Rex Tillerson, o fulgerătoare vizită discretă în România

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, care a ajuns miercuri în România, a avut o discuţie cu ministrul de Externe român, Teodor Meleşcanu, potrivit fotografiilor făcute publice de către Ambasada SUA la Bucureşti. La întâlnire a fost prezent şi ambasadorul Hans Klemm. „Bun venit secretarului de stat Rex Tillerson! El a înnoptat la Bucureşti, la întoarcerea din călătoria pe care a efectuat-o în Asia“, este mesajul postat de Ambasada SUA la Bucureşti pe pagina de Facebook.

În imaginile care însoţesc postarea se pot vedea secretarul de stat, Rex Tillerson, împreună cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, şi ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm. Din fotografii reiese că ministrul român al Afacerilor Externe a avut o discuţie cu Rex Tillerson la salonul oficial din cadrul Aeroportului Otopeni. Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat încă de miercuri seară că secretarul de stat american, Rex Tillerson, se află la Bucureşti, acesta înnoptând în România, pe drumul de întoarcere din Myanmar către Washington.

„Secretarul Tillerson va înnopta la Bucureşti, la întoarcerea din călătoria pe care a efectuat-o în Asia. El nu are niciun program oficial în România“, este precizarea făcută de către ambasada americană la solicitarea Mediafax.

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a discutat miercuri cu şeful armatei Myanmarului despre necesitatea opririi violenţei şi stabilizarea regiunii Rakhin.

Cu prilejul nominalizării sale pentru funcția de secretar de stat în Administrația Trump, Rex Tillerson a transmis un mesaj puternic de susținere a luptei anticorupție din România în cadrul audierilor din Congresul american, prin intermediul aşa-numitelor întrebări „for the record“. Întrebat dacă acceptă ca anticorupția și statul de drept să reprezinte în continuare „un pilon al relațiilor noastre și o înaltă prioritate a Guvernului din România“, Tillerson a răspuns: „România este un aliat important și sunt total de acord că anticorupția şi statul de drept trebuie să reprezinte fundamentul relației noastre. Aștept să lucrez cu Guvernul României pe aceste teme“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Pai nu ne da-ti banii ? Ce-i asta ? 5% din PIb ! Ca si camatarii … De fapt doar pentru asta au nevoie de noi …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.