Gabriela Baltag, judecător CSM

Blestemul unei judecătoare, după tragedia Alexandrei

Imediat după ce au fost date publicităţii înregistrările convorbirilor Alexandrei cu cei de la 112, judecătoarea Gabriela Baltag, membru ales al CSM, a trimis o „Scrisoare deschisă”, marcată de o puternică emoţie, în care îi acuză dur pe cei care au folosit şi folosesc în continuare această tragedie pentru interese personale, de natură electorală sau pentru revenirea la blestematele Protocoale.

Tuturor celor vinovaţi, fie de modul deficitar în care au acţionat, dar şi celor care par de piatră în faţa cutremurătoarelor înregistrări, Gabriela Baltag le adresează un adevărat blestem: să fie urmăriţi de cuvintele Alexandrei: „Vă rog staţi cu mine la telefon că îmi este frică…vă rog…!

Vă prezentăm mai jos textul integral al Scrisorii adresate tuturor de Gabriela Baltag, titrată: „PREA TÎRZIU PENTRU ALEXANDRA”:

Îmi este foarte greu să vorbesc despre tot ce am simţit în ultimele zile, profesional şi uman. Revolta a fost poate starea constantă care m-a cuprins cel mai mult, dar şi disperarea faţă de neputinţa vizibilă a celor chemaţi să-şi îndeplinească obligaţiile profesionale, simple, clare, imperative pentru alte timpuri, dar nu şi pentru zilele noastre, după cum pare!

Mă doare sfîşietor ce i s-a întamplat Alexandrei! Nu pot găsi cuvinte să descriu ce am trăit şi ce simt sufleteşte cînd descopăr faptul că dispariţia unui copil al acestei ţări, copil care era posibil să fie al oricăruia dintre noi, nu reprezintă decît o altă şansă de campanie electorală pentru unii, o dovadă evidentă de neasumare, de laşitate pentru mulţi dintre acei care ar fi trebuit să raspundă unde au fost, dar mai ales cum au acţionat atunci cînd Alexandra striga: ‘Vă rog staţi cu mine la telefon că îmi este frică…vă rog…’

Acest apel disperat sper sa-i urmareasca pe toti cei care au fost implicati in salvarea Alexandrei dar au ramas cuprinsi de neputinta, indiferenta, mascand, pe alocuri, cu aroganta, în realitate, o necunoaştere a cadrului normativ în vigoare, generos în mecanisme de intervenţie.

De cîteva zile auzim stupefiaţi justificări ce au ajuns la limita penibilului. Multe dintre conduite îmi sunt cunoscute fiindcă le-am vazut consumate aproape de mine, de foarte multe ori, în ultimii doi ani şi jumătate. Neasumarea constantă a greşelilor a devenit felul unora de a fi. Cum să vindecăm bolile pe care refuzăm să le recunoaştem? Nu va fi posibil niciodată!

După unii, înfiinţarea secţiei de investigaţie poartă întreaga responsabilitatea; potrivit altora, legile justiţiei (care nu au avut şi nu au nicio legatură cu politica penală a unui stat) sunt vinovate de tot ce i s-a întamplat Alexandrei. Reaua-credinţă pare să nu aibă nicio limită zilele acestea!

Cînd o ţară întreagă descoperă înmărmurită povestea copilei de 15 ani, căreia autorităţile nu i-au mai dat nicio şansa, unii plîng pe la colţuri sau chiar în gura mare, fără nicio reţinere, faptul că, pierderea supremă este, în realitate, lipsa de implicare a Serviciului Român de Informaţii, urmare a distrugerii protocoalelor de către CCR!

Sper ca tot ce am văzut în ultimele zile să reprezinte cele din urmă zbateri ale unei hidre care a măcinat forţa acestui neam şi care a şubrezit temelia unei profesii minunate! Privesc spre colegii mei, judecătorii acestei ţări, cu speranţa legitimă, de viitor, şi îi implor să nu mai îngăduie niciodată rostogolirea vreunui neadevăr în măsură să afecteze credibilitatea, dar mai ales substanţa înfăptuirii actului de justiţie!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 19
Ion Spânu 1818 Articole
Author

24 de Comentarii

  1. am vazut la tv vre-o doua persoane ce par acoperite care faceau propagabda pentru Big Brader desi localizarea nu are legatura cu ascultarea.

  2. D-na judecator,de ce va deranjeaza protocoalele ? De ce manarii ati putea fi urmarita ca judecator,hai sa vedem;
    1.Intelegeri pe sub masa cu avocatii pentru pedepse mult reduse infractorului ?
    -Pentru decizii suspecte ?S-au vazut cazuri cand unii cetateni iau ani de puscarie cu executare pentru aceiasi fapta pentru care altii primesc suspendare sau nici atat ?
    -Pentru tergiversari interminabile a dosarelor pana la prescriere ?
    -Pentru trafic de influienta si/sau luare de mita ?
    -Pentru musamalizarea unor decizii contrare legii si/sau etici profesionale.
    Daca nu aveti si nici nu va ganditi la asa ceva,atunci de ce sa nu fie protocol de urmarire a SRI si pentru acest tip de fapte.SRI-ul nu este un aparator al statului de drept, al tarii si implicit al cetateanului care plateste taxe?
    De ce credeti ca pe noi cetateanii simpli care nu luam mita,nu facem trafic de influienta, nu luam decizii contradictorii ,NU FACEM LEGI pentru INFRACTORI,nu ne afecteaza aceste protocole ?!
    Eu cred ca numai grupurile politice,institutionale si profesionale cu interese subterane,ilegale si ilicite,nu vor acest tip de protocoale.
    P.S Ziceti,,Cum să vindecăm bolile pe care refuzăm să le recunoaştem? Nu va fi posibil niciodată!”asta cam asa-i.Ca sa aflam bolile(de sisteme vorbiti ,nu?)lasati ,,medicii” care pot gasi antidotul si credeti-ma SRI-ul este unul din cei mei buni ,,medici”a insanatosirii societatii.
    Dar ca fana COTIDIANUL ,am inteles perfect supararea dvs…de a se revenii la protocoale.

  3. DACA SUNTETI IN SISTEM ESTE FOARTE DUREROS PENTRU CA DVS. SI SEFU CEL MARE DIN CAPUL SATULUI NU STITI CONSTITUTIA….SECU NU TREBUIE SA SE AMESTECE IN ACTUL DE JUSTITIE….informatii poate da direct la ministerul justitiei si atat.

  4. Dna Baltag de la Antena 3 evident ca plange dupa Dragnea!!
    O escroaca, marca slugilor de la A3!

    Apropos, Jean-Francois Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, a fost numit marți la șefia Parchetului Național Financiar, echivalentul francez al DNA, a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului francez al Justiției pe Twitter.
    „Intrebat la audierile de la Bruxelles, candidatul francez la şefia Parchetului European(EPPO), Jean-Francois Bohnert, a fost întrebat de europarlamentarul PSD Emilian Pavel dacă doreşte să aibă Protocoale cu Serviciile de informaţii din state membre de la care să primească informaţii pentru a-l ajuta în anchete. Bohnert a dat asigurări că pentru el „serviciile secrete nu sunt un interlocutor privilegiat”.
    „Este interesantă întrebarea, vedem din ce în ce mai mult aşa-numitele intelligence, dar pentru mine serviciile secrete NU sunt un interlocutor privilegiat. Eu sunt procuror francez, sunt OBISNUIT să lucrez cu Servicii care aduc probe materiale judiciare şi, în calitate de şef al Parchetului European, ar trebui să fac acelaşi lucru”, a spus el.
    https://www.libertatea.ro/stiri/jean-francois-bohnert-ar-colabora-cu-serviciile-secrete-2559622

    Dna Baltag, asta zice ca NU e nimic in neregula sa Lucrezi cu Serviciile Secrete!

  5. Romania trebuie curatata de toate clanurile si gruparile ce se ocupa cu trafic de persoane si de droguri. In fiecare judet trebuie facuta urgent o organigrama a tuturor acestor clanuri cu tot istoricul lor si toate legaturile vizibile ale acestor clanuri cu autoritatile locale. Din ce an actioneaza, in cate evenimete penale au fost implicate, cate dosare deschise pe numele lor s-au terminat cu condamnari …. Dupa aceaste organigrame trebuie sa se ia toate masurile ca clanurile sa fie desctructurate in cel mai scurt timp posibil iar pedepsele in cazul traficului de persoane si droguri sa fei dublate. Inclusiv cu introducerea castratii chimice a tuturor membrilor fisati si dovedeti cu probe ai clanurilor ce traficheaza carne vie. Nu e permis ca-n Romania care are o armata de peste 22 de mii de agenti secreti platiti regeste din bugetul statului si unde serviciile speciale au structuri in fiecare judet al tarii Romania sa fie raiul traficantilor de persoane si al celor de droguri. Iar daca la numarul capetelor de organe adaugam si numarul angajatilor Politiei Romane ne ingrozim la cat de ineficient este tot sistemul de protectie al vietii si integritatii corporale a cetatenilor platitior de taxe care cred in naivitatea lor cum ca satul ii apara. Credinta desarta si puerila deoarece Statul Roman la nivelul structurilor de forta a devenit chiar el o Fratie de Crima Organizata incuscrita si impletita cu clanurile de trafic de persoane si de droguri.

  6. Atata timp cat pe baza Protocoalelor s-au bagat oameni nevinovati la inchisoare prin trucarea si falsificarea probelor de catre Trinomul: SRI, DNA si ICCJ in urma semnarii acestor Protocoale, incalcandu-se astfel grav Constitutia Romaniei, legile penale si de procedura penala, protocoalele sunt ilegale. Iar semanatarii lor trebuie cercetati penal pentru abuz in servicu, cercetare abuziva si constituirea de grup infractional organziat.

  7. Sictir, nesimtito. Tupeul tau este la fel de mare ca cel al celor pe care ii blestemi. Colegii tai judecatori, in frunte cu sotia lui Iordache pe care ai aparat-o si lingusit-o au lasat membrii clanurilor interlope sa zburde in Olt. Legile justitiei terfelite de PSD pe care le-ai aparat au eliberat pedofili, violatori si traficanti. Te blestem si eu ca tu si restul magistratilor care le dati infractorilor pedepse minime asta cand nu i scapati de inchisoare sa fiti urmariti de cuvintele Alexandrei.

  8. Pestele NUMAI de la cap se IMPUTE. Atata timp cat in fruntea statului zace o JIGODIE BOLSEVICA, provenita dintr-un ESCROC cu trecut de TRAFICANT DE COPII, nimic bun nu se poate intampla, pt ca JIGODIA RASUCESTE TOT BINELE SPRE RAU, ca sa iasa el in castig. „A FOST NEVOIE SA MOARA OAMENI” a constituit sloganul numirii unui guvern personal, care l-a servit personal. CU SIGURANTA va incerca si din tragediile ultime sa castige ceva.Singura speranta este in cea de care rad toti LIMBRISTII PAPUGII, madam DANCILA. Asta vad ca nu prea se indoaie in fata BOLSEVICULUI COTROCEAN. Sau, cand se indoaie, il obliga si pe el sa se indoaie. Si, fiind tzeapan, o sa se rupa!

  9. Pe doamna judecator Baltag o intereseaza protocoalele desi nici nu s-a discutat de protocoale. Pe dansa n-o deranjeaza incompetenta salariatilor din institutiile de forta angajati pe baze mafiote prin pile si relatii. Pentru doamna judecator Baltag, MAFIA SA TRAIASCA, LE ADUCE LOR BENEFICII, PE CAND PROTOCOALELE LE STRICA AFACERILE PRIVATE. Pierderile de vieti tinere nu conteaza pentru dumneaei care plange cu lacrimi de crocodil, e bantuita doar de spaima ca ar putea reapare protocoalele. Reamintesc ca protocoalele sunt intelegieri intre institutii ale statului, ceea ce doamna Balltag considera foarte grav, pentri ca pot strica afacerile dintre mafiile private. Pentru dumneaei este strigator la cer ca institutiile statului sa-si bage nasul in treburile mafiilor, asta o inspaimanta pe dumneaei.

  10. Cand violatori si pedofili au fost eliberati inainte de termen (si prezentati ca victime ale abuzurilor) n-ati simtit nici un fel de „revolta”, doamna Baltag? Nici „profesional”, nici „uman”?

  11. Foarte multi analisti politici afirma ca Basescu a fost cel mai diabolic presedinte al Romanie. Ceea ce e foarte gresit. Deoarece Johannis este si mai diabolic ca Basescu, este criminal. Daca sub Basescu erau arestati si bagati in puscarie politicienii care nu erau in barca lui pe baza dosarelor trucate, sub Johannis s-au pus la cale evenimente tragice ca cel de la Colectiv si rapirea Alexandrei, evenimente in care au murit tineri nevinovati sub lozinca” a trebuit sa moara oameni ca acest guvern sa plece”.

  12. @Misu, multa fericire si voi buna iti doresc dupa cat de logice si reale sunt faptele insirate de tine in aceasta postare.

  13. bai gelu,ne-ai spart cu diareea ta verbala.tu nu dormi niciodata? adu niste dovezi concrete,demonstreaza cu acte , dai cu gura inainte,eu am impresia ca esti un securist s-au procuror ratat. nu prea te-a bagat nimeni in seama in viata asta.ori esti vreun sef de asociatie de locatari, ca si aia stiu totul de toti si sunt securisti la pensie?

  14. Si daca si lor le e frica? Fara protocoale, normalitatea li se pare descentrata, devine angoasanta pana la sufocare, iar centrul e departe…Senzatie descurajanta de frig si de gheata pe sira spinarii aplecate intre polii trecutului si viitorului. Si latra astenic. De frica!
    Exista un ceva in textul doamnei Baltag, intotdeauna o rara avis. Poate nevoia lui de-a nu mai fi doar text.

    Excelenta alegere, domnule Spanu!

  15. Oricum protocoalele dupa care plang atat securistii scosi din joc cat si subordonatii magistrati incompetenti nu au avut nimic de-a face cu astfel de cazuri tragice ca cel de fata. Ele au fost gandite si puse in practica pentru rafuieli tipic securiste. Doar fraierii se mai lasa dusi de nas de propaganda infecta #rezist.

  16. Oare cat tupeu iti trebuie sa joci teatru fara sa fii actor.Baltag are niste poze din tinerete si ne tot abureste cu chipul ei si scrisul.Nu o mustra constiinta ca prin votul obtinut pe promisiuni si-a inzecit veniturile pe seama contribuabililor si la adus si pe sot in capatul mesei.Cu ce este mai presus decat unii fosti colegi la tribunalul Neamt.Cei care o cunoastem si stim ce-i poate pielea citim ce scrie ea doar daaca avem lamaia la indemana.Poate nici acum nu realizeaza ca este in CSM SI NU LA OTV SAU ANTENA 3.

  17. Dumezeul, pana mai iei, alataieri numarul securistilor de pe acest cotidian era, oarecum, in logica securito-USR-ista. De cateva zile numarul lor s-a inmultit peste masura. O dovada in plus ca ceva nu e in regula. Mobilizare generala.
    – Securistii astia nu suporta nici un punt de vedere logic, rational si de bun simt. Stiu cateva lozinci gen: rusii, bolsevici, ciuma rosie, etc, semn ca neuronulor lor atrofiat, apatizat si suferind de nanism inceraca sa ne spuna ceeea ce sunt , adica nimic.

  18. S-a bagat si asta in poza,ca musca in lapte!Numai Saf(u)toaica,numai Sorina lui Matei,numai Garboveanca,numai Ingrid ,numai Mungista?Si halebarda,nu? Acu a intrat si halebarda in poza,macar daca s-ar coafa,ca si asa,vai si amar,sperie prescolarii

  19. Albert la ora asta nu trebuia sa fii la sinagoga? In loc sa te rogi, dai cu barda, in loc sa te caiesti, arunci cu laturi si-n loc sa binecuvantezi, ostarcizezi.Micul Eistein a ajuns Marele Alb Albert.
    Ps. Securistilor!! E cazul sa-l scoateti pe Portocala si Onea la atac. Astia sunt cei mai bine pregatiti si va reprezinta la cel mai inalt nivel. Insistati. A venit, iarasi, vremea lor. Scoatet-o si pe Kevesi. A facut, cineva, o plangere. E cazul sa arestati un om. Plangerea era impotriva animaleleor,asa ca va inteleg supararea.

  20. Ce sa zic, au si PSD-istii judecatorii lor, iar Balta.g este unul din judecatorii afiliati la PSD. Nu este singurul, caci mai au un nume greu in randurile PSD, pe Lia Sapunea, pardon Savon.ea.

  21. @A vist găina grăunțe, ?
    Să se crească salariile magistraților publici, și pentru comunicarea cu publicul, ?

  22. @A vist găina grăunțe, ?
    Să se crească salariile magistraților publici, și pentru comunicarea cu publicul, ?
    Nefiind bani să fie „recompensați” cu mai multe zile libere, ?

  23. @Gelu Cred ca nu conteaza cine e mascota expusa publicului ca prezidel. Seerviciile tot fac ce vor ele cand vor ele. Nu uita ca ele au tradat un popor, au colaborat cu multi din afara si fac ce si cum. Se spune ca copila Alexandra ar fi fost scoasa prin tuneluri din tara la inceput in Bulgaria. De acolo au dus-o in sudul Angliei. Dupa ce facu unchiul ei -important in MAI si tatal fetei la fel- mult tamtam a ajuns in USA. Cine poate sa realizeze asa ceva? Nu om de rand!Poate are si pensie nesimtita si asta e venit extra…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.