A omorât opt români! Nu-i de glumă

Un număr de 53 de cazuri confirmate şi două probabile cu infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecţiuni (6 iunie) şi până joi, a informat Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit INSP, au fost înregistrate opt decese în urma infecţiei cu virusul West Nile, în judeţele Bihor (1), Brăila (1), Ilfov (2), Dolj (1), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1).

Distribuţia pe judeţe a cazurilor, în funcţie de unitatea teritorială de expunere, este: Bucureşti (8), urmat de judeţele Bacău (1), Bihor (2), Botoşani (2), Brăila (5), Buzău (1), Dolj (5), Galaţi (6), Ialomiţa (1), Iaşi (5), Ilfov (4), Olt (3), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (6), Tulcea (3) şi Vaslui (1).

Ce ne recomandă specialiştii INSP:

* să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;

* să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari;

* să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă prin plase de protecţie la ferestre;

* să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei;

* să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Pana nu da turistul nostru ordonanță de urgență sanitară ,nu ne baga nimeni in seama!…Asta dacă mai revine în țară!…Mali,Niger,Burkina Faso…

  2. Da rămâne corporația cu spray-urile și aparatele împotriva țânțarilor nevândute că vine frigul și-o mierlește țânțarul natural, așa că dăi cu țânțarul ucigaș la gazeta să resusciteze vânzările pe sfârșit dă sezon la otrăvuri dă țânțari.

  3. Interesant articol, plin de substanță şi cu sfaturi ínțelepte. Oare autorul a fost plătit să publice asta?
    Tot atâția oameni mor într-o singură zi în accidente auto şi nu se mai face caz.

  4. Eu le recomand unora sa nu mai stropeasca lumea cu cacaturi toxice care dau efecte asemanatoare, cu simptomele celor care le provoaca acest West Nile si voua, ca ziaristi, sa nu mai diseminati pseudostiinta si mituri. Va faceti de rusine in continuare.

  5. Face parte din programul „teroare cetateni pentru inspaimantare pentru vaxalmare”. Cand gasesc un tantar, o sa il operez sa vad daca are west-nile, pana atunci, poate fac experimentul cei de la protectia animalelor ‘zburatoare’😏.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.