A ratat DIICOT, acum vrea șefia DNA

Încă un candidat la scaunul ocupat până recent de Laura Codruța Kovesi. Procurorul militar Nicolae Lupulescu s-a înscris în cursa pentru șefia DNA.

Informația a fost confirmată de ministrul Justiției Tudorel Toader.

Procurorul Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi activează la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. A fost detaşat la MApN, începând cu 14 martie 2016, pe o perioadă de trei ani.

Lupulescu a candidat, în martie 2015, pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, alături de Ioana Albani, Daniel Horodniceanu, Giorgiana Hosu, Adrian Glugă şi Cătălin Borcoman.

Procurorul cu grad de general este cel de-al doilea candidat înscris în cursa pentru șefia DNA.

Alături de acesta s-a mai înscris, până în prezent, în cursa pentru conducerea DNA procurorul Paula Tănase de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi (vezi detalii aici).

Vineri este ultima zi în care pot fi depuse candidaturi pentru postul de procuror-şef al DNA.

Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Justiției, lista candidaților care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul ministerului şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia pe 29 august, urmând ca procurorii participanţi la selecţie să susţină, în perioada 3 – 5 septembrie, un interviu cu Tudorel Toader, iar pe 6 septembrie va fi anunțat rezultatul selecției.

În 6 august, Ministerul Justiţiei a reluat procedura de selecţie pentru funcţia de procuror-şef al DNA, după ce, la prima selecţie, Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidaţi.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Ar fi interesant sa-l testeze pe Lazar daca poseda cunostinte minime de un absolvent al facultatii de drept!
    Pariez ca notele vor fi intre 0-0,5!
    Si ca el cam 90% dintre procurori!

    • E exact cum spuneti, iar nea Lupulescu (autodeclarat elicopterist!!) e etalon de prostie si abandon profesional. Un lingau incompetent, mort dupa grade dar, mai ales,functii. Procuratura militara e o anomalie, care ar fi trebuit desfiintata macar pt ca asa zisii procurori care-o populeaza sunt toti, fara exceptie, niste ratati profesional, cu cariere de carton, cladite pe nimic, zero rechizitorii, zero munca de ancheta, dar cu salarii faraonice. Poate face onorata gazeta o verificare sa vada si poporul rasculat pe ce lefuri leneveste aceasta gasca de betivi.

  2. E blindat rau Min Public, Parchetul tovarasului Augustica cu colonei, generali militari dintre care Codrut Olaru sef de brigada pazeste CSMul ca vicepresedinte ,pt.ca Sistemul sa tina Justitia mai departe sub control si in gheare !Dl Spanu se mira intr-un articol de aici ca „În primul rînd, procurorul Codruţ Olaru a fost primit în armată ca ofiţer activ direct cu gradul de general! Este, din datele mele, singurul caz de acest fel din lume, ştiindu-se că nici măcar pentru luptătorii din teatrele de război nu este uşor să se ajungă la acest grad”!
    Ce pregatire profesionala au, ce fac ei ?Dl sau coleg Nicolae Lupulescu ce cu onoare candideaza, este detasat pe 3 ani la MAN unde si-a luat soldele, lefurile si totul in primire si poate, cine stie ,a tocit si ceva drept …”Anglia-şi are faliţii săi, Franţa-şi are faliţii săi, până şi chiar Austria-şi are faliţii săi, în fine oricare naţiune, oricare popor, oricare ţară îşi are faliţii săi… Numai noi să n-avem faliţii noştri!…(ILCaragiale,O scrisoare pierduta).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.