Cu totii facem cumparaturi: o data la doua saptamani, la o saptamana sau chiar cateva zile, intocmim liste cu cele de trebuinta casei si familiei noastre. Aproape mereu, din listele noastre face parte carnea, sub toate formele ei: carne pentru gatit, mezeluri sau specialitati din carne. Specialistii in chimie alimentara ne ofera cateva reguli esentiale in alegerea celor mai proaspete si de calitate produse din carne.
Culoarea, esentiala cand alegeti mezelurile si produsele din carne
Nu o data se intampla ca, aflati in fata galantarului de mezeluri, sa vrem sa cumparam cremwursti. De obicei ne fac cu ochiul cei mai rozalii dintre ei, cei care au o culoare vie, care le confera un aspect placut ochiului. Nu inseamna ca am facut alegerea potrivita. Cand vreti sa cumparati cremwursti din piept de pui, ganditi-va la cum arata pieptul de pui si ce culoare are el. Cumparati cremwurstii cei mai apropiati de culoarea naturala a pieptului de pui. Acelasi lucru este valabil si pentru cremwurstii din porc. De fapt, criteriul se poate aplica pentru marea majoritate a mezelurilor: feriti-va de cele puternic colorate, care se abat mult de la culoarea naturala a carnii.
Citeste continuarea aici: http://sfatulparintilor.ro/29543/6-reguli-de-baza-in-alegerea-mezelurilor-si-produselor-din-carne/
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.