„Alina Bica a cedat din punct de vedere psihic”

Laura Voicu, avocatul fostei șefe a DIICOT Alina Bica, a declarat la România TV că clienta sa „a cedat din punct de vedere psihic”, apărătoarea temându-se că ar putea încerca să-şi pună capăt zilelor. Alina Bica ar fi refuzat să îşi vadă familia de mai bine de o lună. Fosta şefă DIICOT a fost transferată, joi, la Penitenciarul Târgşor, lucru care ar fi afectat-o.

„Daca îşi pune în cap să se omoare, se omoară. Au terminat-o din punct de vedere profesional, uman. Asta probabil e ultima treaptă. Eu încerc să o fac să înţeleagă că trebuie să lupte. Azi am vorbit cu doamna Bica înainte de a ajunge la Târgşor, a plecat la 11, a fost transferată într-o dubă cu două persoane dependente de heroină”,a declarat la România TV avocata Laura Voicu.

„Doamna Bica este un om întreg. Cu toate acestea a cedat. (…) Doamna Bica este un om prezumat nevinovat până la o condamnare definitivă. Până atunci, să te întorci a treia oară în arest, a doua oară într-o puşcărie este o cruce foarte greu de dus. (…) A cedat din punct de vedere psihic. Este inuman ce i se întâmplă. Pe lângă tratamentele aplicate în cadrul detenţiei preventive, este noaptea minţii ce se întâmplă pentru doamna Bica cum nu înţeleg nici noi ca apărare. Mânâncă cât să supravieţuiască. (…) Situaţia este una dramatică. În acest moment nu acceptă nicio vizită din partea nimănui”, a mai spus apărătoarea.

Întrebată dacă fosta şefă DIICOT a slăbit, avocata acesteia a precizat că „Alina Bica a ajuns o umbră”.

Alina Bica are pe numele său trei dosare penale.

Recent, fosta șefă a DIICOT, alături fostul șef al ANAF Șerban Pop, au fost trimisă în judecată de DNA, în cel de-al treilea dosar în care sunt acuzați că au luat mită pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.