(VIDEO) Incendiul de la Palatul Versailles

Un incendiu a izbucnit marţi la Palatul Versailles, conducând la evacuarea vizitatorilor aflaţi în interiorul castelului, unul dintre cele mai aglomerate situri turistice din Franţa. Incendiul a fost adus sub control, a declarat un purtător de cuvânt, citat de Reuters.

Palatul, construit în secolul al XVII-lea pentru regele Ludovic al XIV-lea, a fost principala reşedinţă regală până la Revoluţia Franceză şi răsturnarea monarhiei, în 1789.

„Pompierii au sosit. Nu mai este fum, nu mai sunt flăcări şi nu există pagube la colecţia” palatului, a precizat purtătorul de cuvânt.

Incendiul a izbucnit într-o zonă a acoperişului unde se efectuau lucrări de renovare, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Peste şapte milioane de persoane vizitează anual Palatul Versailles.

În această vară, palatul va găzdui evenimentele ecvestre de la Jocurile Olimpice.

În 2019, un incendiu a mistuit acoperişul catedralei Notre-Dame din Paris. Flăcările au cuprins turla şi au fost la un pas să distrugă clopotniţele principale. În întreaga lume, telespectatorii au privit cu groază cum clădirea medievală era mistuită de flăcări.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Ceva habib-acbarist gen Notre Damme? Sau vreun claimătceangeolog -turnbergerist?

  2. Pacat speram sa aiba aceeasi soarta ca si catedrala care s-a facut scrum

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.