Operațiune DIICOT. Substanța, intens monitorizată de instituțiile europene

Alina Gorghiu a comentat intervenția procurorilor în dosarul ce vizează distribuirea produselor cu aditivi chimici care produceau efecte psihoactive. Ministrul justiției a spus că acestea erau destinate în special școlilor și liceelor. Operațiunea DIICOT „una extrem de complexă”, a mai susținut Gorghiu.

„Erau distribuite în principal adolescenților, în zona școlilor, în zona liceelor, și vorbim, repet, de peste 100.000 de asemenea produse, pe lângă bomboanele, jeleurile ș.a.m.d., dulciurile, și ele, cu aceeași substanță numită HHC”, a explicat Gorghiu la un post Tv.

„Povesteați dumneavoastră în debut că sunt 120 de percheziții. Sunt simultane aceste percheziții, da, în 23 de județe plus Muncipiul București. Ca atare, e limpede că vorbim de o rețea extrem de periculoasă și de un dosar de mare complexitate, la care a muncit pe brânci, zi și noapte”, a declarat Alina Gorghiu.

„Trebuie să le și mulțumesc colegilor de la DIICOT, pentru că știu care a fost efortul din spatele acestui dosar, și le spun public că el trebuie continuat. Gândiți-vă a mai ridicat așa un pic vălul și ne arată încă puțin din situația reală cu care ne confruntăm în privința traficului de droguri, a consumului de droguri, a produselor care au într-o formă sau alta substanțe psihoactive”, a continuat ea.

„Spuneați de aceste peste 100.000 de țigări cu mecanism de vapat. Ce m-a frapat în acest dosar și sunt convinsă că pe toți cei care urmăresc situația este faptul că ele conțineau un produs chimic obținut în mod sintetic cu capacitatea de a produce efecte psihoactive asemănătoare consumului de canabis (…). Ele erau distribuite în principal adolescenților, în zona școlilor, în zona liceelor, și vorbim, repet, de peste 100.000 de asemenea produse, pe lângă bomboanele, jeleurile ș.a.m.d., dulciurile, și ele, cu aceeași substanță numită HHC”, spune ministrul Justiției.

„Ce e iarăși extrem de frapant în speță, această substanță, care vedeți că a ajuns în România și au fost identificate nu mai puțin de 28 de societăți comerciale care comercializează astfel de produse la nivel național, a apărut recent, iar instituțiile europene au emis, din toamna anului trecut, primele avertizări față de potențialul psihoactiv al acestei substanțe. În acest moment, substanța este intens monitorizată de instituțiile europene”, a mai declarat Alina Gorghiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Praf în ochi. Produsele erau importate și comercializate de către societăți comerciale. Trecute prin vamă, cu acte. Nu s-a sesizat nimeni? Iar au impresia că suntem proști.

 2. Cica substanta numita HHC nu e interzisa in Romania esuata.Cineva de sus gandeste cu fundul ,nu cu capul.Intai sa dadea lege care incadra substanta la cele periculoase ,si pe urma se calca ,,Fabrica de Vise,,si se facea perchezitii si arestari.Asa ,patronii vor da statul in judecata,pentru ca conform cu legile actuale n-au facut nimic ilegal.Suntem buni sa platim despagubiri unor traficanti aflati la marginea legilor ,doar pentru ca niste cretini poarta capetele doar sa nu le ploaie in gat.Mult zgomot pentru nimic.

 3. Securitatea in comunism stia tot ce intra si iese din tara, orice lucru, orice persoana. TOTUL ERA CONTROLAT.
  Unde sunteti astazi, democratilor? Ce ati facut din tara asta? Elavil in comunism abia reuseau sa traga dintr-o tigara normala si erau pedepsit. Astazi sunt scolile pline de droguri si ati nenorocit generatii. CAND NE VOM LUA TARA INAPOI DIN MANA ACESTOR FASCISTI?

 4. Până când nu se va da Lege (închisoare pe viață) pentru distribuitori si 12 ani închisoare pentru consumatori, nu se va termina cu acești nenorociți care au distrus tineretul! Sunt criminali! Cei care ne conduc sunt părtași!

 5. In sfarsit tara are un ministru competent si activ care a inceput sa-i puna la treaba pe puturosii din subordine. Dar sunt destule hahalere hastagiste carora le este dor de ‘prune’.

 6. …deci, a inceput aruncarea in derizoriu a problemei drogurilor…as fi curios in baza carei legi a intreprins cotul aceasta actiune!?!?…exista un principiu in drept, tot ceea ce nu este interzis de lege, este permis!…asadar?…nutret pt prosti…daca pnl/psd/usr/udmr samd vor avea mai mult de 10%la alegeri, ceilalti 90%ar tre sa-si ia boccelutele si sa migreze in jungla amazoniana…

 7. Expertă în finanțe in „pandemii” acum este în substanțe ….este mafalda specialiștilor el El Chapo de la Specialista ….. și cum le știe el pe toate geopolitica si fashion mmmmm

 8. 2 moshulani vorbeau intre ei:
  -mai stii cum era in Armata?
  -da,da!
  -acum cred ca ne baga bromura in penzie!!!

  maxtor aproba Pall Mall,
  merge si Dunhill („down hill”, e mai scump, te duce de rîpă);
  a se evita Marlboro.

 9. Chiar nu observati nuanta, politicienii stiau ce se petrece in Romania drogurilor? Clampanitoarea s-a dat de gol fara sa isi dea seama prin faptul ca „Substanta, intens monitorizata de institutiile europene”, stiau exact despre ce este vorba si au acceptat experimentul dar se dau la fund/nu recunosc nimic precum naivii si prostii mincinosi!

 10. Ce au cele 18 tone de COCAINA gasite la malu marii
  cu KOGALNICEANU si drogatii din imprejurimile DEVESELU !
  Natangule ? !
  Taci dreacu’ … ca strici „pretenii” fructuoase !

 11. Cocaina-de-Est … vorba lui BAERBOCK-a teutona !
  Re-inteb ce au drogurile cu soldatii americani de la noi ? = NIMIC !
  Verificati istoric daca exista sinchronicitate intre aparitioa lor aici si aparitia drogurilor pe piata mioritica !
  Nimic … nu se leaga 😀 ! 😉

 12. au pornit campania asta cu DROGURILE
  dinadins pentru a ajunge la …americani ?
  PRO-RUSII din guvern ataca , subtil si subliminal …. ALIATII ?
  UREMEAZA …”ceva” neplacut ?
  Am trecut PUNTEA yankeie si ne facem frati cu alti daci pe alta punte ? 🙁
  Uitam cauza DROGURILOR daca ne baga-n … SCHENGEN ? 😉 😉 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.