După război Tudorel s-arată: „Doar pentru cei ce vor să ştie adevărul!”

Tudorel Toader afirmă joi că apreciază decizia de respingere a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea luată de PSD – ALDE, precizând că proiectul a ” stat” în Parlament din ianuarie 2017, când la minister era Florin Iordache, ”așteptându-și momentul favorabil”.

O simpla constatare!
Apreciem decizia de respingere a proiectului de Lege privind amnistia si gratierea, proiect care a ” stat” in Parlament din ianuarie 2017( cand la MJ era Fl. Iordache), asteptandu-si momentul favorabil.
Exprim convingerea faptului ca a devenit si mai simplu de inteles, refuzul meu, in calitate de Ministru al Justitiei, de a promova OUG privind amnistia si gratierea, impotriva tuturor presiunilor care au existat.
Politica penala este apanajul legiuitorului!„, a transmis Toader, joi, pe Facebook.

Fostul ministru al Justiției a scris apoi că motivul pentru care a fost dat afară din Guvern a fost reprezentat de refuzul de a da ordonanțele privind amnistia și grațierea, pentru modificarea codurilor și OUG pentru contestarea hotărârilor pronunțate de către ÎCCJ în completele de 5.

Doar pentru cei ce vor sa vada/ stie adevarul !
In principal, pentru ca am refuzat :
1. OUG privind amnistia si gratierea;
2. OUG pentru modificarea Codului penal;
3. OUG pentru modificarea Codului de procedura penala;
4. OUG pentru contestarea hotararilor pronuntate de catre ICCJ in completele de 5 judecatori,
…am fost revocat din Guvern !„, a scris, pe Facebook, Tudorel Toader.
Premierul Viorica Dăncilă și liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu au discutat, miercuri seară, mai bine de două ore, la Vila Lac, despre soarta coaliției de guvernare, urmând ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă discuție. PSD transmite că cei doi au stabilit respingerea proiectului privind amnistia și grațierea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

17 Comentarii

  1. mai traieste limbricul Justitiei? Ce pacat de Romania, ca naste atati monstri…

  2. Dintr-un personaj simpatic ce dadea speranta, a devenit unul penibil. Iar dupa eliberarea criminalilor si violatorilor, un personaj trist care provoaca iritatie.

  3. Degeaba il injurati voi, Toader ramane cel mai bun ministru al justitiei din cati au existat in Romania!

  4. Corect nea Mihai. Si inca ceva: ar trebui sa ii fim profund recunoscatori pentru faptul ca a avut curajul sa o demita pa L.C.Kovesi – zeita anti-coruptiei.

  5. Tudorel Toader e coleg de generatie cu Monstrul din Caracal,cu care are multe in comun!Asta a fost recolta in acel an,foarte proasta…

  6. Daca simbolul ( candva) al sperantelor noastre in Justitie este atat de vajnic, sa ne spuna ce parere are despre condamnarile pilitice si daca il gadila ceva pe constiinta pentru aceasta ” rectitudine”.

  7. Asta a fost CEL MAI COMPETENT ministru al justitie, din 1989 pana azi. Cred ca DE AIA A FOST DAT AFARA. In Romania actuala, cu un presedinte INCOMPETENT si cu cohorte de incompetenti pe diverse nivele ierarhice, in toate domeniile, competenta NU ESTE ADMISA, ca sa nu existe termen de comparatie.

  8. O SUMPLA CINSTATARE PENRU CINE VREA SA VADA /INTELEAGA
    T e un agent „soft” al serviciilor , mai precis vechea si noua securitate internă, cand in adormire când activat.

  9. exact ce spuneam în 10 aprilie ac:nu v-a păcălit animalelor, nu e fraier să scoată cu mânuţa lui castanele voastre stricate din foc; i s-a adăugat şi vaxilica, bine sfătuită de timmermans şi asta l-a făcut să turbeze pe grenadă. Codurile penale, aşa cum arată ele acum, sunt o nucleară ce poate pulveriza România, iar ordonanţa cu amnistia pentru corupţie, n-o să fie dată în vecii vecilor. Să-şi asume parlamentul bomba, dacă-l ţine cureaua, caz în care boul are cale liberă către al doilea mandat…frunză verde de gutuie, nea dorele dă-le m..e, cu sakâz şi cu lămâie, să le facă gura pungă, cinci mandate să le-ajungă… Uite c-aţi ajuns la vorba mea…

  10. Se putea ca postacii securiști să nu sară primii cu comentariile… Redacția ziarului Cotidianul ar face foarte bine ca atunci când publică comentariile, în fruntea listei să fie postat ultimul comentariu, pentru ca să nu se mai înghesuie ăștia să comenteze primii. Și-acum să revenim la subiect…

    Domnul Toader a fost și este înjurat nu pentru ce n-a făcut ci pentru ce a făcut… adică, pentru că a îndrăznit să scoată din semiclandestinitate această vestită secție (deja) de anchetare a magistraților. Toți ziariștii, comentatorii și postacii securiști care-o plâng pe Kovesi, precum și fanii lor îl înjură de mama focului… de ce? Pentru că această secție (SIIJ) care-ar trebui să fie direcție, nu depinde de puterea politică, pentru că după mintea și dorința lor ar fi trebuit să rămână în continuare la cheremul lui Kovesi și a DNA, așa cum a și fost de când s-a înființat în 2014 prin semnătura aceleași Kovesi. Atâta timp cât șeful secției este ales de CSM și nu trebuie semnătura nici unui politruc (ministru sau președinte) există garanția independenței acestei structuri juridice. Ori ceea ce-i sperie cu adevărat pe acești așa ziși susținători ai statului de drept este o justiție independentă și reală nu una declarativă… Să nu uite, toți acești lătrători contra domnului Toader, că pentru realizarea acestei structuri au fost consultate și s-a ținut cont de părerile avizate a marilor asociații profesionale din domeniu, adică AMR, UNJR, APR, care includ peste 95% din magistrații aflați în România.

  11. Da sunt de acord cu cele exprimate de catre o parte a celor ce intervin in discutie dar faptul ca esti un bun cunoscator al legii nu te impiedica cu nimic sa ai puterea sa si argumentezi acceptul sau refuzul unei de cizii nu asa cum a procedat dl Toader ,amana,amana,ocolea,limbaj de lemn,intru
    cuvant nu a realizat mai nimic, legile justitiei nu-i apartin fapt recunoscut si de el, kovesi o intaplare petrecuta la presiunea strazii in urma faptelor de la dna ploiesti
    apropoos…dansul a afirmat public ca nu el este cel ce a demiso ci iohanis.Cu functia aceasta n-a vrut decat sa-si aranjeze anumite probleme personale nicidecum binele tarii,in pragul pensionarii.

  12. Curtea de Conturi,se va desfiinta,asa cum spunea,Nicolae Vacaroiu? Inainte,trebuiesc scoase la iveala toate ilegalitatile si reanalizate !

  13. Dorel slugarel dupa ce si-a aranjat toata familia prin coruptie cand a fost ministru vrea sa fie #rezist.Rasul curcilor!

  14. Lasa-i Tudorele, pierzi vreme cu explicatii la cei ce gandesc in lozinci. Lor le spune Dogioiu si Bogdan cum sta treba si le ajunge. Las ca vine Pruna, Predoiu sau poate Macovei si sa vezi tu ordonante, ziua – noptea fara numar…

  15. Nea Tudorele, daca taceai, „ministru” ramaneai!! Adica, intr-un cuvant, ai facut jocul Klaunului si al celor interesati, de eliminare a lui Dragnea! Vizita la Trump a deslusit itele legii offshore si a „intamplarii” cu „tiranu” Dragnea! Dar si altele…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.