Primele concluzii. Dosar deschis de PÎCCJ pentru distrugere și dezastru

Primele concluzii ale anchetei cu privire la cauzele exploziilor de la stația GPL din Crevedia. Procurorul general al României, Alex-Florin Florența, a prezentat într-o conferință ce s-a descoperit până la acest moment.

Dosarul deschis de  PÎCCJ urmărește infracțiunea de distrugere din culpă, urmarea fiind un dezastru. Prin dezastru se înțelege inclusiv moartea ori vătămarea corporală a două sau mai multe persoane, a explicat procurorul general.

În ziua de 26 august, spune procurorul, în clădirea aflată în curtea fostului punct de lucru erau cazate patru persoane. Erau angajați ai societății, fără acte.  Sunt de origine nepaleză.

Procurorul vorbește apoi de două cisterne goale parcate, fără cap de livrare.

E 8.30 și un angajat, care administrează spațiul, își face prezența. În jurul pranzului, între 12.00 și 14.00, apare o cisternă, încărcată cu gaz. Este parcată lângă celelalte două.

Șoferul pretinde că are ceva la roată. Este momentul când transferă gazul în una din cele două cisterne goale. Cei doi șoferi discută înainte. Transferul de gaz îl fac cu un furtun de livrare.

Sub cisterna care era alimentată apare foc. Procurorii nu știu motivul.

Angajatul punctului de lucru remarca, intră în clădirea de birouri.  Ies și împreună cu ceilalți doi opresc traficul. Încearcă să stingă incendiul.

Se produce prima explozie. Flăcările ajung până în stradă. Apar primele victime.

După o oră se văd venind primele echipaje de poliție. Apoi, pompierii. Încep să securizeze zona, să elimine sursele de risc.

Se produce a doua explozie. Este mult mai puternică. Numărul victimelor crește. Sunt avariate cu severitate bunuri din jur, inclusiv case.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

  1. Dar, plavanul-marlan de lux din primul scaun al tarii, nu convoaca CSAT-ul pentru atingerea securitatii tariu sau, nu mai are niciun avantaj de neam prost in viitor pe urma omorurilor din tara?! Ori, CSAT e convocat doar pentru satisfacerea in totalitate a intereselor straineze pe teritoriul romanesc si pri bugetul statului roman?!

  2. Aoleu, ce sa faca lesinatul asta?! Vai de noi, astia-s procurori?!!

  3. – nu mai există încredere nici in justiție
    – ne executa criminalii din toate pozițiile

  4. ” Erau angajați ai societății, fără acte. Sunt de origine nepaleză. ”
    -alo,alo:
    „origine indo-europeana”!

  5. Tot se bata apa-n piua cu 8 ani(2015) de la Colectiv care il deranjeaza rau pe Ciolacu, dar, au trecut 3 ani(2020) de la covidul mamii lor de escroci mincinosi unde au ars bolnavii si niciun spital sau sectie extinsa nu s-a construit! La fiecare 2-3-5 ani e program definitiv cu arederi cetateni prin orice metoda exlozibila? Sa intelegem ca in Romania decimarea vietii e bazata pe arderi persoane?? Ce au facut procurorii in urma arderii cetatenilor bolnavi in spitale, ca sa iasa acum cu tupeu si seriozitate zero, sa afirme ca ancheteaza ce s-a intamplat la Crevedia?

  6. Așa se mușamalizează un caz, peste 10 ani aflăm că faptele s-au prescris sau mai rău fapta nu exista pentru că securiștii au făcut dosarul prost. Sa nu uitam de drogat

  7. @ După 1989 societatea a ”promovat” foarte mulți ”ceaușei”, care doresc să fie în permanență la TV pentru a fi auziți ce au de spus și pentru a fi lăudați de spectatori, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.