Alesul lui Tudorel Toader, „aviz negativ” de la procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT au decis luni să trimită o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cer să respingă numirea lui Felix Bănilă în funcţia de şef al instituției.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii de la DIICOT s-au reunit luni în Adunarea Generală şi au decis, cu 154 voturi pentru şi 47 voturi împotrivă, să-i solicite lui Iohannis respingerea numirii lui Felix Bănilă, propus pentru această funcție de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Conform surselor, procurorii DIICOT transmit, în solicitarea către președinte, că proiectul conceput de Felix Bănilă arată în mod clar că acesta nu s-a documentat corespunzător, nu cunoaște și nu înțelege structura, competența și aspirațiile Direcției.

Totodată, aceștia apreciază că avizul pozitiv dat de către CSM a transformat „serioasele carențe în cunoașterea activității, organizării și funcționării DIICOT demonstrate de candidat prin răspunsurile oferite la numeroasele întrebări având acest obiect în adevărate calități precum: «profesionalism, bună cunoaștere a sistemului judiciar și a problemelor reale cu care se confruntă acesta, prezentând o viziune de ansamblu asupra activității DIICOT și identificând soluții pentru îmbunătățirea activității structurii »”.

Procurorii DIICOT se mai întreabă, în documentul trannsmis șefului statului, „cum poate fi adecvată funcției de procuror-șef DIICOT nominalizarea făcută, în condițiile în care candidatul nu vorbește nicio limbă străină?”.

Săptămâna trecută, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de procuror-şef al DIICOT, după ce acesta primise aviz favorabil din partea Secţiei pentru procurori a CSM.

Potrivit legii, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

7 Comentarii

  1. este fix ca in 1948, la venirea comunistilor si mai tarziu dupa decembrie ’89,cand adunarile oamenilor muncii isi alegeau conducatorii, inginerii si maistrii care sa-i conduca, directorii , etc. asadar, tovarasi procurori din DIICOT, cunoasteti Legile Tarii si Regulamentul vostru de functionare? Daca nu, OUT. Daca da, iar OUT. Un singur Parchet General ajunge. Sa se aleaga dintre voi pe cat posibil unii mai putin patati si mai putin manjiti de abuzurile care va domina activitatea de cle putin 10 ani , iar structurile DNA si DIICOT inglobate ca secti i le PG. Cum au si fost!

  2. BAIETI BUNI PROCUROZII. Respecta intocmai ordinele sefilor. Se cunoaste ca au grade, dar nu d-alea juridice!

  3. Exact ce spune cel mai de sus, ca sa ai functii de conducere in primul rand iti trebuie grade.

  4. Fac greva tovarasii procorori? Unde le e sindicatul si liderul? Cozma, cel de la Petrosani, nu cel de la Ploiesti, care i-a bagat in ca!kat, e liber de contract! Am evoluat de la mineriade la procuriade?

  5. Băbăieți, nu ați avut curaj să-l concurați pe Horodniceanu, dar aveți „curaj” să-l contestați pe Bănilă, care a participat la procedurile de desemnare a noului șef la DIICOT. „Ce coruptă soțietate!… Nu mai e moral, nu mai sunt prințipuri, nu mai e nimic: enteresul și iar enteresul… Bine zice fiu-meu de la facultate alaltăieri în scrisoare: vezi, tânăr tânăr, dar copt, serios băiat! Zice: „Tatițo, unde nu e moral, acolo e corupție, și o soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are!”

  6. S-a intors totul cu susul in jos. Eu unul credeam ca procurorii sunt simpli slujbasi ai statului, nu decidenti. Cel mai normal ar fi ca toti idiotii care au semnat sa fie dati afara

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.