ANM: Se vor da avertizări doar pentru ceaţă în următoarele zile

Se vor da avertizări doar pentru ceaţă în următoarele zile, începând din 4 februarie ar putea să fie din nou zăpezi semnificative, a afirmat, duminică, la comandamentul de iarnă desfăşurat la Palatul Victoria, Ion Sandu, director al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

„În acest moment vântul este sub 40 de km/oră, nu este nicio avertizare şi în următoarele zile nu se vor da avertizări decât pentru ceaţă, pe termen foarte scurt, pe judeţe şi eventual polei, în noaptea dintre 30 şi 31 ianuarie, tot aşa pe zona de est şi limitat. Asta nu înseamnă că în România nu va ninge. În această noapte va ninge în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania 5, 10 cm maxim, dar fără vânt, prin urmare nu putem să dăm avertizare, pentru că asemenea fenomene sunt normale, mâine de exemplu va ninge şi în partea de sud – Muntenia şi poate şi la Bucureşti – 2, 3 centimetri, dar fără vânt, deci nu pot să creeze asemenea ninsori probleme. Pe 30, 31 ianuarie, cu excepţia nopţii în care e posibil să fie polei, vor fi ploi slabe, pentru că se încălzeşte faţă de acum, când mâine noapte vor fi -18 grade de exemplu, după aceea se încălzeşte”, a declarat Sandu, citat de Agerpres.

El a precizat că acestea sunt semnalele până la sfârşitul săptămânii şi că, începând din 4 februarie, ar putea apărea din nou zăpezi semnificative, dar că acest lucru nu este sigur.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.