Alpinistul Alex Găvan, un nou succes

Alpinistul Alex Găvan, plecat luna trecută într-o expediţie în masivul Karakorum, a anunţat miercuri seara că a reuşit să urce pe Broad Peak (8.047 de metri), fără oxigen suplimentar.

„Sunt cel mai fericit om din lume: chiar acum am escaladat Broad Peak (8.047 de metri), în Karakorum, fără oxigen suplimentar, alături de nişte oameni grozavi”, a anunţat Alex Găvan pe Facebook.

Alex Găvan a plecat pe 11 iunie într-o nouă expediţie de aproximativ două luni în masivul Karakorum, pentru a escalada Broad Peak.

Masivul escaladat se află în Pakistan, la graniţa cu China.

Ultimul vârf de peste 8.000 de metri urcat de Alex Găvan fără oxigen suplimentar şi fără şerpaşi este Shisha Pangma (8.027 m). A fost o premieră românească înregistrată pe 30 aprilie 2013.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.