(FOTO) Halep și-a luat revanșa și atinge o bornă magică!

Simona  Halep s-a calificat duminică în sferturile Australian Open după o victorie solidă în fața polonezei Iga Swiatek, coșmarul său de anul trecut de la Roland Garros. A fost 3 – 6, 6- 1, 6 – 4 pentru româncă, după o oră și 50 de minute. Pentru Simona, aceasta este victoria cu numărul 100 la un Grand Slam.

Desfășurarea meciului

Meciul a început cu poloneza la serviciu, afișând aceeași siguranță. Halep a avut două șanse de break la scorul 3-3, ratate însă. Iga a fost cea care a făcut un break la zero, pentru 5-3. Fără probleme, poloneza a închis  apoi setul în favoarea sa pe propriul serviciu.

Setul doi: Simona a făcut primul său break, în debutul actului secund, și s-a distanțat la 3-0, iar apoi la 4-1. Poloneza a început să greșească din ce în ce mai mult, iar Halep și-a trecut în cont al doilea break (5-1). Natural, românca a trimis partida în decisiv pe propriul serviciu (6-1).

Setul trei a debutat cu break pentru Halep, însă Iga și l-a luat repede înapoi (2-2). Românca a răspuns cu încă un break, după ce Swiatek a început să greșească, și a închis partida pe propriul serviciu. Pentru Simona urmează duelul cu Serena Williams, care se va disputa marți!

Prima reacție a Simonei după victoria cu Iga

„Mă bucur de acest succes, pentru că la Roland Garros nu am avut ritm (în partida cu Iga Swiatek, din 2020 – n.r.). Azi (duminică – n.r.) am încercat să fac lucrurile mai bine și sunt fericită”, a spus Halep, la Eurosport.

„Cred că tot turneul am servit mai bine și mă bucur că am progresat. Nu servesc foarte puternic, dar am constanță și reușesc să o fac din ce în ce mai variat. Azi serviciul m-a ajutat mult și am reușit să îi provoc greșeli, mai ales pe retur”, a mai spus Simona, referindu-se la tactica ei de joc.

„Ştiam că va lovi foarte puternic, iar topspinul de pe forehand este foarte greu de returnat”.

”Dar, după primul set am spus că trebuie să schimb ceva şi că am făcut un pas în spate şi am încercat să plimb mai mult mingea, să o fac să alerge, deoarece loveşte foarte puternic de pe picioare. Loveam prea puternic şi prea plat. Cred că am făcut-o să se mişte şi de aceea a început să rateze mai mult. Probabil şi-a pierdut ritmul şi am reintrat în joc”, a mai spus Halep.

Despre viitorul meci cu Serena Williams (update)

„Serena este singura cu 23 de Grand Slam-uri, deci nu o putem compara pe Serena cu noi, toate, pentru că nu avem atâtea grand slam-uri, dar când intru pe teren este doar o altă adversară. Întotdeauna mă concentrez pe mine însămi, mai mult decât mă concentrez asupra jucătoarei împotriva căreia evoluez şi încerc să dau totul, să fac tot ce pot ca să câştig meciul. Sunt obişnuită să joc cu Serena, am făcut-o de multe ori şi ştiu la ce să mă aştept, voi încerca să-mi fac jocul meu şi să fiu încrezătoare. Meciul cu Serena de la Wimbledon cred că a fost unul dintre cele mai bune din viaţa mea, de fapt a fost cea mai bună zi din viaţa mea, m-am simţit foarte încrezătoare de atunci, am simţit fiecare minge, tot meciul, dar nu sunt diferită din punct de vedere psihic de atunci. Cred că două meciuri la rând nu pot fi la fel, aşa că sunt gata să mă confrunt cu ea, aici. Am nevoie de cel mai bun tenis împotriva ei, dar nu mă gândesc la cele două victorii pe care le am cu ea (n.r. – câştigate clar). Sunt pregătită şi pentru un meci lung, sunt pregătită să înfrunt orice, pentru că ştiu la ce să mă aştept. Trebuie doar să-mi fac jocul, este singurul lucru pe care ştiu să-l fac cel mai bine”, a spus Halep.

Ea nu se teme de faptul că are de infruntat jucătoare puternice pe partea ei de tablou la Australian Open.

„Este multă putere. Am urmărit puţin meciul Serenei cu Arina Sabalenka, era o forţă imensă acolo. Dar nu sunt speriată de forţa care este în tenis acum, am experienţă, am jucat de multe ori cu astfel de jucătoare şi le-am bătut pe majoritatea. Sunt încrezătoare cu modul meu de a juca, nu înseamnă prea mult puterea pentru mine”, a precizat ea.

Întrebată cum se simte după victoria cu numărul 100 la un grand slam, Halep a răspuns: „Mă simt bine, e o performanţă frumoasă şi sunt fericită că am atins acest număr şi hai să sperăm că să mai mult de acum înainte!”.

Serena Williams conduce cu 9-2 în întâlnirile cu Halep, ultima victorie aparţinându-i româncei, scor 6-2, 6-2, în finala Wimbledon din 2019. În acelaşi an, cele două jucătoare s-au întâlnit şi la Australian Open, când Williams a câştigat în trei seturi, scor 6-1, 4-6, 6-4, în optimile de finală.

Rezultatele Simonei Halep la turneele de Grand Slam:

Australian Open: 28 victorii – 10 înfrângeri
Roland Garros: 31 victorii – 10 înfrângeri
Wimbledon: 24 victorii – 8 înfrângeri
US Open: 17 victorii – 10 înfrângeri

Poloneza este cea care a eliminat-o fără drept de apel pe româncă la ultima ediție a Roland Garros, scor 6-1, 6-2, adjudecându-și în cele din urmă trofeul.

Swiatek s-a calificat în optimile de la Melbourne vineri după ce a trecut de franțuzoiaca Fiona Ferro, 46 WTA, scor 6-4, 6-3.

Declarații înainte de duel

„O să joc cât pot de bine împotriva Simonei, doar la asta mă concentrez, la partida următoare. Nu m-am uitat pe tablou, nu am vrut să pun presiune sau să am aşteptări. Am zis că o voi lua meci cu meci.
Cred că acum meciul cu Halep va fi diferit. Ea e o jucătoare grozavă, o mare campioană. Chiar dacă am câştigat meciul anterior şi am învins la Roland Garros, nu mă consider favorită. Doar joc împotriva Simonei. O să îmi spun că nu am nimic de pierdut şi o să încerc să fac tot ce pot. Cred că la Roland Garros am jucat perfect, va fi greu să fiu în acea formă. Va fi o partidă foarte grea”, a spus Iga Swiatek, la conferinţa de presă, conform Eurosport.ro.

Într-un interviu pentru Eurosport, Simona Halep a prefaţat eventuala dispută cu Swiatek. La acel moment, partida polonezei abia începuse, astfel că românca a vorbit despre un potențial duel.

„Nu m-am gândit cum o să joc cu Swiatek pentru că nu știam dacă o să câștig. În plus, depinde și de meciul ei dacă o să câștige sau nu, dar va fi un meci dificil pentru că a fost cumva foarte puternică la Roland Garros și meciul s-a desfășurat rapid, nu am prea simțit mare lucru, dar eu sper că voi fi mult mai bine în meciul acesta și o să vorbesc cu echipa ca să văd ce pot face mai bine, să stau în meci mult mai bine și de ce nu să câștig. Am încredere, mă simt mult mai bine față de meciul anterior, sunt încrezătoare, sunt veselă și sper să dau tot ce am mai bun ca să câștig”, a spus campioană noastră.

Simona Halep s-a calificat fără emoții vineri în optimile Australian Open.

Halep a trecut în turul 3 de la Melbourne de rusoaica Veronika Kudermetova, locul 36 WTA.

Partida, care a durat o oră și 18 minute, s-a încheiat cu scorul 6-1, 6-3.

Românca a dominat primul set, adjudecat cu 6-1, după ce a pierdut ghemul inaugural. Jocul a fost mai echilibrat în actul al doilea, în care Kudermetova a fost ceva mai precisă, iar Halep a greşit mai mult. Rusoaica a început cu break, dar Halep a revenit şi a câştigat două ghemuri la rând. Kudermetova a făcut 3-2, un break la zero, şi a ratat o minge de 4-2, iar Halep a restabilit egalitatea, 3-3. Ghemul opt, la 4-3 pentru Simona, a fost decisiv pentru soarta setului, românca reuşind în cele din urmă break-ul la a treia sa şansă, iar apoi a încheiat meciul (6-3).

Halep şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, din care a fructificat 6. Adversara sa a transformat 2 din 4. Halep a încheiat cu mai multe mingi direct câştigătoare, 21-17, şi cu mai puţine erori neforţate, 12-38.

Acesta a fost primul meci dintre jucătoarea româncă şi Kudermetova (23 ani, 36 WTA).

Halep şi-a asigurat un cec de 320.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

„Un mulţumesc special fanilor din această seară. Turul patru, venim..”, a transmis Simona Halep pe reţelele de socializare, după victorie.

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

23 de Comentarii

  1. Bravo Halep, Doamne ajuta. Nu-ti fa probleme ca astia scriu articole de 2 pagini cind pierzi si doar doua rinduri cind cistigi (probabil ei considera ca trebuie sa cotizezi ca sa scrie frumos si bine ….. dar nu-i bai).Tu da-i inainte ca faci bine ce faci. Asta conteaza.

  2. Raspunsul este mai mult pentru meciul anterior.Imi luasem nadejdea ca Simona ar merge mai departe cand in setul 3 era condusa cu 5-2.Si totusi si-a revenit castigand cu 7-5.Minunat!Asta mi-a amintit de o intalnire din cadrul Turneului Campionilor in care Ilie Nastase era condus de catre Bob Lutz cu 4-0 , si-a revenit castigand cu 6-4.Revenind la Simona , sper sa nu se opreasca aici si sa aiba un parcurs cat mai lung , poate chiar titlul.Succes , Simona!

  3. Hi..hi..hi..Aduce a Michey Mause cu fustita.Mamaaa..ce tipete poate sa degajeze gagica pe teren,cand vecinii mei manelisti de hetnie se cuibareau de nani mitenas scoteam tv pe geam si dadeam sonorul la maxim.Apai tinete nenica ce urlete se auzeau din tribul pitigoilor..Uaaai.Te spaaarg.Uaaaai..Te indoi.Las ca te prindem noi prietenas.Pe ici si colea se itea cate o piranda cu fustele in cap..Mancaneaaai mijuuu golanee.Iete scart.Cand vedeau ca nu merge cu amenintarile o dadeau la pace cu zaharelul..Domnule,de amu ieram si domnit de hetnie,lasa sa ne doarma copilasii..Te rugam,da sonorul mai incet ca ne dor urechile ..Pupati-as portofelul barosane,suntem si noi oameni si trebuie sa ne intelegem..Pam-Pam-Pam..Pana se propti masina militiei in poarta cu jalba.Ghinion,bre.Pac,amenda de 2 milioane pentru ,,tulburarea linistei publice,,/Ai naibi xenofobi,Ai naibi rasisti.Nu a tinut invarteala cu ,,bucurie nationala,mandria de-a fii roman,fan declarat al tenisului feminin,simt civic..bla,bla bla,,M-au belit dihanile direct la portofel,acolea unde doare cel mai tare.Ghinion,bre.

  4. P.S.Viitoarea adversara este Iga Swiatek.Diferenta mare de varsta si un plus semnificativ de inaltime pentru poloneza.Sper din toata inima ca Simona sa treaca mai departe.Sa-i tinem pumnii , ea sa-si faca treaba , iar echipa ei , in frunte cu Cahill , sa o ajute din plin.Nu te lasa , Simona!

  5. Poza fara masca nu aveati?
    Faceti reclama/prozelitism cultului Covidian.

  6. Titirezule, astia ca tine ar trebui internati in lagare de munca. Sa-i pupati in cur pe romani si pe Simona. Fata asta a adus glorie Romaniei cat toate echipele de fotbal.

  7. Se intoarce roata si Simona va fi mai puternica, atenta si relaxata ca sa poata faulta o fatuca ce-i rade in nas! Hai Simona, se poate!

  8. Scor frumos ptr Simona. Sa speram ca o va tine in continuare tot asa si ca nu se va ineca precum rromulanul la mal.
    Dupa cum cred, larii par a fi de partea ei. Sa dea Dumnezeu sa vedem minunea si Simona sa-si confirme valoarea!

  9. Chiar dacă scapa de poloneza o sa dea peste Kanepi sau Alexandrova și …..oare pe cine vreți sa o învingă ? Vondrousova, Hsieh S-W, Muguruza, Osaka ? Tenisul s-a schimbat.

  10. Vin din spate lupii tineri, cei in varsta au viata tot mai grea. Sa nu uitam ca si acestia au fost cu ani in urma in aceeasi situatie. Este greu, enorm de greu pentru Simona sa devina din nou prima. Dar nu este imposibil. Succes!

  11. Din mila lui Dumnezeu jurnalistul a mai completat la cele citeva rinduri initiale (atunci cind am scris primul mesa) si pina la urma a iest un comentariu mai amplu.Cred ca asa merita un jucator de top 5 mondial. Hai jurnalistilor ca se poate si fara spaguta. Ati scris pina la urma un articol, o coloana intreaga pe care Halep a muncit-o inainte ca sa aveti voi ce scrie. Bravo Halep!

  12. „Poloneza” asta e cam baietoaica – sa nu fie ceva gaen „surorile” Press din anii 60…

  13. Felicitari ,Simona! Recunosc , am avut ceva emotii vazand piererea primului set in fata plonezei!Totu-i bine cand se sfarseste cu bine!Te asteapta S.Williams.Sper sa treci si de ea.Noroc , concentrare si da-i bataie / bice!Iti tinem pumnii.

  14. Bravo Simona!!!. Urmeaza victoria la halterofila indopata cu „vitamine”: o poti bate ca e batrana SI GRASA!

  15. Chin tataie pe Simona noastra! Bine ca s-a terminat cu bine.
    Poloneza este buna. Daca se mai rodeaza eu o vad pe primele locuri. A pus-o cu botul pe labe pe Simona in foarte multe ocazii.
    A noastra ramane cu problemele ei vechi: probleme la serviciu, probleme la preluare, greseli elementare cu duiumul, nu prea o plimba pe adversara.
    S-o vedem la urmatorul joc cu balena neagra.

  16. BRAVO SIMONA. CU DUMNEZEU ÎNAINTE. BUNUL DUMNEZEU ȘI MĂICUȚA DOMNULUI SĂ-ȚI DĂRUIASCĂ CREDINȚĂ ȘI ÎNȚELEPCIUNE. TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE REINTREGITA CREȘTINĂ ORTODOXĂ. TRĂIASCĂ DOAMNA SOSOACA. BUNUL DUMNEZEU ȘI MĂICUȚA DOMNULUI SĂ AIBĂ MILĂ DE NOI PĂCĂTOȘII ȘI SĂ NE DĂRUIASCĂ POCAINTA DE PĂCATELE NOASTRE ȘI DE NECREDINTA NOASTRĂ AMIN. DOAMNE MILUIESTE. DOAMNE AJUTĂ.

  17. Simona victorioasa contra lui moby vitaminizata: 6-3. 5-7, 6-2

  18. De ce i se stalceste numele polonez de SWIATEK al tinerei poloneze IGA. Se pronunta SVIATEK, nu SUATEK. La fel ca la contesa V(W)aleska, cancelarul V(W)illi Brandt, sau presedintele Kv(W)asnieski, ca sa dau citeva nume poloneze sau germane mai cunoscute. In germana, rusa, poloneza, litera W se citeste V, iar Iga este poloneza. Deci nu e ca in engleza, „Dabliu”. Felicitari Simona. Aceasta victorie te-a descatusat sufleteste,pur si simplu, de parca ti s-a luat o piatra de pe suflet, am vazut asta din acel zambet larg, destins, de pe fata ta cand iti aranjai prosoapele in rucsac la sfarsitul jocului. Cu Dumnezeu inainte…!

  19. Erata…”contesa V(W)alevska”, „…Kv(W)asnievski” si „…dabaliu…”. Multumesc !

  20. In slava ,,sviati” inseamna SFANT. ,,Swiatek” = aproximativ Sfintescu. Frumusica si finuta polaka.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.