Adrian Severin: Sunt prieten al Israelului, dar și mai prieten al adevărului

Din punctul meu de vedere dreptul la existență în siguranță al Israelului este în afara oricărei discuții, iar apărarea lui este legitimă și necesară.

Cu privire la această teză cineva mi-a replicat spunând că existența Israelului este reală și evidentă. Prin urmare nu despre dreptul la existență al statului israelian ar trebui vorbit, ci despre dreptul similar al unui stat palestinian care în prezent nu există.

Pornind de la o atare observație, mai multe precizări se impun.

A exista nu înseamnă și recunoașterea dreptului de a exista, iar când acest drept este pus în discuție existența devine nesigură. Or, tocmai despre această siguranță, respectiv despre dreptul la siguranță este vorba. Apărarea acestui drept nu justifică, însă, orice acțiune.

În ceea ce îi privește pe palestinieni, ei sunt populația care locuia (împreună cu o serie de comunități evreiești minoritare) pe teritoriul pe care în 1948 a fost creat, prin decizia ONU, statul Israel. Un edificiu politic suveran unde să poată trăi în siguranță poporul evreu, rămas fără statalitate odată cu cucerirea romană.

În 1948 decizia ONU nu a avut la bază Biblia, ci un raționament geopolitic și moral / umanitar. Era singura garanție că persecuțiile abominabile la care fuseseră supuși evreii răspândiți prin lume, de-a lungul secolelor, cu atingerea vârfului în Holocaust, vor înceta.

Pentru ca raționamentul acesta să fie dus până la capăt, ar fi trebuit să se ofere și palestinienilor trăitori pe teritoriul noului stat evreu, o soluție statală. Dacă evreii aveau și au dreptul la un stat, și palestinienii, locuitorii teritoriului numit până atunci Palestina, aveau și au dreptul la un stat. Cel puțin un stat comun cu cel evreiesc. (Deși statul comun riscă să fie strivit în cleștele unei duble evoluții demografice constând, pe de o parte, în creșterea mai rapidă a populației arabo-musulmane, iar pe de altă parte, într-o rată a natalității mai ridicată a familiilor evreiești fundamentalist religioase.)

Ce facem cu această populație palestiniană care, dobândind conștiința de sine și, pe o asemenea bază, adoptând o conștiință pentru sine, a devenit un popor îndreptățit la autodeterminare? Răspunsuri au fost mai multe, dar nici unul nu a fost pus în aplicare înainte ca bazele aplicării lui să fi fost aruncate în aer. (A se vedea înmulțirea așezărilor evreiești pe teritoriul Cisiordaniei, pe care urma să se stabilească statul palestinian, separat de cel israelian.)

Unii au crezut că problema poporului evreu rămas fără statalitate și împrăștiat în lume se poate rezolva prin “soluția finală” a exterminării lui. Știm ce a ieșit. O crimă care apasă și azi conștiința întregii umanități. Indiferent de dimensiunile ei statistice, pe care unii le tot măsoară, ea trebuie să creeze un sentiment de rușine tuturor celor care aparțin speciei umane. Dacă oameni ca noi au fost în stare de așa ceva, trebuie să ne fie rușine, căci asta înseamnă că, teoretic, instinctul care a dus la crimă genocidară există în fiecare dintre noi. Numai dacă ne rușinăm de existența lui, chiar și atunci când actul criminal s-a consumat înaintea nașterii noastre biologice, vom avea șansa de a nu-l mai activa.

Pe deasupra, crima a fost și inutilă (din perspectiva celor care au plănuit-o și comis-o). Poporul evreu nu a dispărut, ci s-a întărit în capacitatea de a-și construi un destin demn în propria sa organizare politică.

Crede cineva că ceea ce nu s-a reușit cu evreii se va reuși cu palestinienii și că genocidul este “soluția” problemei palestiniene? Crede cineva că un fapt calificat drept crimă, devine un fapt de laudă atunci când victima este alta? Crede cineva că repetarea aceleiași crime va duce la alt rezultat decât la copleșirea omenirii cu sentimentul impardonabilei și imprescriptibilei vinovății a complicității la crimă, cel puțin prin tăcere? Se pare că da. Și culmea, cei care se pare că gândesc astfel (vreau să sper că este numai o aparență) fac parte tocmai din rândul urmașilor celor care au suferit și care, victime fiind, erau singurii excluși de la acuzația de vinovăție.

Pentru ca atunci când istoria acestor timpuri se va scrie și când vom ajunge la judecata ei să nu se poată spune că toți am fost complici și că omul este rău prin însăși esența lui, inclusiv și mai ales cei care prețuim, respectăm și, poate, chiar iubim Israelul trebuie să vorbim azi rostind adevărul că pacea obținută exclusiv cu sabia nu este trainică și că cel ce scoate sabia pentru uciderea unui neam, chiar dacă are alibiul unei cauze juste, de sabie va pieri. (Nu o fi scris așa în Vechiul Testament, dar eu sunt copil al Noului Testament și, în orice caz, asta ne-o dovedește istoria.)

România a susținut mereu cauza Israelului. Ea nu poate susține, însă, și acele metode aplicate în apărarea acestei cauze care sunt inumane. Chiar dacă prietenește și politicește ne doare, trebuie să ne delimităm de ele. Aceasta cu atât mai mult cu cât ele sunt încurajate (fie și numai în fapt, dacă nu și în discursul public) de către partenerul strategic al României, SUA. Ceea ce am și făcut în aceste rânduri.

Păzește Doamne poporul lui Israel! Păzește Doamne poporul lui Ismael!

Dă Doamne pacea tuturor urmașilor lui Abraham!

Pacea să fie cu voi! Shalom alehem! As-Salamu Alaykum!

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23

31 de Comentarii

 1. muhahahahahaha

  apreciez destainuirea… ciudata cosntructie pentru ca cintareste neegal aspectele ce tin de morala (quod licet jovi non licet bovi)… sa justifici bestialitate, hotia si crima arata nivelul de intelegere si traire al autorului.

  daca admitem ca totul este permis conoform textului de mai sus, putem socoti firesc ca securitatea era indreptatita si obligata in 1989 sa puna mina pe arme si sa execute toate gunoaiele care unelteau impotriva statului roman… iliescu, brucan, roman, militaru, logofatu, magureanu, voican si toti care s-au aventurat in zona puterii si au pus bazele distrugerii Romaniei in timp ce ni se clamau si se clameaza in continuare drepturile altora… pacat ca n-a facut-o? eu asta inteleg din textul de mai sus…

 2. Pai trebuie sa refacem lumea exact cum a fost atunci inaintea cuceririi romane a zonei Palestina/Israel! Asta e logica existentei Israelului si eu sunt complet de acord deci hai sa vedem harta de atunci si sa incepem fiecare cu revendicarile teritoriale de acum 2000 de ani.

 3. Totă lumea știe că Severin e evreu dar se vrea un evreu bun.Nu e din tagma lui Netanyahu si a românilor care urăsc palestinienii că așa spune Digi 24 sau Antena3. Severin e un evreu cu capul pe umeri cum nu sunt mulți români .Dar statul evreu si- a depăsit dreptul de a exista tocmai prin genocidul făcut asupra poporului care i- a primit in granițele sale.Severin nu știe sau nu vrea să știe ca evreii adevărati nu au avut vreodată un stat si statul actual Israel e creat de către anglo-americani doar pentru a distruge popoarele arabe și a le lua resursele .Adevărul spus de Severin pe jumătate tot o minciuna este.Shalom berbecilor!

 4. solovievul nostru de serviciu iar da cu mucii in fasole’eu sunt copil al Noului Testament’:))))))))))))vezi sa nu ,bun banc:))acum judeca si un razboi biblic,care tine de minim 3000 de ani,fara intrerueri,de cand Moise i-a scos din Egipt pe stramosii lui A.Severin
  Talmudul ne spune clar:’cel ce duce poporul la dezastru,nu ii se ingaduie sa se caiasca’

  P.S. tot in izvorul intelepciunii, TALMUD, gasim; ‘daca eu nu sunt pentru mine,atunci cine sa fie?dar,daca sunt numai pentru mine,atunci cine sunt eu?”

 5. Cilibi Moise,un coreligionar spunea : ‘Omul, când pierde cinstea, n-are ce să mai piarză’

 6. Severine, ne-ai facut de ras in Europa si acum pretinzi ca ai credibilitate??

 7. Prieten al Israelului, al Rusiei, al Ucrainei, mai putin al Romaniei.

 8. Pasărea după pene, omul după prieteni,..Vă așteaptă hăul istoriei,..

 9. va rog nu mai cenzurati acest text:
  Margelatu spune:
  29 DEC. 2023 LA 9:10

  solovievul nostru de serviciu iar da cu mucii in fasole’eu sunt copil al Noului Testament’:))))))))))))vezi sa nu ,bun banc:))acum judeca si un razboi biblic,care tine de minim 3000 de ani,fara intrerueri,de cand Moise i-a scos din Egipt pe stramosii lui A.Severin
  Talmudul ne spune clar:’cel ce duce poporul la dezastru,nu ii se ingaduie sa se caiasca’

  P.S. tot in izvorul intelepciunii, TALMUD, gasim; ‘daca eu nu sunt pentru mine,atunci cine sa fie?dar,daca sunt numai pentru mine,atunci cine sunt eu?”

  e purul adevar,sSeverin minte e pacat ca incurajati propaganda desantata

 10. O natie de c(editat)(editat)ca palestinienii nici nu are dreptul la existenta unui stat. Ar fi o eroare ptr pacea si stabilitatea omenirii sa accepti asa ceva.
  Daca asta este viziunea lor statala, de venetici oplositi prin niste conjuncturi istorice pe un teritoriu care nu le-a apartinut si vor sa-si castige dreptul la existenta prin decapitari, violuri, ostatici si atrocitati, atunci aceasta tumora trebuie extirpata. Este problema esentiala pe care Netanyahu a inteles-o foarte bine.
  Un viitor stat palestinian nu s-ar deosebi cu nimic de alte state totalitare antisemite si anticrestine, cum sunt o multime din Orientul Mijlociu. Politica unui astfel de stat ar fi identica celei a Coreei de N: antiamericana, antieuropeana, antidemocratica.
  Netanyahu, mergi inainte!……[Rumburak]

 11. Pai nu ne mai tragem totzi de la Adam shi EVa??? In momentul cand sari din aceasta paradigma, nu mai eshti membru real shi autentic al speciei umane. Popoarele shi natziunile sunt creatzii ale celui de sus, doar o adunatura de natzii carora Rabyiile, le-au propus mai cu sion, mai cu zion=salam cu Zoia sunt mai ceva ca altceva, de fapt fiind robyii adevaratzi pe moshia lui Rotshcild, atata timp cat petrolul e aur negru, shi asta intr-o new country fara constitutzie, doar dominata ca pe vremea lui Marx, Engels,Lenin=chibutzul lor. Pentru ca vor sa fie parazitzii omenirii, clantzaii de aur, inventeaza, visand ca asha va fi a la long. Cred ca nu vor mai avea timp de trezire, ca lor le place HO, HO, HO ul lor. La noi tribul nr.13 Jilava=chibutzul PCR, au facut tzara Colonia lor, stat in stat, cu legi antinatzionale, ex gehttoul mult placut lor al culturii noastre de proletcultista Zoe Petre, asta cand pana shi Hitler este publicat shi vandut la lecitatzii mondiale. Rromica cominternistul tov.Ylici Y. a crat pe impostorul weisel, recunoscut asha shi de evreii ce respecta Adevarul, iar Ninel (citeshte invers Lenin) morrgenstern ce stramba din nas cand e vorba de romanash, a inventat Pogromul de la Buc, cand catzva bolshevici au pus mana pe arme, cazand victime colaterle la Rebeliune Legionara, lichidata de binefecatorul lor Antonescu.
  Kiss hingheru spunea ca america nu are prieteni, shi e de rau sa crezi in chestii de asta. De fapt asta este esentza acestor libidinoshi shi gretzoshi, care vor sa ne trateze cu manuale HO, ce vor arata valoarea lui tai mult diku, sau ka labei lor.Khazarii americani, nu pot domiana lumea cu toate ca au denaturat istoria, asha ca Severin trebuie sa demanteleze toate poveshtile lor, daca vrea sa respecte Adevarul. Are shansa sa fie un sfant…
  O zi buna.
  Con

 12. Mă,. cei care prindeți greu și uită repede.. La ora asta tot globul e antisemit.. Nici un om normal nu poate accepota ceea ce face isrel in palestina. Iar cel mai antisemit este tocmai america , unde există un mare procent de islamiști.. Europa e in prag de război civil tocmai prin revolta celor 40 miloane de islmiști importați și nu te sfătuies că călătorești cu un israelit.. La anul vor fi alegeri și schimbări profunde, chiar de nu neaparat in urma alegerilor.. Deci de mai trăiești fii atent la ce te vor paște , doar fiidncă ești slugă..

 13. Dreptul la existenta al statului evreiesc nu poate fi in detrimentul altui stat, prin furt !!!
  In 1947 (nu in 1948), rezolutia 181 a ONU s-a facut la presiunea (editat) americani, care au demonstrat ca nu au niciun scrupul in a extermina popoare si natiuni !!!
  Acea rezolutie este o CRIMA asupra dreptului international ! Evreii au trait peste 2000 ani FARA stat, si au fost alungati in diferite perioade ale istoriei din diferite state, datorita modului gresit in care au inteles sa traiasca alaturi de tarile care i-au primit !
  E timpul sa inteleaga si evreii ce inseamna umanitatea si dreptul international !!!
  Umanitatea nu inseamna dreptul (editat) de a extermina alte popoare !!!
  Shalom !

 14. Cineva sustinea cindva, „dreptul statelor de a fi recunoscute”. De aici si necesitatea de a avea recunoasterea statului Palestina, care functioneaza acum sub conducerea Autoritatii palestiniene in Cisiordania si , pina mai ieri, sub conducerea administrativa a Hamas in Gaza. Daca s-ar lua ad literam prevederilor rezolutiei ONU din 1947 de nasterea a statului Israel si Palestina, am avea multe state de condamnat! In primul rind USA, care merge cu Israelul in panzele albe, pina la declansarea unui conflict mondial, ce nu-i de dorit! Sa nu se uite ca primii teroristi in Palesina au fost evreii, care doreau eliberarea de sub englezi si nasterea unui stat propriu. Am avut din 1948 incoace teroristi palestinieni, care lupta pentru un stat propriu, dar cu eliminarea Israelului. Deci teroristii evrei sunt mai buni decit cei palestinieni? Aici cheia este tot USA, carea a permis Israelului prea mult, inclusiv implantarile din Cisiordania si ocuparea Inaltimilor Golam! Pina unde merge nebunia? Oare eliminarea evreilor prin Holocaust este criticabila, dar eliminare palestinienilor din Gaza(Cisiordania) este buna? Un singur lucru este cert: Nethaniahu s-a „salvat” la guvernare, pe sangele palestinian. Ajunge, domnilor…

 15. omul asta are un tupeu nemaivazut. Sunt curios neamurile lui au actiuni la ziar, ca nu trece o zi fara condamnatul asta!
  Vad ca il reactiveaza si pe dublu condamnat bombonel, in speranta ca lumea a uitat! Nu poate uita, este injurat la fiecare alimentare cu carburant.

 16. ”O crimă care apasă și azi conștiința întregii umanități”;”Numai dacă ne rușinăm de existența lui, chiar și atunci când actul criminal s-a consumat înaintea nașterii noastre biologice, vom avea șansa de a nu-l mai activa”. Deci d-l Severin pune semnul egal între păcatul primordial (faza cu mărul Evei) și holocaust cu toate că nu întreaga umanitate a participat la el. D-l Severin n-are decât să-și pună singur cenușă în cap, dar nu să militeze pentru o vină colectivă și veșnică. (consecința – adaug eu – fiind acordarea de despăgubiri evreilor, de parcă asta ar rezolva problema). PS: Articolul este într-adevăr scris de Adrian Severin ? Că nu prea seamănă cu stilul lui de abordare imparțială.

 17. evident ca nu in sensul impatimenit in mentalul colectiv prin abrutizarea memoriei colective! din fericire exista acces la informatii pe o alta cale, pe care oricit se vor stradui cerberii sa o blocheze nu vor reusii. reusesc intr-o singura masura: bestializarea generala. dar nici atunci deoarece in mod individual se poate evada din matrix. asta e temerea cea mare a celor care cauta bestializarea… cu crucea-n mina? oile domnului sa se teama, sa stea in rind, sa behaie la comanda ca-i asteapta locul cu verdeata, cuminti si incolonati…

  „Pai nu ne mai tragem totzi de la Adam shi EVa???”

  mistificarea, minciuna, inselaciunea sint muuult mai raspindite decit adevarul. dar adevarul este acolo este tangibil. numai cine cauta sa distorsioneze si sa subjuge pornind de la propria programare viciata, urmareste un scop dincolo de adevar. iar in momentul in care scopul nu este adevarul urmeaza dezastrul asa cum se intimpla dupa niceea… oare chiar au fugit evreii din egipt ????? ha ha ha ha ha ha mina intinsa care nu spune o poveste nu primeste nimic?

 18. A exista nu este un concept sau o definiție ci o stare intrinsecă a existenței însăşi, căreia îi mai putem spune şi realitate. „Luată la bani mărunți” existența, având calitatea intrinsecă de „a fi” sau exista, fiind, a dobândit şi capacitatea ființării, toate ființele fiind forme ale existenței. În acest fel s-a ajuns până acolo încât existența sau starea lui „a fi sau a exista” a fost preluată inclusiv pe sau de către omul conştient de ființare
  de ființa fizică conştientă de propria-i existență, deşi, logic vorbind, situația este tocmai invers: Persoana fizică şi grupul sau grupurile cărora aparțin sunt părți intrinseci ale existențeii! Marea noastră dilemă provine din limitele pe care existența însăşi ni le-a trasat ṣi din interiorul cărora nici cu o fracțiune de secundă sau milimetru, nu putem ieşi. Trăim cu speranța, convingerea sau iluzia că putem sau că ar trebui să o facem dar dacă suntem realişti, acceptăm că nu putem. Cum, de ce, pentru ce? Nu ştiu să spun. La nivel rațional, opusul existenței este inexistența însă, la nivel existențial, inexistentul nu poate avea formă. La nivel rațional opusul ființei este neființa însă la nivel existențial opusul ființei nu prea ştim ce este. Poate o altă ființă sau Universul dar nu ştim sigur. Dorința sau nevoia noastră de a aduce sau reduce existența la măsura minții sau memoriei noastre a venit la pachet şi cu toate celelalte limitări în care acestea ne-au fixat, limitări pe care în mare parte le cunoaştem dar suntem prea mici sau prea orgolioşi ca să le recunoaştem. Nevoia noastră de a trăi mai bine şi mai bine şi mai bine a adus cu ea atât bucuriile vieții cât ṣi calvarul în care se pare că ne zbatem iar convingerea că nu putem scăpa niciodată de ele, pare corectă şi oarecum justificată. Dar numai până la un punct peste care nu putem trece.

 19. Prietenul PROFI al MALFORMARII REALITATILOR si al MISTIFICARII ADEVARURILOR…

  Ceea ce PROFI aplica „prietenului sau Israel” si anume ca UN DREPT NU JUSTIFICA ORICE ACTIUNE, acelasi PROFI NU APLICA „prietenului sau si mai bun” URSS-Rasputin unde DE DOI ANI STATUL SUVERAN Ucraina e facut una cu pamantul, iar POPORUL EROU UCRAINEAN este supus GENOCIDULUI!!!

 20. Istorici evrei de seama, ca Kamen si mai nou Dr. Shlomo Sand, profesor la Universitate din Tel Aviv, neaga istoria inventata de sionisti. Dr. Sand de exemplu, a demostrat ca evreii nu au fost niciodata in Egipt, nu este urma de ei acolo. Sumerieni, acum mai mult de 6.000 de ani, ocupau teritoarele care acuma reclama evreii. Dupa acea au fost Babilonienii, iar dupa cea arabii, adica, palestinieni. Evreii au aparut de abia pe vremea lui Hristos, si nu aveau nici urma de stat, niciodata au fost maltratati de arabi. Netanyahu si golanimia lui sint psicopati, tot asa de periculosi ca Hitler.

 21. Amice esti (editat). „Evreii” au fost persecutati ca reactie de aparare la actiunile lor. Au o ideologie nazista si parazitara. Peste tot pe unde au mers au jefuit si au asuprit goymii. Asta nu le da dreptul sa ocupe un teritoriu strain. Multe tari au pierdut statalitatea in cadrul imperiilor dar asta e problema lor. NIMENI nu a primit teritoriu compensatoriu pentru povesti dubioase. Majoritatea evreilor adevarati au ramas acolo si acum teritoriul foloseste denumirea de pe vremea istoricilor Josefus Flavius si Filon: Palestina. Asa se numea si cand traiau evreii acolo. Intre timp evreii s-au intors la calea adevarata conform profetului Mahomed. Acum sunt persecutati de europeni care mint ca sunt evrei.

  Citat Wikipedia:
  „”Hadrian officially renamed Judea Syria Palaestina after his Roman armies suppressed the Bar-Kokhba Revolt (the Second Jewish Revolt) in 135 C.E.; this is commonly viewed as a move intended to sever the connection of the Jews to their historical homeland. However, that Jewish writers such as Philo, in particular, and Josephus, who flourished while Judea was still formally in existence, used the name Palestine for the Land of Israel in their Greek works, suggests that this interpretation of history is mistaken. Hadrian’s choice of Syria Palaestina may be more correctly seen as a rationalization of the name of the new province, in accordance with its area being far larger than geographical Judea. Indeed, Syria Palaestina had an ancient pedigree that was intimately linked with the area of greater Israel.””

 22. DOMNU SEVERIN ,UN SALUT RESPECTUOS!Pot eu,un ins născută după anii 80 sa mă raportez la greșelile unora din trecut și să mă simt și vinovat de excesele și delirul mistic care a existat de ambele parati și cu care evident NU SANT DEACORD.Nu mă simt vinovat de ce au făcut marxistii,nici de ce au făcut fasciștii,de ce au făcut evreii sa.si atragă ura și dispreț,nici de cum a găsit Hitler soluția sa nebunească,nici de urmarile comunismului condus de elita eminamente evreiască,acțiuni hotărâte de alții,nu de mine.Mă raportez fara urme de indoieli la ce,am simțit pe pielea mea,din anumite cauze,elucidate dar și la ce vad astăzi si ce am asimilat și aprofundat intrând în contact cu unii sau alții din etnicii popoarelor mai sus menționate și care le.am analizat nepărtinitor,și m.am băgat în pielea fiecaruia că să înțeleg ADEVARUL.In Concluzie,când cei care dețin puterea,abuzează și încearcă să se delimiteze,să marginalizeze,sa elimine pe cei care nu sânt ca ei dar în casa și pe teritoriul cărora sălășluieșc cu nativii,fara sa intri cu tact,sa aduci plus valoare,prosperitate si sa ajungi la niste înțelegeri plăcute pentru ambele părți și să se convetuiasca pașnic(și Romania chiar e un exemplu dar doar pentru că santem români și creștini ortodoxi),iese urat.DACA II DISPRETUIESC DE MOARTE ,II DESCONSIDERA,PENTRU CA SANT UN OBSTACOLUL UNOR PLANURI,NEDREPTE SI PENTRU CA SE SIMT SUPERIORI,PENTRU CA POT SA.SI PERMITĂ SI PENTRU CA SOLUTIA LOR FINALA AU APLICAT.O PRIN ALTII PE PIELEA CELOR DIN ACEIASI SEMINTIE CU EI,ACUM SI SE INTELEGE CA SI ATUNCI,REZULTATUL E CE VEDEM ASTĂZI!SOLUTII EXISTA DAR IN VOCABULARUL LOR NU EXISTA IERTARE,SMERENIE,RECUNOASTEREA GRESELILOR SI BUNA INTENTIE NECONDITIONATA?GLOBALISMUL SI DICTATURA DIGITALA INVENINEAZA,UMANITATEA, INOCENȚA,CINSTEA,BUNATATEA!DAR BINELE VA CÂȘTIGA,CACI CU NOI ESTE DUMNEZEU!

 23. Spuneam la 13:58 sub ploaia de rachete sovietice:

  Se observa ca SCLAVETELE Armand a fost extras din in, sectar fiind, tilele acestea e de fapt hemo r(ad)oid-ul gelu dez axon natul rollasonat…

  Se mai observa insa ca si hoscoletutza „lili”, pe forum intrucat dejecteaza de un deceniu de BASOIDISM ordin nar, care fusese retrasa strategic dupa compromiterea de tip ileana/Ileana,ca si SCLAVETELE CAMARAD SOVIETIC Armand e tot dez axon natu rollasonat
  doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID ALOGEN UCRAINEAN BOLSEVIZAT din scut tece…

  RASTALMACIREA „Istorie”-i e prestatia preferentiala pentru Cauza a SCLAVETILOR SOVIETICI pornind de la PROFI in jos pe scara militara ierarhica!!! PROFI mentionati ca SEFI DE CATEDRE in Israel provin cu o probabilitate covarsitoare din URSS sau Romania BOLSEVICA, fiind PROFI ILEGALI, ca toti PROFI din bransa de pretutindeni!!!

  E o MONSTRUZITATE contestarea/NEGAREA EXODURILOR EVREILOR catre Egipt si INAPOI pe TERITORIILE de unde au fost IZGONITI!!! Un act monstruos semanand cu NEGAREA HOLOCAUSTULUI!!!

  Pe unde au trecut, indiferent cat timp s-au asezat acolo, EVREII AU LASAT URME ADANCI, CULTURALE, TEHNICE, ECONOMICE, PROPULSAND si CIVILIZAND SOCIETATILE/TARILE RESPECTIVE!!!

 24. autorul hraneste minciuna pentru ca asa a fost programat, indoctrinat, ii este confortabil si ii aduce profit. nefiind capabil, ca si structura si nivel spiritual de adevar, va prelua tezele si minciunile altora multiplicindu-le sporind astfel confuzia si bestializarea lumii…. adevarul, dle severin, te va face liber! te va vindeca de traume si fricile cu care te culci si te scoli. pentru mine cel putin textele dumitale sint comice pentru ca n-au absolut nicio legatura cu spiritul, cu adevarul. gogorita fara substanta… bunul simt obliga la mai mult, in primul rind la adevar. sintem plimbati din minciuna in minciuna cu vorbe mestesugite… poate tine o perioada dar nu la infinit.

 25. Nea Democrat, intr-adevar musulmanii care au invadat Europa au inteles perfect cum sa traiasca alaturi de popoarele care i-au primit!

 26. Adrian Severin NU este etnic evreu !
  Curiosii pot intreba la Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania. [FCETR] 😐
  🙂
  SHALOM si lui totusi !
  A gresit multe dar are maturitatea de-a invata si a se correcta ! 😐

 27. „Adrian Severin NU este etnic evreu !”

  DACA era evreu, etnic,
  nu patzea ce-a patit la Brüssel ! Fiti siguri de asta ! 😐

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.