Alianța pentru Centenar cheamă partidele politice la dialog

“O viaţă cât un Centenar”

Alianța pentru Centenar solicită dialog cu conducerea partidelor politice de la București, îndeosebi a celor parlamentare, pe teme de interes pentru România și Republica Moldova, în cursul săptămânii 4-10 decembrie.

Mișcarea unionistă cere clasei politice din România ca ziua de 1 decembrie să fie prilej de reafirmare a angajamentului de solidaritate pe toate planurile față de Republica Moldova, prin realizarea promisiunilor făcute în campania electorală cu privire la interconectarea energetică dintre România și Republica Moldova, la accesul liber pe piața muncii din România a cetățenilor moldoveni, crearea spațiului informațional comun și coordonarea cu societatea civilă a eforturilor de marcare a Centenarului.

Facem apel la forţele politice din România să înceapă dialogul despre Basarabia imediat după 1 Decembrie şi să colaboreze şi chiar să folosească expertiza societăţii civile în acest sens.

Totodată, ne dorim un dialog sincer pe marginea Centenarului, care ar trebui să devină o oportunitate de coagulare a societăţii românești în jurul Reîntregirii, ca proiect de țară”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, componentă a Alianței pentru Centenar.

Organizațiile din Republica Moldova din cadrul Alianței pentru Centenar vor sărbători Ziua Națională a României la Chișinău, unde pe 2 decembrie va avea loc Marșul Unirii, cu începere de la ora 14:00 și cu pornire de la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. ,,,,,,,invitati si”””” patriarhul romaniei””” si „””episcopii greco catolici””” pentru a va da o binecuvantare crestineasca si care sa va aminteasca cum sa facut „””unirea””, in ce conditii si in ce climat,,,,, apoi invitati si presedintele „”ACADEMIEI ROMANE”” [ in calitate de prim reprezentant al culturii romanesti ] care intr’o scurta alocutiune sa va reaminteasca ,,, „”””NOTIUNEA DE TOLERANTA””””BUNA INTELEGERE,FARA IFOSE SI MITOCANII,,,,,, atat de frecvente si cacarteristice noii clase politice romanesti ,,,si nu in ultima instanta sa stie liberalii din bucuresti si judetul alba si alti interesati „””””ca unirea a fost facuta de –episcopii GRECO CATOLICI SI IULIU MANIU,,,,,, D E „”””””” M A N I S T I „””” LA 100 DE ANI DE LA UNIRE TARA ESTE INVRASBITA SLABITA FARA REGE SI CU UN PRESEDINE DE OPERETA INGANFATSI SPRE DEOSEBIRE DE REGELE FERDINAND CARE ERA ROMAN ,,ROMAN ……KLAUS ESTE N E A M T

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.