VIDEO Putin, uns pentru a patra oară

Vladimir Putin a fost învestit luni pentru a patra oară în funcția de președinte al Rusiei, după ce a câștigat alegerile prezidențiale din luna martie.

Ceremonia de învestire a lui Putin în Sala Andreyevsky din Palatul Kremlin

Putin a jurat să apere drepturile, libertățile și suveranitatea Rusiei.

”Datoria mea și scopul vieții mele să fac tot ce îmi stă în putință pentru Rusia, pentru prezentul său și pentru viitorul său. Sunt conștient de responsabilitatea enormă față de Rusia și față de toți cetățenii săi. Voi face totul pentru a crește puterea, prosperitatea și prestigiul Rusiei. Dezvoltarea Rusiei se bazează pe unitatea cetățenilor liberi, pe o societate civilă responsabilă și pe un stat democratic puternic. Trebuie să ne folosim de toate posibilitățile, în primul rând pentru rezolvarea problemelor urgente de pe plan intern. Dezvoltarea calității vieții, a bunăstării, a securității și a sănătății cetățenilor sunt prioritare. Securitatea și capacitatea de apărare a Rusiei sunt garantate. Vom continua să punem accent pe această latură”, a declarat Putin în discursul de inaugurare.

”Rusia este un participant puternic, activ și influent în afacerile globale”, a precizat Putin adăugând că Moscova își dorește ca relațiile interstatale să se bazeze pe echitate și pe respect reciproc, în așa fel încât să fie asigurată pacea și stabilitatea în lume.

Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din luna martie cu peste 75% din voturi.

În campania electorală, Vladimir Putin a promis că va înjumătăţi numărul cetăţenilor care trăiesc în sărăcie, acum de 20 de milioane, şi că va majora cu 50% PIB-ul per capita până la mijlocul următorului deceniu. De asemenea, Putin a promis creșteri salariale și consolidarea poziției internaționale a Rusiei.

Îmediat după ceremonia de învestire, Putin urmează să transmită Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, o propunere pentru postul de prim-ministru.

Vladimir Putin a dominat scena politică din Rusia din ultimii 18 ani, fie că a ocupat funcția de președinte sau pe cea de prim-ministru, fiind comparat de către oponenții săi cu vechii țari ai Rusiei.

Fost ofițer KGB și fost director al FSB, Putin a ajuns președinte al Rusiei după atacurile teroriste din 1999 din Moscova. În acest fel, foști ofițeri ai serviciilor de securitate ruse au preluat controlul politic și au distrus perspectivele democrației reprezentative.

Weekend-ul trecut, peste 1.600 de persoane au fost reţinute, în mai multe oraşe din Rusia, în cursul protestelor faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin. Protestele s-au desfășurat sub sloganul „Putin nu este ţarul nostru!”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

10 Comentarii

  1. „Putin nu este ţarul nostru!” … Sigur, sigur … ţarul vostru este Soros, iar „lumina” (de la stralucirea argintilor) a inceput sa vina de la apus …

  2. Planeta va avea inca cinci ani de liniste cu Tarul Putin la Kremlin. Dupa care va veni,cum spera niste caraghiosi, Navalnai care acum are vreo 2% din electorat, dar e prea zevzec ca sa priceapa ca inca nu conteaza.Fiti siguri ca nici nu va conta. Poate Dughin?

  3. Pentru Trump e „America first”, si pentru Putin, „Russia first”. Pentru nici un presedinte român de dupa’89 n-a fost, însa, si „România first”. @Ileana, Suceava: categoric. Cât despre Navalnâi, împostorul, „zevzecul”, într-adevar, n-are, slava domnului, nici o sansa.

  4. „T-unsul,feleg-unsul,cainii dupa dansul”!(Amintiri din copilarie-Ion Crewanga )

  5. Ave Cezar!! [[ Putin ]]Singurul pamantean ce se mai opune occidentului decadent si perfid!! la ora gand vorbim. Slava Maicii Rusii!! avand un asemenea conducator. Mai sunt pe langa Putin si Ungurii si Polonezi ce lupta cu adevarat pentru bunastarea propiilor popoare.La noi acii!! pe dambovita , vai si amar de soarta copiilor nostri. Stelu

  6. La ultimul Congres al PCR , orchestra de aplaudaci participanti la acest Congres , a propus alegerea lui N. Ceausescu , ca Presedinte al tarii , pe viata ! Da’ Ceausescu a refuzat din start , propunerea nemaifiind supusa la vot ! Tatuca Putin , va fi Presedinte al Rusiei pana la adanca batranete si dincolo de asta !

    • Auzi bre @Didos, stii a cata oara a fost unsa Merkel acuma? Bag de seama ca nu stii… tot a 4-a oara ca si Putin.

    • Mai,Dindos,tu ai probleme de memorie? Vezi ca Putin nu stie daca va mai participa la alegerile viitore,nu a fost ales pe viata,confunzi cu China.Intrebarea urmatoare ar fi:de ce sa schimbi un presedinte care iti ridica tara cu unul de neamul lui Basescu,Trump,Macron.Johaniss sau mai stiu eu ce.Tu divortezi la fiecare 4 ani ca nevasta gateste prea bine? sau schimbi motorul la masina ca merge perfect?Sa fim seriosi,una este politica/economia la fata locului si alta este perceptia pe care ti-o formezi citind tot felul de maculaturi propagandistice.Fa diferenta,ce ti-a adus tie intrarea in NATO si CE si alte rahaturi capitaliste?Paduri date altora,pamantul vandut strainilor,industria rasa,gazele si petrolul nu va mai apartine,sunteti datori vanduti etc. Poate rusii si chinezii nu vor asa ceva,vor ceva stabil si prosper si de aceea ei vor vota ptr. cineva care nu vinde tara ptr ceva vile pe malul Snagovului sau ceva ca Dragnea al vostru.Nu intelegi nimic,las-o balta.

  7. Autorule,ai uitat sa spui ca presedintele Putin se lafaie intr-o noua limuzina in timp ce oamenii mor de foame pe strazi,nu au locuinte si dorm pe banci sau prin parcuri,batranii nu au medicamente si toata lumea este obligata sa citeasca Pravda sau Izvestia.Nu inteleg de ce mai continuati cu dezinformarile-fost KGB? asta aveau nevoie rusii dupa betivul ala care a vandut mai totul si vedem rezultatele acuma care se pare ca nu va convine.Data viitoare cand vorbiti de Bush seniorul precizati ca a fost seful CIA,a ajuns presedinte si pe urma la pus si pe Bush juniorul ca presedinte ca asa este in democratie.Nu mi-e rusine nici cu Trump care are numai generali langa el,condus din spate de diferite corporatii sau un Macron care este alta paiata,arestand protestantii si bombardand tari nevinovate.Numai prostii scrieti si realitatile le treceti sub vedere.

  8. Primul lucru dupa revolutie: romanii si-au vandut tara. Nu am avut nici un Putin care sa ia tara inapoi de la straini, pentru ca si Eltin a vandut Rusia. Deci motive de invidie sunt.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.