Cum a ajuns ex-polițistul procuror Bucurică latifundiar

De ceva timp circulă pe Internet, iar unele ziare sunt sesizate prin scrisori anonime, înregistrări despre presupuse abuzuri sexuale ce ar fi fost săvârșite asupra unor fete și femei de către procurorul Radu George Bucurică, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița. Fără a intra în aceste dezvăluiri, primul lucru care atrage atenția este averea deținută de acest procuror.

Unii ar putea spune că magistrații sunt plătiți bine, iar faptul că acest procuror este latifundiar nu prezintă interes. La o simplă lectură a documentelor de avere, cât și la anumite conexiuni, reiese că acesta s-ar fi îmbogățit în perioada de dinainte de 2008, pe vremea când lucra în cadrul IPJ Ilfov la Serviciul Circulație. Or, se știe că în acele vremuri salariile polițiștilor erau mici, dacă nu foarte mici, în comparație cu alte instituții ale statului. Din declarația de avere depusă în anul 2010, rezultă faptul că anii 2006 și 2007 au fost foarte generoși cu polițistul, actualmente procuror, Radu George Bucurică, și soția acestuia, Iuliana Bucurică. Astfel, în anul 2006, cei doi au dobândit prin contracte de vânzare cumpărare cinci terenuri în suprafață totală de 517.738 metri pătrați. Singurul teren pe care îl localizează este cel de 8.000 metri pătrați în Snagov, la toate celelalte adresa fiind confidențială. Procurorul declara și un autoturism Renault, fără a menționa și modelul, cu an de fabricație 1999. La capitolul datorii, acesta menționa în anul 2010 că are 70.000 franci elvețieni de dat către Volksbank și 53.000 lei către două CAR Ilfov și unul CAR București. Veniturile familiei sunt confidențiale, la această rubrică procurorul mulțumindu-se să treacă, în cea mai pură transparență, „conform fișei fiscale“. În declarația de avere depusă în anul 2017, procurorul Radu George Bucurică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin declară că deține două imobile, unul în Snagov dobândit în perioada 2002/2007, fără a menționa suprafața, și încă unul în București, dobândit în anul 1998, ambele prin vânzare cumpărare. A notat o datorie de 75.000 franci elvețieni către Banca Transilvania, din anul 2007, și scadentă în 2032. La capitolul terenuri, acesta spune că deține următoarele terenuri arabile: în Snagov – dobândit în 2006 în suprafață de 1.148 mp, încă unul tot în Snagov – dobândit tot în 2006, în suprafață de 6.695 mp, în Niculești – Dâmbovița are două, ambele din 2006, unul de 1.073 mp și altul de 3.185 mp. La Periș, județul Ilfov, acesta deține patru terenuri prin cumpărare și o treime dintr-un teren în suprafață de 120.000 mp, dobândit prin sentință civilă. Celelalte terenuri de la Periș însumează 509.812 mp. La capitolul venituri, acesta a declarat 115.759 lei, adică aproximativ 9.600 lei pe lună, iar soția sa, angajată MAI la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulator Dr. N. Kretzulescu, suma de 24.500 lei, iar de la cabinetul individual 21.998 lei, adică 3.800 lei pe lună. Pe urma arendei unui teren agricol a obținut 16.000 lei, iar din închirierea apartamentului 8.400 de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eduard Pascu 109 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.