Arestări în afacerea Spirtul

Cei doi bărbați acuzați că au produs spirtul contrafăcut au fost arestați preventiv, printr-o decizie a Tribunalului Iași, luată luni seara. E vorba de cazul celor zece persoane din județul Iași au murit după ce au băut spirt.

„Admite propunerea procurorului formulată în dosarul de urmărire penală nr. 219/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. În baza disp. art. 226 Cod procedură penală, cu referire la disp. art. 202 şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. D.Z.A.N.A.; 2. A.F, urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de <ucidere din culpă> prevăzută de art. art. 192 alin. 1 şi 3 Cod penal (9 persoane decedate), <înşelăciune> prevăzută de art. 244 alin. 1 şi 2 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (3 acte materiale) şi art. 77 lit. a şi g Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 04.05.2020 până la data de 02.06.2020, inclusiv”, se arată în hotărârea magistraților, care poate fi atactă în termen de 48 de ore.

Cei doi, un irakian şi un iranian, de 55 și 67 de ani, împreună cu fiul unuia dintre ei, văzând că se caută alcoolul sanitar, la începutul lunii aprilie ar fi decis să producă spirt contrafăcut.

„Într-un spaţiu închiriat pe raza comunei Dobroieşti din judeţul Ilfov aceştia au preparat o soluţie care să imite alcoolul sanitar, având în compoziţie alcool metilic în cantităţi mari. (…) Ulterior, au oferit şi livrat reprezentanţilor unei societăţi comerciale din Iaşi mai multe baxuri conţinând peturi a câte 500 de ml pe care erau afişate etichete inscpriţionate alcool sanitar, inducându-i în eroare cu privire la calitatea produsului vândut”, a declarat Mihaela Apostol, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Procurorii susţin că există posibilitatea să extindă urmărirea penală, în funcţie de rezultatele analizelor ce se fac în urma exhumărilor ce au avut loc luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. mitilicu’, liantul surprinzătoarei alianţe iraniano-irakiene, le-a picat greu prietenilor tradiţionali…

  2. Mai prostovanilor! Spirtul medicinal a fost si este folosit numai ptr uz extern si a fost intotdeauna facut din alcool metilic. Si metilicul si etilicul au aceeasi culoare (incolor) dar spirtului medicinal i se adauga colorantul albastru ptr a fi remarcat ca nefiind alcool comestibil. Ce tot vorbiti de spirt medicinal contrafacut? Va uitati la pret ca sa intelegeti ca este o mare diferenta intre litrul de alcool etilic si cel metilic? Vad ca prostia a cotropit Romania: de la gurnalisti, la pooliticieni si pana la romanasul neaos, toti cu liceul la seral si vreo diploma prin corespondenta. Prostocratia ne-a cotropit. Beti tata spirt medicinal, adus din UE/America etc. Doar asa mai putem creste IQ-ul pe cap de locuitor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.