Cea mai mare cauțiune din istoria DNA, contestată

Cea mai mare cauțiune din istoria DNA, contestată la ÎCCJ. Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană şi fost director EximBank, contestă cauțiunea de un milion și jumatate de euro. Demersul este făcut la Instanța Supremă, unde fostul bancher s-a plâns că acuzațiile DNA la adresa lui sunt nefondate, scrie ştiripesurse.ro

Vreau să transmit un mesaj clar că nu sunt vinovat, că nu am comis faptele de care sunt acuzat. Voi respecta regulile care se impun. Totodată cu apărătorii mei, indiferent de cât o să dureze acest proces, vom convinge judecătorii și procurorii că nu sunt vinovat”, a spus Ionuț Costea, la ÎCCJ, care a spus că a garantat.

Indiferent de solutia de astazi, declaratia clara a domnului Costea in fata instantei de judecata este ca nu a comis faptele de care este acuzat. Constient ca este nevoie de timp pentru a fi clarificate toate aspectele imputate de catre procurori, domnul Costea intelege a respecta cerintele anchetei, rigorile dispuse de catre procurori, insa afirma clar ca este nevinovat si ca va raspunde la toate acuzatiile, oricat timp ar fi necesar. In plus, de astazi, domnul Costea intelege a exprima puncte de vedere exclusiv in fata autoritatilor judiciare.”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul lui Ionuț Costea.

Ionuţ Costea este cercetat în același dosar cu Sebastian Vlădescu și Cristi Boureanu, în care se investighează șpăgi de 20 de milioane de euro pentru reabilirarea tronsonului de cale ferată București Constanța. Costea este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, în dosarul fostului ministru Sebastian Vlădescu.

În dosar, DNA i-a stabilit lui Costea o cauţiune de 1,5 milioane de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.