Ești liber, ce puii mei..

 5. Sau ziua in care s-a pus cruce Romaniei suverane si in care s-a deschis poarta ca hotii, tradatorii si demagogii sa preia puterea.
  22 Dec 1989- ziua in care un popa imoral unguresc a reusit sa dezbine romanii si sa ne prefaca in colonie a Occidentului.
  Ziua in care s-a semnat desfiintarea economica a industriei romanesti si transformarea Romaniei in piata de desfacere.
  Ziua in care au fost asasinati doi oameni care n-au furat, ci au facut multe lucruri bune si maretze ptr Romania.
  Este ziua in care ptr romani ar trebui sa fie doliu national si sa ne fie rusine unde am ajuns azi…….[Rumburak]

 6. Nu vă bucurați, că nu este absolut nimic de sărbătorit. Este doar o tristă comemorare o celor ce și-au jertfit sănătatea sau viața cu speranța de mai bine. Și momentan este mai bine, dar doar pentru cateva zeci de mii de persoane. Și doar MOMENTAN! In schimbul aparentei bună-stări a acestei noi clase de îmbuibați euro-atlantici (hienele, aflate mereu la putere), a hoților fără rușine (aleși locali) și a bișnițatilor analfabeți, obezi, infatuați și manelizați (business-man, dezvoltator imobiliar) sau a curvelor cu aere de divă, cu chipuri botoxate și priviri bovine (influencere), Romania este astăzi doar un cadavru aflat în curs de dezmembrare… Sinistră aniversare!

 7. Securistii (nu toti) in cardasie cu serviciile apusene carora le-au jurat supunere sunt autorii marii bascalii din decembrie ’89. Dovada vine singura, numai ei si colaboratorii lor au avut profit pana in ziua de azi. Altii nepoftiti care s-au bagat peste ei vrand si ei la bucate au sfarsit rapid in puscarii, in cele mai multe cazuri pe dosare fabricate. Toata puterea reala actuala este in mainile celor care au tradat in decembrie ’89.Mai nou sunt impinse la butoane progeniturile lor. Partidele sunt controlate copios de aceeasi securitate si nu de acum ci din primii ani ’90. Tradatorii si slugile lor sunt permanent abonati la putere.Este o comedie tragica sa confirmi o revolutie prin lege. S-a plecat periculos pe baza de minciuna iar rezultatele pe care le vedem nu puteau fi altele.

 8. filmul din noaptea de 22 Decembrie cu asa zisii sefi, se poate vedea adevarul. Pe o parte a mesei, cei cu steaua in cinci colturi, pe partea cealalta, ranjeste steaua cu sase colturi iar poporul este tinut la use!
  De 34 de ani poporul este dat afara de la luarea deciziilor de importanta nationala!
  Mortii revolutiei nu vor avea odihna, pana la o noua revolutie, pana atunci ne vom zbate in mocorla ultimelor decenii!

 9. ziua libertatii, sub cizma amerloca !
  avem libertatea sa injuram pe rusi, sa fim lgbtisti,sa spurcam istoria neamului si biserica ortodoxa,sa fim boschetari mancand din gunoaie , si de fericirea libertatii sa plecam sclavi cu milioanele in ,,lumea libera,, ,etc,etc

 10. Asa ai vazut tu de-acasa din varful padurii acele trucaje. Tot securitatea pentru a nu fi banuita a lansat bancul cu „regia lui Nicolaescu” care insa a fost inghitit de buna de unii ca tine. Aia au fost papagali care s-au gudurat pe langa noii stapani, multi fiind cei vechi. Securistii care au tradat au fost regizorii si tot ei executantii. In afara de securitate nimeni nu putea sa-l doboare pe Ceausescu. Acesta le-a dat putere tot mai mare fiind convins ca-i tine la lant. A fost marea sa greseala.

 11. MI-E DOR DE REPUBLICA SOCIALISTA ROMANIA, TARA SUVERANA SI INDEPENDENTA DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE!!! MI-E DOR DE TARA PE AL CAREI STEAG AM DEPUS JURAMANTUL MILITAR IN 1984 SI MI-AU DAT LACRIMILE DE EMOTIE SI DE FERICIRE!! MI-E DOR DE NORMALITATEA ACELEI TARI, DE TOT CE A FOST ATUNCI!!
  ACEASTA ZI NU INSEAMNA NIMIC!! DOAR O TRISTA AMINTIRE A INCEPUTULUI DISTRUGERII REPUBLICII SOCIALISTE ROMANIA, TARA PT. CARE AS FI SARIT IN FOC LA PROPRIU DACA MI S-AR FI CERUT!!!!!

 12. Dupa cum aminteste cindeva folosind citatul din Apocalipsa 22:15 VDC
  ‘Afară ERAU [in ’89] câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigașii, închinătorii la idoli și oricine iubește minciuna și trăiește în minciună!’

  Si de aceea, prin Legea nr. 273 din 7 decembrie 2011 pentru modificarea Legii nr. 258/2002 privind declararea zilei de 22 decembrie Ziua Libertăţii României, ziua de 22 decembrie a fost declarată ”Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii” … adica ACEA ZI a REVOLUTIEI Românilor (cei MAJORITARI pe acest TARAM) pentru pastrare UNITATII si INTEGRITATII noastre NATIONALE si TERITORIALE si pentru ELIBERAREA de sub DICTATURA si TIRANIE.

 13. Caderea comunismului (comunism a existat doar in propaganda capitalistilor mafioti) a fost bine gandita. Vestul in expansiune economica avea nevoie neaparata de noile colonii din est in primul rand pentru mana de lucru supercalificata, de la strungar pana la chirurg. Vechile colonii nu le putea oferi asa ceva. Dupa ce le-au acaparat le-au distrus rapid economiile cu ajutorul cozilor de topor securiste flamande. N-au pus nimic in loc astfel ca noii sclavi au luat calea strainatatii. Dar Dumnezeu nu bate cu parul. Acum acei borfasi care si-au batut joc de ‘comunisti’ sunt pe marginea gropii. Nu-si vor mai reveni niciodata la ceea ce au fost. Au grija rusii si chinezii. Este momentul perfect ca Romania trebuie sa-si aleaga viitorul.

 14. Martirilor ucişi şi răniţi în timpul loviturii de stat nu li s-a făcut dreptate de 34 de ani, dar regimul securisto-mafiot sărbătoreşte Ziua Libertăţii de a fura, de a devaliza şi de a trăda poporul român! Dacă a fost revoluție, de ce au fost înlocuiți comuniştii cu comuniştii şi securiştii cu securiştii? Lovitura de stat nu este revoluție. Să tot sărbătoreşti după ce ţi-ai făcut un regim fascist al clanurilor de speciali fanarioţi cu epoleţi, în care oamenii nu mai sunt cetăţeni cu drepturi, ci sclavi care plătesc biruri boierilor cu pensii speciale, spitale speciale, cartiere speciale, palate speciale, salarii speciale şi pensii de „revoluţionari”.

 15. @’democratie’ cladita pe minciuna:))axoane, nu mai interpreta istoria nu tine, scursurs bolsevica
  ‘ serviciile apusene carora le-au jurat supunere sunt autorii marii bascalii din decembrie ’89 hohoho.hahaha
  iliescu a sunat la Casa Alba,scursura?planul Nistru – 1989 : implicarea G.R.U. în Revoluţia din Decembrie
  gheneral Militaru era spion american?
  voi basarabenii paraziti vanduti Moskovei,khazari de duzina,nu stiti cum sa il scoateti pe criminalul SGarbaciov basma curata chistyy sharf
  URSS nu a invadat România in 1968, dar nu a renunțat la încercarea de a-l detrona pe Ceaușescu printr-o intervenție militară. La ordinul lui Brejnev, KGB si GRU au elaborat încă din iulie 1969 operațiunea „Nistru” („Dnestr”). Aceasta viza aducerea la conducerea României a unui membru PCR loial URSS

 16. La Revolutie , Ion Iliescu a fost Cireasha de pe Tort ! La Revolutie Toata Lumea al Simpatiza pentru ca a facut Revolutia ! Pana când a chemat Minerii si a apărut Opozitia ! Nu trebuia sa cheme Minerii ! Pentru ca la Revolutie Toata Lumea al Simpatiza ! Si lumea Striga pe Străzi! Bine ca a Scăpat de Ceausescu !

 17. aia cu pancarte, dupa varsta sunt decreteii mult huliti pe care vor sa-i etermine cu pensionarea la 65 de ani imbuibatii vremurilor actuale! Cat despre copiii lor sa fie sanatosi dar libertatea nu e chiar aia la care visau ei atunci! si inca se strenge latul!

 18. 22 decembrie 1989 e ziua căderii comunismului? Voi chiar sunteți pe arătură? Nu exista pe Wikipedia sau Wikileaks data căderii regimului in limba romana! Exista pe un site in engleza menționat că, căderea regimului comunist a fost pe 27.12.1989, e scris in engleza posibil de americani. Când fac calculul numerologic, iau în considerare ultima data de activare sau acțiune a țării și Romania are 27.12.1989!

 19. USR-ul în disperarea lui politică vrea să-i atragă și pe alții în naufragiul său.

 20. Deoarece 22 decembrie este ”Ziua Victoriei Revoluţiei Române şi a Libertăţii Românilor” … despre aceata miscare revolutionara nu pot vorbi nici ANTIromânii (din interiorul tarii noatre) si nici NEromânii (din exteriorul tarii noastre). Despre Revoluţia Româna din 22 decembrie ’89 pot vorbi doar Românii ! SI DOAR ATAT !

 21. Con spune:
  22 DEC. 2023 LA 12:59
  Tov. Parcalabescu statea pe la etaj.3, daca nu greshesc, calea Victoriei, bloc nou langa hotel Bucureshti, acolo unde la cutremur a murit un cascador. A pus 2 randuri de grilaje la usha de la intrare cu vreo 3 luni de la marea „revolutzie” din dec.89 a emanatului fasait tov.Yici Y. Se zice ca Iulian Vlad i-a propus, dar el a spus niet, asha ca i-a aplicat V2. Se zice ca Parcalabescu shtie cel mai bine cum s-a tras, asha cum shi Sergio N. sau Caramitru shtiau. Lovilutzia are etape, 1st omori sheful armatei, samd. Tot asha se zice ca misteriosul kgb-ist Gelu Voican V.,i-a tras un glontz in ceafa lui Ceashka, conform ceremonialului Katyn, ca sa nu mai murdareasca hainele Ceashka.
  Ambulantzierii, sau martorii shtiu ce a declarat Milea cand s-a sinucis precum Mayakovsky=nu trage-tzi tov. Dar ce sa vezi? Ylici este tzinut in continuare de securici cu ajutorul Justitziei, drept zalog, ca daca mai apare ceva geostrategic, ca de…balantza se mai inclina, sa poata sa-l mai foloseasca inca odata. Oricum daca moare intre timp, sunt bune shi moashtele, ca poate mai face minuni=emanatzii fasaite ca in dec.89 Pana la urma asha cu debandada derbedeilor, tot la dictatura, stransul curelii, se va ajunge. Asta ar fi egal cu izgonirea din Gaza, ramanand doar al 13 trib de khazari pe la noi. Nebanuite sunt caile Domnului, iar mamaligarii dorm in cizme.
  O zi buna.
  Con
  P.S.Vina crimelor facute au shi o parte comuna cu adormirea in somnul cel de moarte a mamaligarilor, shi trebuie sa ne cerem iertare de la cei care au murit atunci. Oricine putea sa fie „erou” atunci, ca nu te cauta la dosar.

 22. Evident acu se vede clar.. Ai ”intors armele” iarăși, ca de atîtea ori in istorie.. Ai devenit sluga licuriciului, căruia din start i-ai dat tot , ca să te ”admită” in diferite organizații, unde evident nu ai nici azi dreptul să fii. Te-ai făcut preș și ești in faliment tocmai datorită lor, unde lingi păn la os și azi pentru oricare funcție păzită de trupe ale ”flancului de est”..Ciudat e cum desconsideri omul și cum umilești cu o presă debilă care cu turuitoare sau rărărite agramate iți umple sserile la zis ”de poveste”..

 23. La Revolutia din 1989 , oamenii nu se gandeau ca vor Apărea Malluri si ca vom avea de Mâncare de toate la fel ca in Strainatate ! Acum este problema Lipsei Banilor ! Dar este Bine ! Ca avem de Mâncare !

 24. Marele Urs Editat mars la troaca la tine. Ce te …. grija cand tu ne urasti de moarte ca si sasul ala pe care l-ai pupat Editat ani de zile pe aici ? Acum il lingi pe Putin la ouote ca da de.. te ajuta sa faci, ce tu singur n-ai sange in instalatie?

 25. Ziua victoriei neocomunistilor securiștii de a se instala la putere să.si prolifereze progeniturile si să trimită milioane de români în pribegie,că mai apoi sa fure ei ,miliarde rezervate românilor.Mars impostorilor,parazitilor,incompetenților.Stim românii nu au importanță pentru voi dar asta inseamna că nici VOI nu CONTATI NIMIC!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.