Fost șef al informațiilor germane: Vom ceda în fața islamului

Hans Georg Maassen a fost demis din fruntea BfV in 2018, după ce cancelara Angela Merkel a schimbat radical politica imigrației

Hans-Georg Maaßen a fost președintele Oficiului Federal pentru Protecția Constituției – BfV (serviciul intern de informații al Germaniei) în timpul guvernelor Angela Merkel, din 2012 și până în 2018. În această calitate, a fost implicat în scandalul inițiat de Edward Snowden privind spionarea în masă a populației din statele occidentale. Maaßen a recunoscut că informațiile colectate de serviciul pe care îl conducea au fost transferate la National Security Agency din SUA. După ce a sugerat că Snowden este agent al serviciilor secrete ruse, acesta din urmă l-a acuzat pe Maaßen că este fie agent al FSB-ului din Rusia, fie al serviciului rus de informații externe – SVR.

După retragerea din fruntea BfV, Maaßen a cochetat cu politica și a urmărit să candideze pentru Bundestag din partea Uniunii Creștin Democrate (CDU). Politicienii conservatori germani nu au privit cu ochi buni această ambiție, iar drumul său către parlamentul federal a fost blocat. Maaßen își dorea să atragă cât mai multe voturi de la Alternativa pentru Germania (de extremă-dreapta), cu un discurs radical raportat la standardele CDU. După ce a fost respins de creștin-democrați, fostul șef al serviciului secret german a avut apariții sporadice în presă, cu mesaje pe care criticii săi le-au socotit de sorginte nazistă. El a fost exclus din partid în această toamnă. ”Motivul principal sunt limbajul și ideile sale”, a spus președintele CDU, Friedrich Merz.

Ultimul său interviu a fost pentru FPO-TV, televiziunea Patidului Libertății din Austria (din nou o formațiune considerată de extremă-dreapta). Remix News oferă o traducere a declarațiilor facute de Hans-Georg Maaßen.

El spune că Europa se confruntă cu o criză fără precedent din cauza imigrației în masă și că islamul va cuceri Europa. Un sondaj al Pew Research arată că populația musulmană din Europa se poate tripla până în 2050.

”Se apropie de noi o cultură diferita. Nu suntem deloc pregătiți pentru asta, pentru că nu știm să rezolvăm conflictele prin violență, așa cum se întâmplă în clanurile din statele arabe. Acești oameni își rezolvă disputele prin violență, în timp ce popoarele din Europa Centrală consideră că disputele nu se pot rezolva decât în instanță”.

”Europenii vor ceda în fața islamului. Pe de o parte, pentru că nici nu văd că acest conflict vine spre noi. Pe de altă parte, pentru că nu știu să rezolve conflictele așa cum o fac musulmanii. Rezutatul final va fi distrugerea treptată a culturilor noastre europene”.

Marea problemă a europenilor este că nu mai au o viziune și o misiune, în timp ce alte culturi au o idee clară despre ce sunt și despre obiectivele lor. ”Nu mai știm încotro să ne îndreptăm. Cum ar trebui să arate Germania sau Austria în 2030? Trăim doar clipa prezentă și pierdem în fața celor care au o ideologie și au o religie, care știu ce vor. Ne lipsește o misiune. Cei mai mulți musulmani vin la noi cu o percepție a culturii total diferită, cu idei total diferite despre familie și religie. În Europa seculară, religia și familia sunt o chestiune individuală, asta în cazul în care mai au vreo importanță. Însă pentru alte culturi ele sunt chestiuni de clan”.

Hans-Georg Maaßen spune că politicienii europeni permit imigrația în masă pentru că ”politicienii noștri vor o populație diferită. Stânga politică urmează ideologia anti-germană. Cu cât o populație este mai eterogenă, cu atât se poate articula mai puțin pentru a avea un cuvânt de spus într-un cadru democratic. Cu cât se înmulțesc imigranții și primesc cetățenie, cu atât vor putea influența mai mult rezultatul alegerilor. Acești imigranti votează diferit față de autohtoni”.

Fostul șef al BfV spune că țări precum Germania sau Austria au mijloacele necesare pentru a opri imigrația, însă aleg să nu o facă. ”Germania și Austria pot să interzică intrarea imigranților la frontieră, aplicând regula țării terțe. Statul îi poate deporta sau poate aplica politica deportării voluntare pentru sute de mii de străini care nu vor să se integreze și care comit infracțiuni și depind total de beneficiile sociale oferite de stat”.

”De ce imigranții nu sunt trimiși înapoi de la granița UE? Ultimul summit pentru migrație din Germania a fost un eveniment de vitrină, cu politicieni-marionetă, unde subiectul cel mai dezbătut a fost cât de mulți bani să le oferim solicitanților de azil și cât de repede le putem procesa cererile de azil. Nimeni nu a pus întrebarea crucială: de ce îi lăsăm să intre în Germania și în Europa? De ce nu obligăm țări precum Italia și Grecia să facă ceea ce trebuie să facă conform tratatelor europene – să-și păzească frontierele. De ce îi lăsăm să vină la noi, de ce îi hrănim și cheltuim miliarde de euro, în timp ce mulți cetățeni de-ai noștri, pensionari bătrâni, ajung să colecteze sticle reciclabile pentru a putea trăi dintr-o pensie de 920 de euro, după ce au muncit o viață?”

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 17

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.