Încă un record doborât: 4026 de cazuri noi de coronavirus

GCS anunţă vineri 4.026 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 și 75 de decese, din care trei la categoria de vârstă 20-29 de ani. La terapie intensivă sunt 726 de bolnavi.

Până vineri, 16 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 172.516 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

127.076 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.026 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 742 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 5.749 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 15.10.2020 (10:00) – 16.10.2020 (10:00) au fost raportate 75 de decese (43 bărbați și 32 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 20 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 22 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.838. Dintre acestea, 726 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.800.912 teste. Dintre acestea, 30.325 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.337 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.988 la cerere.
De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 106 teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 16 octombrie.

Pe teritoriul României, 17.874 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.155 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 42079 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 45 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.235 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.182 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 5.995 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 906.255 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 6 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Nelu Macelaru, cel care transeaza pandemia in prespital, ne duce in prapastie. Dar ce pretentii sa ai de la zidarul asta?
    Din Martie merg numai la vale si vinovati sunt doar oamenii :))

  2. Zilnic recorduri?! Astea nu se mai numesc record, e mamipulare la vedere! Vuvantul RECORD se utilizeaza doar cand se ajunge la final sau apogeul dorintei si nu zinilc in acelasi domeniu de parca ar fo ocompetitie sau un plan de indeplinit zilnic si cei care se bucura de satisfactie sunt cei care pronunta pe gaura gurii sau si in scris RECORD ! Pana atunci, este manipulare terorozanta lipsita de credibilitate!

  3. Mâine, suntem siguri ca ștacheta nu va mai fi trecuta, deoarece virusii de maine fac parte din covizii sportului de masa. Covizii de înaltă performanță vor fi prezenți la o altă reuniune covidica, unde premiile vor totaliza milioane de dolari. Pentru doborarea recordului se oferă o primă suplimentara de 25.000 euro. Multe succesuri si visuri plăcute. Virusi,nu ratați startul caci veti fi descalificati.

  4. O mare și scârboasă manipulare și bătaie de joc de oameni. Cifre umflate de spurcăciunile cocoțate la conducerea spre distrugere a Țării.

  5. Câtă lașitate, drăguți comentatori! Vă ascundeți după deget și jigniți pe cine apucați, vă luați la trântă cu oamenii care se află efemer la conducere.Nu contează dacă e zidar sau medic, este un OM care face ceva pentru țara aceasta. Merită susținuți iar nu împroșcați cu venin cei care se dedică luptei antiCovid. Fiți mai buni, dragilor, altfel păreți doar niște bieți inteligenți asimptomatici!

  6. Pixul magic al lui Manciu, instruit la SNSPA in anul ala de cursuri, a primit ordin sa scrie cate patru in plus de la o zi la alta (s-ar putea sa mai scrie si in minus cateodata) ca sa ajunga pana la alegeri. Dupa aia, potop. Pixu’ lu’ Manciu va băga cate 500 pe zi.

  7. In 20 decembrie vor fi 10 023 de noi infectati iar in 24 decembrie vor fi 35 285 de noi infectati, ca sa nu mai spun ca in 25 decembrie vor fi 74 372 de nou infectati. Ce nu credeti!? Ati uitat ca in preajma Craciunului este un timp magic?… timp in care vrajitori cam ca alde Andi Manciu, preaeducatul, pot face minuni cu pixurile lor!

  8. @ pop- noi părem niste bieți inteligenti asimptomatici, dar domnia ta esti cu certitudine fals pozitiv intelectual.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.