S-au copt merele… Costă cât la fermă, mai nimic, iar executivul…

Fructele s-au făcut anul acesta, producția a fost destul de bună, în pofida secetei, dar pomicultorii sunt destul de mulțumiți. Grija cea mare e că își vând produsele pe nimic, au păstrat prețurile, însă chiar și așa și tot sunt mai mari față de cele din import. Iar  executivului vrea să elimine facilitățile fiscale pentru cei care lucrează în agricultură.

S-au copt merele și în Bistrița-Năsăud este în toi recoltarea lor. Urmează apoi prunele. Muncitorii sunt sezonieri, nu câștigă rău.

În ferma de la Ciceu – Mihăiești se pregătește  un transport de mere pentru un supermarket din București.  La fermă costă 3 lei pe kilogram, cu atât vând. Muncesc și ei și sezonierii și angajații permanenți.

Pentru plata lucrătorilor sezonieri, fermierul achită statului încă 50%.  Ceva mai scăzută, fiscalitatea e doar pentru angajații permanenți. Există încă această facilitate. Se tem că o vor pierde.

Ferma din Ciceu Mihăiești are meri, pruni și cireși pe zeci de hectare, dar aici seceta din ultimele săptămâni a lovit recolta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. vai de capatele noastre seci… stam pe dosuri si trancanim in loc sa iesim in strada!

  2. Vinde Merele cu 3 lei la Ferma iar in Piatza rosiile sunt cu DOI lei SI 50 de bani kilogramul !

  3. Poti Sa iesi in Strada ! Dar nu-ti cumpara Nimeni Mere cu 3 lei de la Ferma ! Ca in Piatza la Taraba Merele sunt cu 2 lei SI 50 de bani !

  4. Zupărmarcheturile sunt pline de mere din import, de calitatea a III-a, parțial alterate în interior (de-aia sunt ieftine!), pentru că asta aduc miticii pentru populimea ce o păstoresc comercial dă la depozitele dîn cAricești șî alte locuri dă soare pline…

  5. Din Mere poti Sa faci Tzuica ! Dar i-ti trebuie Autorizatie !

  6. Cum muyka dreaqu’ să pui impozit pe banii lucrătorilor sezonieri? …oricum sunt greu de găsit, dar dacă mărești sarcina fiscală legată de ei, poți „trage obloanele”!
    Ăștia („capitaliști”, cică!) îs mai răi decît comunistu’ Ceașkă! …da’ iau salarii imense de la buget, și apoi pensii speciale!
    Iar acum au inventat și importu’ de muncitori colorați, musulmani, sute de mii, că motivează că „nu există forță de muncă autohtonă”! …păi DACĂ O ALUNGAȚI, PORCILOR, că nu vreți să le dați autohtonilor banii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.