Angajat IML, acuzat de luare de mită

Un dosar penal pentru luare de mită a fost deschis pe numele unui angajat al Institutului de Medicină Legală (IML) Iaşi. Acesta ar fi cerut sume de până la câteva mii de euro pentru a falsifica rezultatele analizelor care arată nivelul de alcool din sânge.

Bărbatul ar fi pretins sume între 500 și 3000 de euro, înșelând mai multe persoane cu promisiunea că îi va convinge pe medicii de la IML Iaşi să facă modificări pe certificatele medico-legale.

În cursul zilei de miercuri,  a fost  emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ancheta a început în urma unui apel făcut la linia telefonică anticorupție în toamna anului trecut.

Potrivit Antena3, angajatul, care lucrează de mai bine de 10 ani la IML, nu ar fi la prima abatere. El a fost cercetat disciplinar pentru alte nereguli  și pentru care și fost sancționat.

În data de 1 octombrie, ofiţerii de poliţie ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Iaşi au efectuat două percheziţii domiciliare, una la sediul unei instituţii publice și una la domiciliul unei persoane fizice.

„Din cercetări a rezultat faptul că, începând din toamna anului 2023 şi până în prezent, un funcţionar public, angajat al IML Iaşi, a pretins unor persoane, în mod direct, sume de bani cuprinse între 500-2.900 Euro, din care a primit 2.950 Euro, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra cadrelor medicale din Institutul de Medicină Legală Iaşi, pentru a-i determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu.

În fapt, a pretins că ar putea să îşi influenţeze colegii în vederea eliberării unui nou certificat medico-legal care să ateste un număr mai mare de zile de îngrijiri medicale decât cele constatate iniţial, precum şi pentru emiterea în mod fraudulos a unui raport de expertiză medico-legală privind estimarea retroactivă a alcoolemiei, în care să se reţină o valoare mai scăzută, decât cea rezultată iniţial”, au transmis polițiștii judiciari.

Recomanda

2 Comentarii

  1. Bine, ăsta e penal! Dar cei care voiau modificarea certificatelor, mai multe zile de ingrijire medicala, sau o alcolemie mai mica? Cui serveste dosarul ăsta, celor mulți care nu s-ar da în lături de la falsificări sau celor puțini, care oricum nu accepta asa ceva?

  2. Nu afirm că nu poate fi realitate, dar, de ce nu l-au agățat de la primele acțiuni și l-au lăsat să continue? Ceva nu se leagă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.