Animalele, „oprite de la mișcare”

Ministrul Agriculturii Florin Barbu și președintele ANSVSA Alexandru Bicu le-au solicitat crescătorilor de ovine să ia toate măsurile să izoleze focarele pentru stoparea pestei. 

Crescătorii de ovine nu vor mai scoate oile la pășunat pentru o perioadă de trei săptămâni, după întâlnirea  cu cei doi oficiali.

„(…)le-au solicitat crescătorilor de ovine să ia toate măsurile care se impun, respectiv oprirea mișcării animalelor pentru următoarele trei săptămâni în vederea eradicării pestei micilor rumegătoare”

”Crescătorii de ovine au adus asigurări că vor face tot posibilul sa izoleze focarele și să oprească transportul intern de animale”, se spune într-o postare pe contul de Facebook al ministerului.

Exporturile de ovine în context epidemiologic 

„Avem pârghiile necesare să protejăm fermierii români, există soluții pentru toată lumea, însă trebuie să ținem cont de faptul că boala evoluează pe o anumită perioadă de timp”, a declarat ministrul  Barbu.

Potrivit datelor ANSVSA, în România există 37 de focare active de PMR (8 exploatații comerciale, 12 exploatații comerciale de tip A și 17 gospodării ale populației), cu un total de 218.756 animale afectate:

Județul Tulcea: 34 focare

Județul Constanța: 2 focare

Județul Timiș: 1 focar

Recomanda

2 Comentarii

  1. Nu ati inteles NIMIC!

    Se vrea distrugerea agriculturii si disparitia hranei naturale. Va veni vremea – si nu e departe! – cand se va interzice cultivarea pamantului si cresterea animalelor, pentru ca humanoidul rezultat in urma modificarilor genetice induse prin „vaccinuri” si prin implantarea dispozitivelor electronice (nanocipuri si nanoelemente) sa fie hranit sintetic. Mai intai hrana sintetica va fi din celule animale, apoi va fi de provenienta umana, ca in filmul Soylent Green (1973). Solutia e simpla: reinvierea satului traditional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.