CSM a înfiinţat „Consilierul de etică”, instituţie care instalează oficial „Cîmpul tactic” în Justiţie

Asociația Magistraților din România (AMR), sub semnătura judecătoarei Gabriela Baltag, ne-a trimis un document exploziv, în care atrage atenţia asupra înfiinţării de către CSM a unei noi instituţii: CONSILIERUL DE ETICĂ! AMR se întreabă „cu multă suspiciune și revoltă, care este ținta concretă urmărită prin noua instituție creată sub denumirea consilierului de etică?!

Această nouă „instituţie” a fost înfiinţată prin Hotărîrea nr.434/17.05.2016 a „Secției pentru judecători” din cadrul CSM. Asociația Magistraților din România (AMR) consideră că această Hotărîre a CSM permite intruziunea unei alte persoane, respectiv a ,,consilierului de etică”, în activitatea fiecărui judecător ce poate fi, printre altele, consiliat de acest nou personaj ,,în diferite probleme de etică, din oficiu sau la cerere”, dar că „în realitate, prin acest demers, evident îndoielnic ca trebuință sistemului judiciar, se creează în interiorul instanțelor, în mod nedefinit ca atare, un sistem de informatori, reconstruind după metehne vechi, obiceiuri mult criticate, de natura celor securiste, mai rău ca în perioada anterioară anului 1989!

Vă prezentăm mai jos textul integral al Comunicatului AMR:

AMR cere revocarea de îndată a Hotărîrii CSM prin care s-a înfiinţat această „instituţie” a „Consilierului de etică”, prin care se instalează oficial „cîmpul tactic” în toate instanţele din România!


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.