Adriana Săftoiu dă iar din casă

Fostul consilier prezidențial Adriana Săftoiu a vorbit duminică într-un interviu acordat PRO TV despre modul controversat în care Traian Băsescu a promovat-o pe Elena Udrea, susținând că fostul președinte îi suspecta pe colaboratorii săi că nu vor să o integreze pe Udrea.

Săftoiu spune că Băsescu și-a asumat încă de la început faptul că Elena Udrea era soția lui Cocoș, pe care el îl criticase.

„Președintele României din 2005, care a fost unul dintre cei mai puternici opozanți ai PSD în 2000-2004, a avut nenumărate conferințe de presă unde vorbea despre mafia lui Adrian Nastase – erau Bittner, Petrache și Cocos și era întotdeauna un al patrulea, Gabriel Oprea. Din discursurile noastre din 2002-2003 numele acestea erau nelipsite. Sigur că domnul Cocoș dispare din discurs ușor-ușor la începutul lui 2004. Între timp, doamna Udrea devine consilier PNL la Primăria Capitalei. Dar memoria presei e selectivă, alege exact ce îi trebuie când îi trebuie. Eram sigur că atunci când o vom anunța pe Elena Udrea va apărea această discuție privind faptul că e soția domnului Cocoș, așa s-a și întâmplat, dar a fost asumat de către președinte”, a declarat Adriana Săftoiu.

Săftoiu a vorbit și despre atmosfera „toxică” de la Cotroceni. „Era o tensiune, președintele ne suspecta că n-o integrăm. Eu una, mai devreme decât publicul, am înțeles foarte repede că Elena Udrea era proiectul politic al președintelui. Tristețea era că n-o spunea, asumat. Dacă o spunea în 2005 așa cum a făcut-o în al doilea mandat, am fi înțeles mai bine ce aveam noi de făcut acolo. Dar era un permanent reproș că nu reușim să o integrăm”, a susținut aceasta.

„Cum spun în carte, cred că doamna Udrea, deși nu e de acord cu mine, a avut un ghinion că l-a avut consultant pe Traian Băsescu. Eu cred că am fi reușit să ne integrăm mult mai bine dacă nu ar fi intervenit spiritul, temperamentul lui Traian Băsescu”, este concluzia Adrianei Săftoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.