Escrocherie pe seama COVID

A apărut „Metoda Accidentul” – varianta COVID:  persoane necunoscute sună și spun celor apelați că cineva din familia este depistat pozitiv și are nevoie urgentă de bani pentru tratament sau pentru trasfer medical.

Poliția Cluj a transmis vineri că în doar două zile au fost sesizați de persoane din Gherla că au fost contactate telefonic de necunoscuți, care le-au solicitat sume de bani.

„În fapt, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicitau diferite sume de bani, în urma depistării positive cu virusul Covid-19 și internării în spital a membrilor de familie. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, a achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării sau a transportului către unitățile medicale, erau solicitate sume între 5.000 și 30.000 de lei”, anunță Poliția Cluj.

Se fac cercetări pentru tentativă la infracțiunea de înșelăciune.

Deocamdată, spun polițiștii clujeni, persoanele contactate nu au dat curs solicitărilor telefonice și fac apel către cei care ar putea fi sunați să le urmeze exemplul și să nu dea bani persoanelor necunoscute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Escrocheria asta este pistol cu apa! Adevarata escrocherie, este, sunt promisiunile lui Rares Bogdan, inaintea campaniei electorale, cand acest boschetar de duzina, promitea ELIMINAREA TRASEISMULUI POLITIC, EXAMEN PENTRU OCUPAREA LOCURILOR IN SECTORUL PUBLIC!!!! Ce s-a ales de aceste lucruri? Administratia publica, efectiv pute de incompetenti, este ultrasaturata, de curve, amante, taietori de frunza la caini, si noi, efectiv, ASTIA din privat, simtim cum ne sufocam!!!!! Rares Bogdan, matale cu dl Iohanis, ne livrati iperita, gazul sarin, pe post de apa de trandafiri bulgareasca!!!!! Rares! e misto postul de europarlamentar? De la slugoi al caricaturii de Gusa Cosmin, de vidanjor priceput, al aceleiasi persoane, acum stai pe un munte de bani!!!! Iti stringi copii cu drag la piept, iti iei nevasta in brate, si faci piruete cu ea in camera, dar cu Romania ce faci ba secatura!!!!!! Sampanii scumpe, cadouri la toate neamurile, cazari in hoteluri de lux, si prostimea trage la saiba, pe salariul minim…..La ora asta matale esti la shopping la Bruxelles, dl Iohanis se scoala maine la orele 14, Ludovic Orban, doarme cu sticla de palinca la capul patului!!!!! Ba! Voi sunteti normali la cap! Voi sunteti condusi, de intestinul gros, si de gonade in societate??? Imi faceti impresia ca faceti parte din regnul animal! Ce rol are Romania in ecuatia asta, Dumnezeu stie! Am crezut in dvs dle Presedinte!!! Pilda fiului ratacitor, ati taiat cel mai gras berbec, ati chemat nuntasi, si ati dat de mancat Romaniei….Fals dle Presedinte! De trei ori fals! Oaia ratacita ati lasat-o sa cada in prapastie! Nu va prieste rolul de Pastorul cel Bun dle Presedinte…. E asa de buna sfanta Lene si mucenicul Somn………

  2. Hai sa va spun una tara, dar tare de tot! Va amintiti de ‘mastile neconforme importate prin decizia hArafat”? Au fost imprastiate in tara la cate 1-2-3 magazine, de acolo luai gratuit o masca cand intrai in interior, ce sa vezi, nici nu apucai sa fixezi bine masca, ca deja se deznembra, ori elasticul, ori carpa se rupea, ori deja era deseu dar pliate, ca aspect vizual la prima vedere: super! Deh, calitate „marca hArafat”, el a dat ordin la importuri, sa nu ii opreasca legislatia chiar daca nu indeplinesc criteriile standard de calitate! Ma intreb: Nu cumva e la fel si cu acele teste pe care le folosesc si in urma carora cresc listele de coro? Intreb ca un om obisnuit ce sunt!

  3. Autorul articolului in drept se adreseaza cititorilor Cotidianul.Incitator,dezinformat si prost documentat.Covid este o pandemie,nu este un instrument de care sa te folosesti cand vrei si cum vrei.Acest virus face ravagii in intreaga lume netinand cont de parerea unui ziar zis Cotidianu.Azi te crezi sanatos, maine nu se stie.Avand in vedere faptul ca suntem un popor dezorganizat,multi marlani si bombardieri ce se cred de neatins. In fine.Sa va explic voua lucruri reale e ca si cum v-as spune ca trebuie sa faceti baie ca mirositi.

  4. „Sintem in razboi !” (cum spunea pacaliciul de pe malurile Senei, urmat fiind rapid si de alti cretini care n-au facut nici macar o zi de stagiu militar, cu aceleasi afirmatii bombastice) … Ooopppss ! Pai, „in razboi”, parca stiam ca asemenea escrocherii se „solutioneaza” cu un glont in ceafa …

  5. A la guerre ca la razboi nenicule, o pandemie este mai periculoasa decat un razboi. La razboi o parte mor pe front pentru ca stiu cu cine lupta.Tine de dibacia ta cum iti infrunti dusmanul din fata pustii fara ca tu sa mori primul.altii mor de boli sau foamete.Darcu pandemia nu ai cum sa te pui. Ea nu alege,bogat,sarac, soldat sau general pe toti ii atinge .Trebuie sa-ti explic mai in amanunt sau ai inteles ?Nu va mai dati mari razboinici .In cazul de fata soldatii ne sunt medicii epidemiologi, doctorii care iti stau la cap sa nu crapi.Guvernantii care trebuie sa se consulte mereu cu specialistii. Problema este ca multi nu vor sa priceapa ca nu e de joaca.Nu ai cum sa dezertezi din fata unei pandemii ca in razboi.Poti sa-ti schimbi si identitatea si tara si numele,nu scapi.Nu ai transee sau buncar sau arme eficiente fata de „adversar” Nu mai trancaniti contra .In cazul de fata chiar e penibil sa o faceti pe-a negationistii sau eroii.

  6. Zmeule, chiar daca in trecut bateai cimpii cu gratie aparind un guvern de hoti si cretini si dind nastere la mari banuieli ca esti „salarizat” pentru comentarii debile, macar te „suspectam” de o oarecare inteligenta … N-ai inteles nimic din mesajul meu, strict la subiectul articolului. Trebuie sa-ti fac o schita sau ai inteles ?

  7. Crezi ca m-ar interesa o replica din partea Cotidianul? Nu e pacat ca ati ajuns o cloaca gen OTV?Eu nu speculez,sunt sigur de partizanatul vostru. Si apropo, care e faza ca daca sunt contra unor aberatii scrise de voi imediat sunt facut PNL-ist sau globalist. E o tactica antenista. Va injositi .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.